Έξι απόψεις που διχάζουν μέχρι σήμερα τους φανς του Harry Potter - The Daily Owl
fade
48963
post-template-default,single,single-post,postid-48963,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Έξι απόψεις που διχάζουν μέχρι σήμερα τους φανς του Harry Potter

Αρκετές φορές οι φανς του Harry Potter διχάζονται γύρω από πρόσωπα και καταστάσεις του μαγικού κόσμου της Τζ.Κ. Ρόουλινγκ, με τον Dumbledore, τον Snape και τον James Potter να πρωταγωνιστούν σε πολλές από αυτές τις διαμάχες που κρατιούνται ζωντανές μέχρι και σήμερα, πολλά χρόνια μετά την κυκλοφορία της τελευταίας ταινίας Harry Potter και ακόμα περισσότερα μετά την έκδοση του τελευταίου βιβλίου της σειράς. Αυτές είναι έξι (από τις πολλές) απόψεις που διχάζουν ακόμα και σήμερα (και μάλλον θα διχάζουν για πάντα) τους φανς του Αγοριού που Έζησε;

 

 

Η Hermione έπρεπε να μείνει με τον Viktor Krum

 

 

O διάσημος παίκτης του Quidditch ερωτεύτηκε την Hermione και, από όσα διαβάσαμε στο βιβλίο Ο Χάρι Πότερ και το Κύπελλο της Φωτιάς, ήταν εξαιρετικός απέναντί της, με την επικοινωνία τους να συνεχίζεται για αρκετό καιρό μετά. Από την άλλη, ο Ron Weasley είναι ο “Ron της καρδιάς μας” και θα έχει πάντοτε μια ξεχωριστή θέση εκεί, όμως σε πολλούς φανς το ειδύλλιό τους φάνηκε αταίριαστο, ενώ και η ίδια η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ παραδέχτηκε συν τω χρόνω πως η Hermione δεν έπρεπε να καταλήξει με τον Ron, αλλά να παντρευτεί τον Harry.

 

 

 

 

 

O Barty Crouch Jr. ήταν ο καλύτερος καθηγητής Άμυνας Ενάντια στις Σκοτεινές Τέχνες

 

 

Ποιος θα περίμενε πως ένας Θανατοφάγος θα έκανε το καλύτερο μάθημα Άμυνας Ενάντια στις Σκοτεινές Τέχνες; Κι όμως, ο Barty Crouch Jr. έχοντας μεταμορφωθεί με πολυχημικό φίλτρο στον Mad-Eye Moody, ήταν ίσως και ο καλύτερος καθηγητής του αντικειμένου, για όσα χρόνια παρακολουθήσαμε επισταμένως τις σπουδές του Harry στο Hogwarts. Ο Barty/ Mad-Eye κρατούσε πάντα τους μαθητές σε εγρήγορση, δεν τους άφηνε να χαζεύουν, ενώ τους έδειξε και την πραγματική πλευρά της Σκοτεινής Μαγείας. Παραλλήλως, βέβαια είναι και ένας αδίστακτος οπαδός του Lord Voldemort, οπότε ας μην είμαστε και τόσο λαρτζ απέναντί του. 

 

 

 

 

Ο Snape ήταν ένας αχρείος bully που δεν κατάφερε να εξιλεωθεί πλήρως για τις πράξεις του

 

 

Φυσικά η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ δημιουργεί χαρακτήρες που αναδεικνύουν με κάθε τρόπο τη “γκρίζα ζώνη” ανάμεσα στο καλό και το κακό και τη σημασία που έχουν οι επιλογές μας για την πορεία μας στη ζωή. Ο Snape για μια μεγάλη μερίδα του κοινού του Harry Potter ήταν ένας εξαιρετικά κακός καθηγητής που αναπαρήγαγε τον εκφοβισμό που είχε υποστεί ο ίδιος επί χρόνια στους μαθητές του, επικρίνοντας, κατακρίνοντας και κοροϊδεύοντάς τους ως και για τα εξωτερικά χαρακτηριστικά τους. Φυσικά, στην περίπτωση αυτή ο αντίλογος είναι πως η βία γεννά βία και το bullying δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο όπου το θύμα γίνεται θύτης. 

