Sir Arthur Conan Doyle: Ο συγγραφέας που δημιούργησε τον διάσημο ντετέκτιβ Sherlock Holmes - The Daily Owl
fade
26169
post-template-default,single,single-post,postid-26169,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Sir Arthur Conan Doyle: Ο συγγραφέας που δημιούργησε τον διάσημο ντετέκτιβ Sherlock Holmes

“Ονομάζομαι Sherlock Holmes και δουλειά μου είναι να γνωρίζω αυτό που οι άλλοι αγνοούν”

 

 

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για το δαιμόνιο ντετέκτιβ με το χαρακτηριστικό καπέλο. Πρόκειται για το διάσημο χαρακτήρα των αστυνομικών ιστοριών του συγγραφέα Arthur Conan Doyle, που έχει συναρπάσει εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο και έχει γίνει πιο αναγνωρίσιμος ακόμα και από το δημιουργό του.

 

 the-daily-owl-the-strand-magazine

 

 

Ο Arthur Conan Doyle γεννήθηκε στη Σκωτία το 1859 και ήταν το τρίτο παιδί από 10 αδέλφια. Η μητέρα του Mary είχε πάθος με τα βιβλία και ήταν εκπληκτική στις αφηγήσεις ιστοριών, χάρισμα που φαίνεται ότι κληρονόμησε και ο ίδιος.

 

Σπούδασε ιατρική και οφθαλμολογία και ήδη από τα φοιτητικά του χρόνια ξεκίνησε να γράφει μικρές ιστορίες. Το 1891 άνοιξε ένα μικρό ιατρείο στο Λονδίνο αλλά, σύμφωνα με την αυτοβιογραφία του, δεν πάτησε ούτε ένας πελάτης. Έχοντας αρκετό ελεύθερο χρόνο ασχολήθηκε περισσότερο με τη συγγραφή.

 

 the-daily-owl-a-study-in-scarletΟ ευφυής ντετέκτιβ Sherlock Holmes και ο συνεργάτης του Dr. Watson εμφανίστηκαν για πρώτη φορά το 1887 στο μυθιστόρημα «A Study in Scarlet». Έκτοτε, ακολούθησαν περισσότερες περιπέτειες δημοσιευμένες στις σελίδες του περιοδικού The Strand Magazine. Ο πολυδιάστατος συγγραφέας δεν εμπνεύστηκε απλά τις ιστορίες του Sherlock Holmes, αλλά ερεύνησε προσωπικά και με επιτυχία κανα δυο δικαστικές υποθέσεις στην πραγματική ζωή!

 

Το 1891 σε ένα γράμμα προς τη μητέρα του εξομολογήθηκε ότι σκέφτεσαι να “σκοτώσει” τον Sherlock Holmes και να επικεντρωθεί στα υπόλοιπα έργα του. Μια σκέψη που πραγματοποίησε 2 χρόνια αργότερα στην ιστορία «The Final Problem», αποτελειώνοντας το διάσημο ντετέκτιβ και τον άσπονδο εχθρό του, τον καθηγητή Moriarty, με μια επικίνδυνη πτώση από καταρράκτη. Η δημόσια κατακραυγή δεν άργησε να έρθει και έτσι το 1901 επανέφερε τον ήρωά του με το μυθιστόρημα «The Hound of the Baskervilles».

 

Ο ‘Α Παγκόσμιος Πόλεμος του στέρησε αρκετά μέλη της οικογένειά του και μετά το θάνατο της πρώτης συζύγου του στράφηκε στον Πνευματισμό. Σε αντίθεση με τον ορθολογιστή Sherlock Holmes, ο Doyle ήταν εντυπωσιασμένος από την ιδέα των μεταφυσικών φαινομένων, σε σημείο να πέσει θύμα φάρσας από δύο μικρά κορίτσια και των υποτιθέμενων νεραϊδών τους. Οι μεταφυσικές του ανησυχίες έγιναν η αιτία να χαλάσει η φιλία του με το διαβόητο μάγο των αποδράσεων Harry Houdini.

 

 the-daily-owl-the-strand-magazine2

 

Το 1930 βρέθηκε στον κήπο του να έχει καταρρεύσει από καρδιακή προσβολή, με το ένα χέρι κρατούσε την καρδιά του και με το άλλο ένα λευκό λουλούδι. Οι τελευταίες του λέξεις ήταν προς τη δεύτερη γυναίκα του: “Είσαι υπέροχη”, της είπε πριν εκπνεύσει.

 

Ο Arthur Conan Doyle άφησε πίσω του 4 μυθιστορήματα και 56 ιστορίες με τον Sherlock Holmes, καθώς και άλλα δημοφιλή έργα με πρωταγωνιστή τον Professor Challenger, αρκετές ιστορίες επιστημονικής φαντασίας, διηγήματα και ιστορικά μυθιστορήματα.

 

the-daily-owl-arthur-conan-doyle2

 

ΠΗΓΕΣ

Jinx

Κοιτώνας Slytherin, μα τα γένια του Μέρλιν! Όταν δεν εργάζομαι στο Τμήμα Μυστηρίων του Υπουργείου Μαγείας θα με βρείτε να περιφέρομαι στις Αλέες.

No Comments

Post a Comment