9 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία "Ο Ιντιάνα Τζόουνς και η Τελευταία Σταυροφορία" - The Daily Owl
fade
68174
post-template-default,single,single-post,postid-68174,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

9 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία “Ο Ιντιάνα Τζόουνς και η Τελευταία Σταυροφορία”

Ο Steven Spielberg αποφάσισε να σκηνοθετήσει την ταινία Ο Ιντιάνα Τζόουνς και η Τελευταία Σταυροφορία για δυο λόγους: πρώτα από όλα επειδή είχε υποχρέωση, μαζί με τον George Lucas, να ολοκληρώσει την τριλογία του Ιντιάνα Τζόουνς και δεύτερον επειδή ήθελε να εξιλεωθεί απέναντι στο κινηματογραφικό κοινό για την αμέσως προηγούμενη ταινία του franchise, O Ιντιάνα Τζόουνς και ο Ναός του Χαμένου Θησαυρού. Το αποτέλεσμα ήταν ο Spielberg να αγαπήσει την τρίτη ταινία Ιντιάνα Τζόουνς περισσότερο από όλες. 

 

 

 

Ο Harrison Ford επέλεξε προσωπικά τον River Phoenix για το ρόλο του έφηβου Indiana. Με τον Phoenix είχαν συνεργαστεί ξανά στην ταινία The Mosquito Coast, το 1986. 

 

Οι περισσότερες στολές των Ναζί είναι αυθεντικές στολές του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, τις οποίες ανακάλυψε ο σχεδιαστής των κοστουμιών της ταινίας, Anthony Powell, και αποφάσισε να χρησιμοποιηθούν για να δώσουν αυθεντικότητα στο αποτέλεσμα. 

 

 

Στη σκηνή με τους Ναζί στο Βερολίνο, ο Spielberg ζήτησε από τους κομπάρσους που πραγματοποιούσαν το ναζιστικό χαιρετισμό, ταυτόχρονα να σταυρώνουν τα δάχτυλα στο άλλο τους χέρι. 

 

Mετά τα φίδια και τα έντομα, είχε πλέον καταφτάσει η σειρά των αρουραίων. Δυο χιλιάδες αρουραίους χρησιμοποίησαν για τις ανάγκες αυτής της ταινίας, και μάλιστα έπρεπε να μεγαλώσουν υπό πολύ συγκεκριμένες συνθήκες, αλλιώς θα ήταν φορείς επικίνδυνων ασθενειών και θα αποτελούσαν μεγάλη απειλή για την υγεία των πρωταγωνιστών.

 

 

Ο τότε Βασιλιάς της Ιορδανίας, Χουσεΐν, υποστήριξε την παραγωγή της ταινίας με κάθε τρόπο, παρέχοντας μεταξύ άλλων τέσσερα από τα δικά του άλογα, για τις ανάγκες των γυρισμάτων. Μετά από την πρεμιέρα της ταινίας η Πέτρα της Ιορδανίας έγινε ένας εξαιρετικά δημοφιλής τουριστικός προορισμός. 

 

Ο Sean Connery ήταν ανέκαθεν η επιλογή του Spielberg για το ρόλο του πατέρα του Ιντιάνα Τζόουνς, καθώς το inside joke της παραγωγής ήταν πως ο πατέρας του Ιντιάνα ήταν ο “James Bond”. 

 

 

Ο Spielberg ζήτησε βοήθεια για τους διαλόγους ανάμεσα σε πατέρα και γιο από τον πολυβραβευμένο σεναριογράφο Tom Stoppard (Ερωτευμένος Σαίξπηρ, Μπραζίλ, Η Αυτοκρατορία του Ήλιου). Η αμοιβή του σεναριογράφου, που δεν αναφερόταν τότε στα credits της ταινίας, ανήλθε στις 120 χιλ. δολάρια, ενώ μετά την εξαιρετική πορεία της ταινίας στο box office έλαβε μπόνους ύψους 1 εκ. δολαρίων. 

 

Αν είστε παρατηρητικοί, κάποια στιγμή θα ακούσετε την κλασική μελωδία του John Williams “Imperial March” από το Star Wars

 

Διαβάστε ακόμα:

8 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία “Ο Ιντιάνα Τζόουνς και οι Κυνηγοί της Χαμένης Κιβωτού”

10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία Pretty Woman

Δέκα πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία Το Ημερολόγιο

Ρομαντικές κωμωδίες των 90s που βλέπουμε ξανά και ξανά

Holiday in the Wild: H ρομαντική κωμωδία που μας ταξιδεύει στην Αφρική

Πέντε εφηβικές ταινίες των 90s που πρέπει να έχεις δει

 
 
No Comments

Post a Comment