7 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την οικογένεια Black - The Daily Owl
fade
71898
post-template-default,single,single-post,postid-71898,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

7 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την οικογένεια Black

Πάντα Αγνοί“, είναι το μόττο της οικογένειας Black, το οποίο αναγράφεται στη γαλλική γλώσσα. Οι ρίζες της οικογένειας εντοπίζονται στον Μεσαίωνα, ωστόσο δεν ίσχυε ο ισχυρισμός πολλών μελών της οικογένειας πως οι πρόγονοί τους ήταν αποκλειστικά μάγοι και μάγισσες. 

 

 

Τα περισσότερα μέλη της οικογένειας Black έχουν ονόματα από αστερισμούς, όπως Sirius, Bellatrix, Cygnus, Andromeda, Regulus, Arcturus, κ.ο.κ. Καθένα όνομα έχει τη δική του σημασία και φανερώνει ιδιότητες του μάγου ή της μάγισσας που το φέρει, για παράδειγμα Σείριος σημαίνει “αυτός που ακτινοβολεί” και Regulus σημαίνει “μικρός βασιλιάς”. 

 

Αν κάποιο μέλος της οικογένειας αποκληρωνόταν (στην περίπτωση π.χ. που παντρευόταν κάποιον muggle) τότε το όνομά του δεν επαναλαμβανόταν ποτέ σε επόμενη γενιά.

 

 

Πολλές φορές, οι Black παντρευόταν τα ξαδέρφια τους, ώστε να μην πραγματοποιούν γάμους με μάγους κατώτερης κοινωνικής τάξης, καθώς διέθεταν και πάρα πολύ πλούτο, πράγμα που φανερώνεται μεταξύ άλλων από την ιδιοκτησία της οικογένειας στο Grimmauld Place αρ. 12, αλλά και τη σημαντική ποσότητα χρυσού που κληρονόμησε ο Harry Potter μετά το θάνατο του Sirius.

 

Οι Blacks είχαν συγγένεια, μεταξύ άλλων, με τους Burke, τους Crouches, τους Longbottoms, καθώς και τους Weasleys, πράγμα που έκανε εντύπωση στον Harry όταν το έμαθε. 

 

 

Οι θάνατοι των Sirius και Regulus Black σηματοδότησαν την εξαφάνιση του επιθέτου, καθώς κανείς τους δεν άφησε απογόνους. Η θηλυκή γραμμή της οικογένειας συνεχίστηκε μέσα από τους Malfoy και τους Lupin.

 

Η εμμονή ορισμένων μελών της οικογένειας με τον αγώνα κατά των Muggles έφτασε κάποτε στο σημείο της κατάθεσης πρότασης νόμου για την νομιμοποίηση του κυνηγιού Muggles. Όταν, όμως, ο Lord Voldemort άρχισε να χάνει έδαφος, πoλλοί υποστηρικτές του από την οικογένεια έκαναν πίσω. 

 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Η ετυμολογία των ονομάτων της οικογένειας Black

7 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την οικογένεια του Tom Riddle

4 πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για την Bellatrix Lestrange

H ταινία μικρού μήκους που ρίχνει φως στη ζωή του Neville Longbottom

7 πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για το σπίτι του Χάρι Πότερ στην οδό Πρίβετ 4

Η γέννηση του Tom Riddle και οι ρίζες του Α΄ Μαγικού Πολέμου

No Comments

Post a Comment