 

 

 

 

Ο Hagrid είναι ανεύθυνος και κακή επιρροή για τα παιδιά 

 

 

Μπορεί να είχε μια χρυσή καρδιά και να ήθελε να βοηθήσει τον Harry, τον Ron και την Hermione, όμως συχνά ήταν αρκετά αδέξιος και αφελής, με αποτέλεσμα να μπλέκει τους γύρω του σε διάφορους μπελάδες με την πολυλογία του, τα μυστικά που αποκάλυπτε κατά λάθος και τους επικίνδυνους μαγικούς πειραματισμούς του από την πρώτη κιόλας στιγμή που εμφανίστηκε στη ζωή του Harry (άλλο αν χαρήκαμε κατά βάθος που ο Dudley απέκτησε γουρουνοουρά). 

 

 

 

 

Οι Slytherin δεν είναι απόλυτα μισητοί

 

 

Παρότι η ίδια η Ρόουλινγκ πιστεύει ότι οι προκαταλήψεις δεν οδηγούν πουθενά, ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάστηκε ο Κοιτώνας στα βιβλία και τις ταινίες, ιδίως στη σκηνή με τα μπουντρούμια (ευχαριστούμε, David Yates, που παραμόρφωσες το βιβλίο και σε αυτό το σημείο), έχει δημιουργήσει μια τεράστια προκατάληψη γύρω από τα μέλη του Κοιτώνα. Ναι, ήταν πάρα πολύ οι κακοί, υστερόβουλοι μάγοι που φοίτησαν σε αυτόν τον Κοιτώνα, όμως και, τέλος πάντων, στατιστικά να το δούμε, δεν είχαν σκοτώσει όλοι τη μάνα τους/ την αδερφή τους, κάποιοι θα ήταν και συμπαθείς (έστω έναν ανά έτος να βάλεις, θα είχαν μαζευτεί μια πεντακοσαριά άτομα με το πέρασμα των αιώνων). 

 

 

 

Ο Harry και ο Ron δεν έπρεπε να γίνουν Χρυσούχοι 

 

 

Η αλήθεια είναι πως αυτοί οι δυο αποφάσισαν να ρίξουν μαύρη πέτρα πίσω τους μετά τη Μάχη του Hogwarts και να μην επιστρέψουν να πάρουν το απολυτήριό τους. Και μόνο, λοιπόν, για λόγους έλλειψης τυπικών προσόντων, το Υπουργείο Μαγείας δεν έπρεπε να τους έχει προσλάβει, καθώς οι Χρυσούχοι πρέπει να έχουν πολύ καλούς βαθμούς και βαθιά γνώση τουλάχιστον δυο μαγικών αντικειμένων. Ευτυχώς δεν υπήρχε ΑΣΕΠ στο Υπουργείο Μαγείας, αλλιώς ακόμα θα εξέταζαν τις ενστάσεις όσων είχαν απορριφθεί για τις θέσεις εξαιτίας τους. Φυσικά, ο αντίλογος σε αυτό είναι πως ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΕΚΑΝΑΝ ΔΗΛΑΔΗ, ΟΛΟΚΛΗΡΟ VOLDEMORT ΝΙΚΗΣΑΝ, πόσο πιο βαθιά γνώση των Σκοτεινών Τεχνών να έχουν;

 

 

Πηγή πληροφοριών: Hypable 

 

Διαβάστε ακόμα:

Η συμμετοχή των Slytherin στη Μάχη του Hogwarts: Μύθος ή πραγματικότητα;

Rubeus Hagrid: Αδέξιος και αφελής;

Η Ερμιόνη και οι μνηστήρες της

Αποκαλύψεις της Ρόουλινγκ μετά τη Μάχη του Hogwarts

James Potter και Severus Snape: Ποιος ήταν ο ήρωας και ποιος ο κακός;

Meta

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment