Αντίτυπο του πρώτου βιβλίου Χάρι Πότερ βγαίνει σε πλειστηριασμό έναντι πολλών χιλιάδων ευρώ - The Daily Owl
fade
51380
post-template-default,single,single-post,postid-51380,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive

Αντίτυπο του πρώτου βιβλίου Χάρι Πότερ βγαίνει σε πλειστηριασμό έναντι πολλών χιλιάδων ευρώ

Ένα από τα πρώτα αντίτυπα του βιβλίου της Τζ.Κ. Ρόουλινγκ Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος βγαίνει σε πλειστηριασμό στον Οίκο Bonhams και αναμένεται να πιάσει τελική τιμή που θα κυμαίνεται ανάμεσα στις 40 με 60 χιλιάδες λίρες Αγγλίας, δηλαδή από 46 ως 70 χιλιάδες ευρώ.

 

 

 

Η σπάνια έκδοση του 1997 διαθέτει σκληρό εξώφυλλο και αναγράφει τη συγγραφέα χωρίς τα αρχικά με τα οποία επέλεξε να γίνει διάσημη, δηλαδή Joanne Rowling. Το κείμενο διαθέτει λίγα λάθη και παραλείψεις, ενώ η λέξη “Philosopher’s” στο κάτω μέρος του εξωφύλλου έχει αναγραφεί λανθασμένα.

 

Το βιβλίο επίσης περιλαμβάνει ένα αυτοκόλλητο με το αυτόγραφο της συγγραφέα, την οποία είχαν συναντήσει προφανώς οι κάτοχοί του, οι οποίοι είχαν αγοράσει το συγκεκριμένο αντίτυπο από μια έκδοση 500 κομματιών. Λίγο καιρό πριν, μια δασκάλα στη Σκοτία είχε ανακαλύψει στο πλαίσιο μιας εκπομπής με εκτιμητές αντικών ότι τα αντίτυπά της κόστιζαν περίπου 2 με 3 χιλιάδες λίρες, όμως η συγκεκριμένη από ό,τι φαίνεται δεν είναι τόσο τυχερή όσο ο ιδιοκτήτης του αντιτύπου που βγαίνει σε πλειστηριασμό. 

 

Κατά καιρούς έρχονται στην επικαιρότητα τέτοια αντίτυπα βιβλίων της σειράς Harry Potter που κοστολογούνται πολύ παραπάνω από ό,τι η αρχική τους τιμή αγοράς και, αν οι ιδιοκτήτες τους έχουν τη διάθεση να τα αποχωριστούν, μπορούν να τους κάνουν πλούσιους κατά μερικές χιλιάδες ευρώ. 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Πώς να μάθετε αν τα Χάρι Πότερ βιβλία σας αξίζουν χιλιάδες ευρώ

9 spin off του Χάρι Πότερ που θα θέλαμε να έχει γράψει η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ

Όλοι οι χαρακτήρες του Χάρι Πότερ που σκέφτηκε “να σκοτώσει” η Ρόουλινγκ

To χρήμα στον κόσμο του Χάρι Πότερ 

Meta

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment