Amelie's Plum Cake: Ένα υπέροχο κέικ με δαμάσκηνα - The Daily Owl
fade
3439
post-template-default,single,single-post,postid-3439,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Amelie’s Plum Cake: Ένα υπέροχο κέικ με δαμάσκηνα

 
“You couldn’t even be a vegetable — even artichokes have a heart”
 

Τα πράγματα που φτιάχνουμε συνήθως έχουν κάτι από το χαρακτήρα μας. Δεν δείχνουν απλά τις προτιμήσεις μας ή το τι μας αρέσει, αλλά μας μοιάζουν και κάπως. 

Γι’ αυτό και η κυρία Amelie της Μονμάρτης επιλέγει να φτιάξει κάτι αρκετά ασυνήθιστο.  Η ελληνική μετάφραση της ταινίας αναφέρει το “κέικ με τα δαμάσκηνα της Αμελί“, σε μια από αυτές τις αφηγήσεις που συνοδεύουν τη ζωή ενός ανθρώπου που δεν πρωταγωνιστεί ακριβώς σε αυτήν , αλλά μάλλον την παρακολουθεί.  

Πιθανότατα η κανονική εκδοχή που μάλλον χάθηκε στη μετάφραση μιλά όχι για κέικ αλλά για Κouign Amann (προϊόν παρόμοιας παρασκευής με τη σφολιάτα, που θα μας απασχολήσει άλλη μέρα), ενώ τα φρούτα που αναφέρονται είναι μάλλον κορόμηλα

Μιας και επίσημη συνταγή δεν υπάρχει – και για να μην αποκλείσω συνδυασμούς – παραθέτω συνταγή για ένα πολύ αφράτο και μαλακό κέικ, με δαμάσκηνα, κορόμηλα και μαστίχα

 




 

 

Amelie's Plum Cake
Serves 8
A delicious fruity dake
Write a review
Print
Prep Time
35 min
Cook Time
40 min
Total Time
1 hr 30 min
Prep Time
35 min
Cook Time
40 min
Total Time
1 hr 30 min
Υλικά
  1. 200 γρ. ζάχαρη λευκή
  2. 240 γρ. βούτυρο μαλακό
  3. 4 αυγά
  4. 75 γρ. κρέμα γάλακτος, 85% ή όσο πιο υψηλή σε λιπαρά μπορείτε να βρείτε
  5. 1 κ.σ. χυμό λεμόνι ή μηλόξυδο
  6. 250 γρ. αλεύρι
  7. 2 κ.γλ. baking powder
  8. 1 πρέζα αλάτι
  9. 1/4 κ.γλ. μαστίχα σκόνη, ή 3 σταγόνες εκχύλισμα μαστίχας
  10. 2-3 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
  11. 10 δαμάσκηνα αποξηραμένα
  12. 2 κορόμηλα (ή ροδάκινα, νεκταρίνια ή βερίκοκα) καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φετες
Εκτέλεση
  1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη με το σύρμα του μίξερ σε μέτρια ταχύτητα. Όταν αφρατέψουν και ασπρίσουν χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και τις αρωματικές ύλες.
  2. Ενώνουμε την κρέμα με το λεμόνι και το baking powder με το αλεύρι κ το αλάτι.
  3. Προσθέτουμε εναλλάξ τα υγρά και τα στερεά, προσέχοντας η τελευταία προσθήκη να είναι υγρού.
  4. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ και τη γεμίζουμε με το μείγμα μέχρι λίγο πιο κάτω από το μισό.
  5. Στρώνουμε τα κομμένα κορόμηλα και προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα.
  6. Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα στην επιφάνεια και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 170 βαθμούς και για άλλα 10 λεπτά στους 140 βαθμούς.
  7. Πριν βγάλουμε το κέικ από το φούρνο, το τσεκάρουμε βυθίζοντας ένα ξυλάκι μέσα του. Εάν το ξυλάκι βγει καθαρό τότε το κεκάκι είναι έτοιμο.
  8. Το αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
Notes
  1. Προαιρετικά σερβίρουμε με γιαούρτι, παγωτό ή σαντιγί.
The Daily Owl https://www.thedailyowl.gr/
Stargazer

Baker at Cap-Cap | Unsuspected Anthropology Student | Fantasy Art Enthusiast |Celestial Being |

No Comments

Post a Comment