Μια συγκινητική άγνωστη λεπτομέρεια για τον Snape από τη μονομαχία με τη McGonagall - The Daily Owl
fade
38152
post-template-default,single,single-post,postid-38152,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Μια συγκινητική άγνωστη λεπτομέρεια για τον Snape από τη μονομαχία με τη McGonagall

Ο Severus Snape είναι ένας χαρακτήρας που κινείται στη γκρίζα ζώνη ανάμεσα στο καλό και το κακό, όπως είχε δηλώσει πριν από καιρό και η ίδια η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ. Είτε τον αγαπάς, είτε τον μισείς, είτε δε μπορείς να αποφασίσεις τι αισθάνεσαι για εκείνον, καθώς ο χαρακτήρας του έχει δομηθεί πάνω σε πολλαπλά επίπεδα – πράγμα που αποκαλύπτεται σταδιακά στα βιβλία της σειράς Harry Potter. Μπορεί να πρόδωσε τον Voldemort, αλλά μόνο μετά το άκουσμα της είδησης ότι εκείνος επρόκειτο να δολοφονήσει τη Lily Potter. Επίσης, μπορεί να σκότωσε τον Dumbledore, αλλά αυτό έγινε επειδή ο ίδιος του το ζήτησε. Ανάμεσα σε αυτά τα επίπεδα κατανόησης του χαρακτήρα του Snape κρύβονται λεπτομέρειες εν πολλοίς άγνωστες για τον ίδιο και μια από αυτές προκύπτει από τη μονομαχία του με τη McGonagall όπως αποδόθηκε στην ταινία Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου ΙΙ. 

 

Ο Snape λοιπόν παρέμεινε στο Hogwarts προστατεύοντας τον γιο της γυναίκας που αγάπησε. Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας συχνά αναγκάστηκε να κρύψει τις πραγματικές του προθέσεις. Έτσι και στη διάσημη μονομαχία του με τη McGonagall, στους Κλήρους του Θανάτου ΙΙ, ο Snape ξεκινάει να μάχεται ενάντια στην επικεφαλής του Κοιτώνα Gryffindor, καθώς οι Θανατοφάγοι είναι έτοιμοι να κατακλύσουν τη Σχολή στην προσπάθειά τους να συλλάβουν τον Harry. 

 

 

 

 

Καθώς ο Snape χάνει διαρκώς έδαφος, κάποια στιγμή μπλοκάρει ένα ξόρκι της McGonagall και κατόπιν το κατευθύνει με μεγάλη προσοχή προς τους Θανατοφάγους πίσω του (Alecto και Amycus Carrow). Έτσι, τα διάσημα αδέρφια πέφτουν κάτω και ο Harry με τα υπόλοιπα μέλη του Τάγματος κερδίζουν πολύτιμο χρόνο για την οργάνωση της άμυνάς τους. 

Σημειώνεται ότι στην εν λόγω σκηνή υπάρχει διαφορά από την αφήγηση του βιβλίου, στο οποίο τα αδέλφια Carrow έχουν ήδη ηττηθεί από τον Harry και τη Luna Lovegood στον Πύργο του Ravenclaw. Αυτή η λεπτομέρεια, λοιπόν, προστέθηκε στην ταινία, η οποία παρουσιάζει έτσι κι αλλιώς πολλές διαφορές από το βιβλίο, με σκοπό να αναδειχθεί ένα ακόμα στοιχείο του χαρακτήρα του Snape

 

 

 

 

Πρόκειται για μια ακόμα συγκινητική λεπτομέρεια από τη ζωή του πιο δύσκολου καθηγητή που πέρασε ποτέ από το Hogwarts, του διχαστικού μάγου που κινήθηκε για χρόνια ανάμεσα στο καλό και το κακό, σώζοντας, όμως, στο τέλος τον μαγικό κόσμο μέσα από την αυτοθυσία του. 

 

Διαβάστε ακόμα:

Severus Snape και James Potter: Ποιος ήταν ο κακός και ποιος ο ήρωας;

Η ζωή του Severus Snape

11 φορές που ο Snape ήταν ο πιο δύσκολος καθηγητής στο Hogwarts. 

10 αγαπημένες φράσεις του Severus Snape

H απολογία της Τζ.Κ. Ρόουλινγκ για το θάνατο του Snape

O Alan Rickman δεν ήταν πάντοτε ευχαριστημένος με το ρόλο του Snape

 

Πηγή

No Comments

Post a Comment