Αυτή η σκηνή από τη Μάχη του Hogwarts κρύβει μια συγκινητική λεπτομέρεια - The Daily Owl
fade
39012
post-template-default,single,single-post,postid-39012,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Αυτή η σκηνή από τη Μάχη του Hogwarts κρύβει μια συγκινητική λεπτομέρεια

Είκοσι χρόνια μετά τη Μάχη του Hogwarts, υπάρχουν ακόμα κρυμμένες λεπτομέρειες στα βιβλία και τις ταινίες Harry Potter που μας ξαφνιάζουν και μας συγκινούν. Τέτοια είναι η λεπτομέρεια που αφορά τους αδερφούς Carrow και κρύβεται στη μονομαχία Snape και McGonagall στο δεύτερο μέρος των Κλήρων του Θανάτου, καθώς και η παρακάτω σκηνή από τη Μάχη του Hogwarts, όπως απεικονίστηκε στην ίδια ταινία. 

 

 

 

 

Στην τελευταία σκηνή μάχης, λοιπόν, ο Harry, η Hermione και ο Ron τρέχουν ανάμεσα στο κάστρο του Hogwarts προσπαθώντας να αμυνθούν ενάντια στον στρατό του Lord Voldemort. Καθώς ένας γίγαντας προσπαθεί να τους λιώσει, οι τρεις φίλοι κρύβονται εσπευσμένα μέσα σε έναν σωλήνα. Αυτή η σκηνή μας παραπέμπει στη Φιλοσοφική Λίθο, όταν ο Harry και o Ron έσωσαν την Hermione από ένα τρολ που είχε μπει στο μπάνιο (για την ακρίβεια το είχε αφήσει αμολητό ο καθηγητής Quirrell).

 

Στη συνέχεια, εμφανίζονται αράχνες (όλες τους παιδιά του Aragog), καθώς η ταινία παραπέμπει στην Κάμαρα με τα Μυστικά και τη σκηνή στο Απαγορευμένο Δάσος που δεν άρεσε καθόλου στον Ron. Μετά, η Hermione ρίχνει ένα ξόρκι στον Fenrir Greyback, ο οποίος μόλις έχει σκοτώσει την Lavender Brown. Έτσι, η σκηνή “κλείνει το μάτι” στην τρίτη ταινία της σειράς, Ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν, όπου μαθαίνουμε ότι ο Lupin είναι λυκάνθρωπος. 

 

Αμέσως μετά οι τρεις μάγοι αντιμετωπίζουν Παράφρονες, οι οποίοι διαδραμάτισαν κρίσιμο ρόλο και στο Κύπελλο της Φωτιάς, εκτός από τον Αιχμάλωτο του Αζκαμπάν, ενώ ακολουθεί η εμφάνιση του Τάγματος του Φοίνικα το οποίο μάχεται τους Παράφρονες και του Snape, που παραπέμπει στον Ημίαιμο Πρίγκιπα. 

 

 

 

 

Σ’ αυτή, λοιπόν, τη σύντομη σκηνή, γίνεται αναφορά σε όλα τα βιβλία της σειράς Harry Potter, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά τη μοναδική συνέπεια και συνέχεια του σύμπαντος που δημιούργησε η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ γύρω από το Αγόρι που Έζησε. 

 

Πηγή

 

Διαβάστε ακόμα:

Harry Potter: Γιατί η τελική μάχη έγινε στο Hogwarts;

Τα 5 μεγάλα λάθη του Voldemort στη Μάχη του Hogwarts

Συμμετείχαν τελικά οι Slytherin στη Μάχη του Hogwarts;

Τι απέγινε το σώμα του Voldemort μετά τη Μάχη του Hogwarts;

10 + 1 αποκαλύψεις της Τζ.Κ. Ρόουλινγκ που έγιναν μετά τη Μάχη του Hogwarts

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

1 Comment
  • Dimitris Dmitriadis

    Κλασικ σβήσιμο σχολίου

    April 28, 2018 at 9:24 pm Reply

Post a Comment