Απρόσμενες συγγένειες στον κόσμο του Harry Potter - The Daily Owl
fade
49044
post-template-default,single,single-post,postid-49044,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Απρόσμενες συγγένειες στον κόσμο του Harry Potter

Ο μαγικός κόσμος της Μεγάλης Βρετανίας, όπως τον γνωρίσαμε μέσα από τα βιβλία της Τζ.Κ. Ρόουλινγκ και τις ταινίες Harry Potter είναι μεν μικρός, αλλά εμφανίζει και μια περιπλοκότητα, καθώς χαρακτήρες που δεν έχουν καμία – κατά τα άλλα – σχέση μεταξύ τους σε επίπεδο απόψεων και προσωπικότητας, τυγχάνει να είναι συγγενείς. Αυτές είναι μερικές από τις πιο απρόσμενες συγγένειες στον κόσμο του Harry Potter:

 

 

 

Draco Malfoy και Sirius Black 

 

Ο Draco είναι ανιψιός του Sirius, καθώς η μητέρα του Narcissa Malfoy, το γένος Black, είναι πρώτη ξαδέρφη του Sirius. Ωστόσο επειδή ο Sirius δεν τα πήγαινε καλά (εύλογα κιόλας) με τα σόγια του, ποτέ δεν είχαν μεταξύ τους ιδιαίτερη (ως και καμία) σχέση – κι εμείς στη θέση του καμία σχέση δε θα επιδιώκαμε να έχουμε, εδώ που τα λέμε. 

 

 

 

Harry Potter και αδελφοί Peverell

 

Η οικογένεια Potter είναι απόγονοι του Ignotus Peverell, από τον οποίο κληρονόμησε, μάλιστα, και τον αόρατο μανδύα. 

 

 

 

 

 

James Potter και Sirius Black 

 

O Charlus Potter, πρόγονος του James και σύζυγος της θείας του Sirius Dorea Black συνδέει και με συγγένεια εξ αίματος τους δυο φίλους και κουμπάρους. 

 

 

 

 

Arthur Weasley και Corban Yaxley

 

Ο Arcturus Black παντρεύτηκε την Lysandra Yaxley, της οποίας η κόρη παντρεύτηκε τον Septimus Weasley και μαζί απέκτησαν τον Arthur Weasley. O Θανατοφάγος Corban Yaxley είναι, λοιπόν, μακρινός ξάδερφος της οικογένειας Weasley, ενώ η ίδια οικογένεια συνδέεται όπως φαίνεται και με τους Black.

 

 

 

 

 

 

Andromeda Tonks, Narcissa Malfoy και Bellatrix Lestrange με την Nymphadora Tonks

 

Σαν να λέμε “Όλγα, Ειρήνη και Μαρία Χαρίτου“. Oι τρεις αδερφές είχαν περίεργη σχέση, με την Andromeda να ξεκόβει εντελώς από τις άλλες δυο, καθώς παντρεύτηκε τον μαγκλογεννημένο Ted Tonks. Η Narcissa παντρεύτηκε έναν Θανατοφάγο, η Bellatrix έγινε η ίδια Θανατοφάγος και έτσι, όπως ήταν λογικό, η ανιψιά τους Nymphadora δεν είχε καμία σχέση μαζί τους. 

 

 

 

 

 

 

Luna Lovegood και Newt Scamander

 

Η Luna παντρεύτηκε τον μαγικοζωολόγο εγγονό του Newt Scamander, Rolf (και όχι τον Neville, όπως άφησε να εννοηθεί η τελευταία ταινία της σειράς).

 

 

 

 

 

Gellert Grindelwald και Bathilda Bagshot

 

Η διάσημη συγγραφέας του μαγικού κόσμου ήταν θεία του Grindelwald (μάλλον αδερφή κάποιου παππού ή γιαγιάς) και μάλιστα στο σπίτι της στο Godric’s Hollow ο Σκοτεινός Μάγος γνωρίστηκε με τον Albus Dumbledore κατά τη διάρκεια των εφηβικών τους χρόνων. 

 

 

 

 

Neville Longbottom και Bellatrix Lestrange

 

O Harfang Longbottom, πρόγονος του Neville, παντρεύτηκε την Callidoria Black, που είναι μακρινή ξαδέρφη της Bellatrix και έτσι, δυστυχώς, η μάγισσα που ευθύνεται για την καταστροφή της ζωής των Alice και Frank Longbottom ήταν, τελικά, και μακρινή συγγενής τους. 

 

 

 

 

 

Molly Weasley και Bellatrix Lestrange

 

Η οικογένεια Prewett, δηλαδή η οικογένεια της Molly Weasley, συνδέεται εξ αγχιστείας με την οικογένεια Black, καθώς ο θείος της Molly Ignatius Prewett παντρεύτηκε την Lucretia Black.

 

 

 

 

Lord Voldemort και Harry Potter

 

Όπως και η οικογένεια Potter, έτσι και η οικογένεια της μητέρας του Voldemort, Merope Gaunt, κατάγονταν από τους αδελφούς Peverell, κι έτσι Tom Riddle και Harry Potter ήταν μάλλον μακρινοί θείος και ανιψιός. 

 

 

 

Πηγή πληροφοριών: Screenrant

 

Διαβάστε ακόμα:

Ιεροί 28: Καθαρόαιμες μαγικές οικογένειες στον κόσμο του Χάρι Πότερ

Η ιστορία της οικογένειας Black

H ιστορία της οικογένειας Potter

H ιστορία της οικογένειας Gaunt

Η ιστορία της οικογένειας Malfoy

Το ξέσπασμα του Α΄ Μαγικού Πολέμου και οι τραγικές συνέπειές του

Η γέννηση του Tom Riddle και οι ρίζες του Α΄ Μαγικού Πολέμου

 

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment