7 πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για την καθηγήτρια Τρελόνι - The Daily Owl
fade
66204
post-template-default,single,single-post,postid-66204,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

7 πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για την καθηγήτρια Τρελόνι

Η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ ήθελε η καθηγήτρια Sybill Trelawney να έχει ένα εντυπωσιακό όνομα κι έτσι επέλεξε το συγκεκριμένο συνδυασμό ονόματος και επιθέτου, ώστε να ακούγεται “εντυπωσιακό και ελκυστικό” ταυτόχρονα.

 

 

 

Το “Trelawney” εξυπηρέτησε εξαιρετικά το σκοπό της συγγραφέα να αναδείξει τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα της καθηγήτριας Μαντικής στην ελληνική γλώσσα, καθώς ακούγεται ως παράγωγο του επιθέτου “τρελός”. Η καταγωγή του ονόματος είναι από την Κορνουάλη και περιλαμβάνεται σε ένα παλιό τραγούδι με τίτλο The Song of Western Men, το οποίο θεωρείται ο τοπικός ύμνος της περιοχής.  

 

Η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ ήθελε το μικρό όνομα της Trelawney να έχει παραπάνω από ένα λάμδα, και να γράφεται Sybill αντί του ορθού γραμματικά Sybil, καθώς η ίδια “δεν ήταν ακριβώς και Σύβιλλα”, να πέφτει μέσα στις περισσότερες προφητείες της. 

 

Ο χαρακτήρας της παρουσιάζει μεγάλες ομοιότητες με αυτόν της Sybil Leek, μιας Αγγλίδας μάγισσας και αστρολόγου, η οποία επίσης δεν τύγχανε ιδιαίτερης εκτίμησης από το κοινό, το οποίο τη θεωρούσε φαιδρή προσωπικότητα. 

 

 

 

Όταν η Trelawney δεν ξεστόμιζε προφητείες που πράγματι έβγαιναν αληθινές (χωρίς ωστόσο να συνειδητοποιεί τι ακριβώς κάνει), προσπαθούσε να μαντέψει το μέλλον χρησιμοποιώντας τεχνικές “χαρτορίχτρας” ή “καφετζούς”, καθώς ήταν μεταξύ άλλων πολύ παρατηρητική και έτσι, σε κάποιες περιπτώσεις, μπορούσε να “προβλέψει” τι θα συμβεί με βάση τη λογική συμπεριφορά των ανθρώπων (π.χ. έτρεμαν τα χέρια σου, άρα θα έριχνες το ποτήρι σου).

 

Μπορεί η Trelawney να μοιάζει με την πιο “άμπαλη” μάντισσα που περπάτησε ποτέ στη γη, ωστόσο είχε κάποιο χάρισμα, άσχετα αν δε μπορούσε πάντοτε να το αξιοποιήσει. Για παράδειγμα, όταν έκανε λάθος λέγοντας πως τα γενέθλια του Harry Potter ήταν μέσα στο χειμώνα, ίσως να είχε διαισθανθεί πως ένα κομμάτι της ψυχής του Lord Voldemort βρισκόταν μέσα του και να είχε ερμηνεύσει αυτό το σημάδι (περισσότερα εδώ).

 

 

 

Παρότι υπάρχει μια λεπτομερής ιστορία πίσω από κάθε βασικό χαρακτήρα των βιβλίων Harry Potter, έστω κι αν προέκυψε μετά την έκδοση όλων των βιβλίων, η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ δεν έχει φανταστεί τι είχε συμβεί στην Trelawney πριν το Hogwarts, πέραν του ότι αναζητούσε την τύχη της στον μαγικό κόσμο, λέγοντας ψέματα για τις ικανότητές της, προσπαθώντας να εξασφαλίσει μια μόνιμη δουλειά. 

 

Kι όμως, ο καθηγητής Gilderoy Lockhart χώρισε την Trelawney για την Bellatrix Lestrange! Για την ακρίβεια, ο Kenneth Branagh χώρισε με την Emma Thompson, όταν ερωτεύτηκε την Helena Bonham Carter, με την οποία γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της ταινίας Mary Shelley’s Frankenstein. 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Θεωρία: Η Τρελόνι είχε καταλάβει πως ένα κομμάτι της ψυχής του Βόλντεμορτ βρισκόταν μέσα στον Χάρι

20+1 άγνωστες πληροφορίες για την ταινία Ο Χάρι Πότερ και η Κάμαρα με τα Μυστικά

Η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ γράφει για την Κάμαρα με τα (πολλά) μυστικά

Με ποιον συμπρωταγωνιστή της από τις ταινίες Χάρι Πότερ ήταν ερωτευμένη η Έμμα Γουότσον;

Αυτός ο ηθοποιός του Harry Potter δεν είχε δει την πρώτη ταινία μέχρι και πρόσφατα!

 

 

 

 

 
 
No Comments

Post a Comment