Το απόλυτο χριστουγεννιάτικο κέικ - The Daily Owl
fade
47899
post-template-default,single,single-post,postid-47899,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Το απόλυτο χριστουγεννιάτικο κέικ

To απόλυτο χριστουγεννιάτικο κέικ κρύβει μέσα του αποξηραμένα φρούτα, μυρωδιές μπαχαρικών και, κυρίως, το αγαπημένο σας αλκοόλ, που του δίνει ξεχωριστό άρωμα, γεύση και υφή. 

 

 

Το απόλυτο χριστουγεννιάτικο κέικ
Write a review
Print
Ingredients
  1. Ένα κιλό ανάμεικτα αποξηραμένα φρούτα (σταφίδες, κράνμπερις, κεράσια, βερίκοκα, δαμάσκηνα, σύκα)
  2. ξύσμα και χυμός από ένα ακέρωτο πορτοκάλι
  3. ξύσμα και χυμός από ένα ακέρωτο λεμόνι
  4. 150ml μπράντι ή scotch whiskey ή ρούμι (και λίγο ακόμα στην άκρη)
  5. 250 γρ. αγελαδινό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  6. 200 γρ. καστανή ζάχαρη
  7. 175 γρ. αλεύρι μαλακό για όλες τις χρήσεις
  8. 100 γρ. αμύγδαλο πούδρα
  9. 1/2 κ.γ. baking powder
  10. 2 κ.γ. ανάμεικτα μπαχαρικά εποχής (αν δεν έχετε προσθέστε ακόμα 1 κ.γ. κανέλα, 1/4 κ.γ. γαρίφαλο σκόνη και μια πρέζα τζίνζερ)
  11. 1 κ.γ. κανέλα καλής ποιότητας
  12. 1/4 κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
  13. 100 γρ. αμύγδαλο φιλέ
  14. 4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  15. 1 κ.γ. βανίλια υγρή
Instructions
  1. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε τα αποξηραμένα φρούτα, το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού, τους χυμούς τους και το αλκοόλ, μαζί με το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανάβετε το μάτι σε μέτρια ένταση.
  2. Αφήστε τα υλικά να σιγοβράσουν για πέντε λεπτά και αφαιρέστε τα αμέσως από το μάτι. Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε το να κρυώσει.
  3. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου και ετοιμάζετε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. με λαδόκολλα εσωτερικά και εξωτερικά, ώστε να κλείσει πολύ καλά.
  4. Ρίχνετε στο μείγμα των φρούτων το αλεύρι, τα αμύγδαλα (πούδρα και φιλέ), το baking powder, τα μπαχαρικά, τα αυγά και τη βανίλια και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Ρίχνετε το μείγμα στο τσέρκι, στρώνετε την επιφάνεια και ψήνετε στο κέντρο του φούρνου για δυο ώρες.
  6. Μόλις το κέικ είναι έτοιμο, το τρυπάτε με ένα ξυλάκι μπαμπού και του ρίχνετε μέσα 2 κ.σ. από το αλκοόλ που βάλατε και μέσα.
  7. Το αφήνετε να κρυώσει εντελώς μέσα στο τσέρκι του.
  8. Για να το φυλάξετε μέχρι να είναι έτοιμο για κατανάλωση, αφαιρέστε τη λαδόκολλα και τυλίξτε το καλά σε μεμβράνη.
  9. Καθημερινά ποτίστε το με λίγο από το αλκοόλ που βάλατε και μέσα στο μείγμα.
Notes
  1. Το κέικ αυτό φτιάχνεται κατά προτίμηση 10 μέρες πριν την κατανάλωσή του. Ωστόσο, και την επόμενη μπορεί να καταναλωθεί, αρκεί να έχει τραβήξει το υγρό που έχετε ρίξει την προηγούμενη.
  2. Αν θέλετε να το διακοσμήσετε με ζαχαρόπαστα ή με άχνη ζάχαρη, αφήστε το 5 μέρες χωρίς "πότισμα".
The Daily Owl https://www.thedailyowl.gr/

 

 

Πηγή

Φωτογραφία εξωφύλλου

 

Διαβάστε ακόμα:

H μόνη συνταγή για Oreo cheesecake που θα χρειαστείς

Oι κουραμπιέδες του τεμπέλη

Εντυπωσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά για το γιορτινό τραπέζι

Μελομακάρονα εύκολα και νόστιμα

Τριφτή μηλόπιτα

Η μόνη συνταγή για πορτοκαλόπιτα που θα χρειαστείς

Συνταγή για τα πιο εύκολα μαλακά μπισκότα

Εύκολο τιραμισού σε μπολ

Εύκολη μηλόπιτα – κέικ

Υγιεινή σοκολατόπιτα με ταχίνι και πορτοκάλι

 

 

Meta

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment