Ο Alan Rickman δεν ήταν πάντα χαρούμενος για τον ρόλο του ως Snape - The Daily Owl
fade
39950
post-template-default,single,single-post,postid-39950,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Ο Alan Rickman δεν ήταν πάντα χαρούμενος για τον ρόλο του ως Snape

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τις ταινίες Harry Potter χωρίς τον Alan Rickman, ο οποίος υποδύθηκε τον καθηγητή Severus Snape με μοναδικό τρόπο. Δυο χρόνια μετά τον θάνατό του, το Indiewire μεταδίδει ότι, σε μια επικείμενη δημοπρασία, συμπεριλαμβάνονται μερικές επιστολές της προσωπικής συλλογής του ηθοποιού όπου αποκαλύπτεται, μεταξύ άλλων, ότι, σε μερικές περιπτώσεις, ο ηθοποιός ήταν απογοητευμένος και ταυτόχρονα ενοχλημένος με τον ρόλο του στο συγκεκριμένο franchise. 

 

 

 

Ειδικότερα, σε ένα γράμμα του παραγωγού των ταινιών Harry Potter David Heyman προς τον Rickman ο πρώτος τον ευχαριστεί για την επιτυχία που προσέδωσε στις ταινίες – και ιδίως στην Κάμαρα με τα Μυστικά – και συμπληρώνει: “Το ξέρω, μερικές φορές είσαι απογοητευμένος, αλλά θέλω να γνωρίζεις ότι είσαι αναπόσπαστο μέρος των ταινιών. Και ότι είσαι υπέροχος“. 

 

 

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που βγαίνουν στη δημοσιότητα στοιχεία που φανερώνουν ότι ο Rickman διαφωνούσε με τους παραγωγούς σε σχέση με τον ρόλο του στις ταινίες Harry Potter, καθώς κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του Ημίαιμου Πρίγκιπα είχε γράψει ένα κείμενο με τίτλο “Inside Snape’s Head”, όπου εξέφραζε ακριβώς αυτούς τους προβληματισμούς του. Ειδικότερα, θεωρούσε ότι δεν δινόταν στον δικό του χαρακτήρα η έμφαση που έπρεπε, ώστε να γίνει κατανοητός από το κοινό και ιδίως από το βασικό target group της ταινίας, δηλαδή τους εφήβους, κατηγορώντας γι’ αυτό τον σκηνοθέτη David Yates. 

 

Στις επιστολές που θα δημοπρατηθούν περιλαμβάνεται και ένα γράμμα της Τζ.Κ. Ρόουλινγκ προς τον Rickman, όπου αναφέρει πως τον ευχαριστεί για τον τρόπο που παρουσίασε στις ταινίες τον χαρακτήρα που εκείνη δημιούργησε.

 

Διαβάστε ακόμα:

Μια συγκινητική άγνωστη λεπτομέρεια για τον Snape από τη μονομαχία του με την McGonagall

Severus Snape και James Potter: Ποιος ήταν ο κακός και ποιος ο ήρωας;

Η ζωή του Severus Snape

11 φορές που ο Snape ήταν ο πιο δύσκολος καθηγητής στο Hogwarts. 

H απολογία της Τζ.Κ. Ρόουλινγκ για το θάνατο του Snape

Meta

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment