8 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία “Η Χιονάτη και ο Κυνηγός” – The Daily Owl
fade
61986
post-template-default,single,single-post,postid-61986,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

8 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία “Η Χιονάτη και ο Κυνηγός”

Οι δυνάμεις της Ravenna βασίζονται στην ιστορία της Erszebet ή Elizabeth Bathory, μιας ευγενούς από την Ουγγαρία που έζησε τον 17ο αιώνα και σκότωνε νεαρά κορίτσια. Σύμφωνα με το μύθο, η ίδια έκανε μπάνιο στο αίμα των θυμάτων της, καθώς πίστευε πως έτσι θα παρέμενε νέα.

 

Οι σταγόνες αίματος στην αρχή της ταινίας ανήκουν στον ίδιο το σκηνοθέτη, Rupert Sanders, ο οποίος ήθελε να είναι η σκηνή απόλυτα ρεαλιστική και έτσι τρύπησε το δάχτυλό του (με μια τόση δα καρφίτσα) για να επιτύχει το επιθυμητό ρεαλιστικό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

 

 

 

Σε μια σκηνή η Charlize Theron χρειαζόταν να φωνάξει τόσο δυνατά που έσκισε έναν μυ στο στομάχι της

 

Σύμφωνα με την ίδια, το δυσκολότερο πράγμα στα γυρίσματα ήταν να περπατήσει μέσα στο φόρεμα της σκηνής του γάμου της με τον Βασιλιά Magnus, καθώς ο κορσές ήταν πάρα πολύ στενός και την έκανε να καμπουριάζει σε βαθμό που μέχρι να φτάσει στο τέλος του διαδρόμου όπου περπατούσε, να είναι εντελώς σκυμμένη. 

 

 

 

Το άλογο της Kristen Stewart είναι το ίδιο με αυτό του Russell Crowe στην ταινία Robin Hood (2010). H Stewart, ωστόσο, για να καταφέρει να κάνει ιππασία, έπρεπε να ξεπεράσει τη φοβία που είχε με τα άλογα από 9 ετών.

 

 

 

 

Βασική έμπνευση για την ταινία, σύμφωνα με τον Evan Daugherty, ήταν ο Hayao Miyazaki και συγκεκριμένα το έργο του Princess Mononoke (1997). 

 

 

Η Angelina Jolie και η Winona Ryder βρισκόταν στις αρχικές επιλογές του σκηνοθέτη για το ρόλο της κακιάς Βασίλισσας, ενώ οι Johnny Depp, Tom Hardy και Michael Fassbender ήταν, ομοίως, στη λίστα του για το ρόλο του κυνηγού. Ο ανταγωνισμός στην περίπτωση της Stewart ήταν επίσης πολύ μεγάλος, αφού για το ρόλο της ο σκηνοθέτης είχε σκεφτεί τις Lily Collins, Dakota Fanning, Saoirse Ronan, Riley Keough, Alicia Vikander, Bella Heathcote, Selena Gomez, Emily Browning και Felicity Jones (βασικά δηλαδή οποιαδήποτε είναι κούκλα και καλή ηθοποιός ταυτόχρονα). 

 

 

Αρχικά το σενάριο ήταν πιστό στην εκδοχή του παραμυθιού της Χιονάτης όπως την παρουσίασε η Disney, αλλά στην πορεία ο σκηνοθέτης αποφάσισε να το αλλάξει, ώστε να ξαφνιάσει ευχάριστα τους θεατές. 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Άγνωστες λεπτομέρειες για την ταινία Η Πεντάμορφη και το Τέρας

Πέντε σκοτεινές φαντασίας που αξίζουν το χρόνο σας

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment