Η μεγάλη αποκάλυψη για τον Dumbledore και τον καθρέφτη του Erised - The Daily Owl
fade
41578
post-template-default,single,single-post,postid-41578,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Η μεγάλη αποκάλυψη για τον Dumbledore και τον καθρέφτη του Erised

Ένα χαριποτερικό μυστήριο πολλών ετών βρήκε τη λύση του ή, έστω, ένα μέρος της, καθώς μας λείπουν ακόμα πολλά κομμάτια από αυτό το παζλ. Στο βιβλίο Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος ερχόμαστε για πρώτη φορά σε επαφή με τον Καθρέφτη του Erised, όπου ο Dumbledore αποκαλύπτει στον Harry ότι πρόκειται για ένα παλιό μαγικό αντικείμενο που φανερώνει τους βαθύτερους πόθους κάθε ανθρώπου που τον αντικρίζει. 

 

Ο Harry είχε δει μέσα στον Καθρέφτη την οικογένειά του, τον James και τη Lily Potter, ζωντανούς να στέκονται πίσω του. Όταν ρώτησε τον Dumbledore τι έβλεπε εκείνος στον Καθρέφτη του Erised, ο Διευθυντής του Hogwarts είχε απαντήσει “ένα ζευγάρι μάλλινες κάλτσες”, διότι εκείνα τα Χριστούγεννα δεν του είχε προσφέρει κανείς κάλτσες για δώρο. Κι αν αυτή η φράση του Dumbledore ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα εκείνη τη χρονική περίοδο της ζωής του (πράγμα δύσκολο έτσι κι αλλιώς), σίγουρα πολλά χρόνια πριν η αλήθεια ήταν άλλη. 

 

 

Στο trailer της ταινίας Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, o Dumbledore στέκεται μπροστά στον Καθρέφτη του Erised, κάτι που – μελλοντικά – δεν συμβούλευε τον Harry να κάνει συχνά, και αντικρίζει, μαζί με τον εαυτό του, τον Gellert Grindelwald. O εφηβικός του φίλος, ο άνθρωπος τον οποίο ερωτεύτηκε και με τον οποίο απέκτησε κοινό όραμα για τον κόσμο – παρά το γεγονός ότι αυτό το “όραμα” ήταν στρεβλό – είναι αυτό που έλειπε από τη ζωή του Dumbledore την περίοδο που διαδραματίζεται η ταινία Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwaldδηλαδή αρκετά χρόνια μετά τη ρήξη ανάμεσα στους δυο άντρες και τον θάνατο της Arianna Dumbledore. Τι σημαίνει αυτό για τη μυθολογία των Φανταστικών Ζώων; Σε πρώτο επίπεδο δίνει μια απάντηση στο ερώτημα “γιατί ο Dumbledore δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον Grindelwald και στέλνει στη θέση του τον Scamander”. Ο Dumbledore θέλει πιο πολύ από οτιδήποτε στον κόσμο την αποκατάσταση της σχέσης του με τον Grindelwald. Αυτό, φυσικά, είναι αδύνατον, διότι δεν μπορεί να μοιραστεί τη ζωή του και τα σχέδιά του με έναν άνθρωπο που φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει τεράστια εγκλήματα ενάντια στην ανθρωπότητα. Κι έτσι, θεωρώντας ίσως ότι η κρίση του δεν θα είναι καθαρή αν πρέπει ο ίδιος να τον κυνηγήσει, επιστρατεύει τον Newt Scamander για να φέρει εις πέρας την αποστολή. 

 

Το πώς θα γίνει αυτό θα αρχίσουμε να μαθαίνουμε στην πρεμιέρα της ταινίας Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald στις 15 Νοεμβρίου 2018. 

Meta

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment