7 πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για την Lily Potter - The Daily Owl
fade
64657
post-template-default,single,single-post,postid-64657,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

7 πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για την Lily Potter

To όνομα Lily προέρχεται από την αγγλική ονομασία του κρίνου, που αποτελεί σύμβολο της αγνότητας. Στην ελληνική μυθολογία, ο κρίνος έχει σχέση με τις Μούσες και τη θεά Ήρα, ενώ στην κινεζική παράδοση οι κρίνοι πιστεύεται πως απωθούν το κακό. Το “Evans“, δηλαδή το πατρικό όνομα της Lily, προέρχεται από το ουαλικό όνομα Evan, που σημαίνει “νεαρός πολεμιστής”, κάτι που ήταν και η ίδια η Lily Evans (και μετέπειτα Potter), καθώς σε μικρή ηλικία πολέμησε τον Lord Voldemort και το στρατό του. Το επίθετο αυτό επέλεξε η Τζ.Κ. Ρόυλινγκ καθώς, μεταξύ άλλων, εμπνεύστηκε από τη διάσημη συγγραφέα Mary Ann Evans, η οποία ωστόσο είχε γίνει γνωστή με το ψευδώνυμο George Eliot. 

 

 

 

Στις ταινίες Χάρι Πότερ εμφανίζονται τρεις ηθοποιοί που υποδύονται την Lily σε διαφορετικές φάσεις της ζωής της. Στη σκηνή του Καθρέφτη του Erised, η παραγωγή ζήτησε από την Τζ.Κ. Ρόουλινγκ να υποδυθεί τη μαμά του Χάρι, αλλά εκείνη αρνήθηκε, καθώς ήταν σίγουρη πως “θα τα θαλάσσωνε”. 

 

 

 

 

Η εξωτερική εμφάνιση της Lily και συγκεκριμένα ο συνδυασμός των κόκκινων μαλλιών με τα ανοιχτόχρωμα πράσινα μάτια, στον Μεσαίωνα θα την κατέτασσε στις μάγισσες ακόμα και πριν φτάσει στην πόρτα της το γράμμα του Hogwarts, αφού σύμφωνα με το “Σφυρί των Μαγισσών”, το βιβλίο που κυκλοφόρησε πριν εκατοντάδες χρόνια για να συνδράμει τις προσπάθειες της Καθολικής Εκκλησίας να κυνηγήσει τις μάγισσες, αυτά τα εξωτερικά χαρακτηριστικά σε μια γυναίκα υποδήλωναν μαγικές ικανότητες.

 

 

 

Μέχρι στιγμής μόνο η Lily και η Minerva McGonagall έχουν γίνει γνωστές ως γυναίκες Επικεφαλής των Επιμελητών στο Hogwarts. 

 

 

 

 

 

 

Παρά τη δύσκολη σχέση ανάμεσα στην Lily και την Petunia, εκ μέρους της πρώτης δεν υπήρχε κανένα ίχνος μίσους προς την αδερφή της και μέχρι το θάνατό της προσπαθούσε να αποκαταστήσει τις οικογενειακές σχέσεις τους. 

 

 

 

Η Lily από μικρή είχε καταφέρει να ελέγχει τις μαγικές της ικανότητες, παρότι ήταν παιδί muggles και δεν είχε εμπειρία σε αυτό το κομμάτι. Η ίδια, ωστόσο, έμαθε για την πραγματική της ταυτότητα πολύ πριν λάβει το γράμμα της από το Hogwarts, δια στόματος του φίλου και τότε γείτονά της Severus Snape, πράγμα που καθόρισε τη μετέπειτα σχέση τους.

 

 

 

H Lily ήταν η μόνη μαγκλογεννημένη μάγισσα από την οποία ζήτησε ο Lord Voldemort να γίνει Θανατοφάγος. 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Η σημασία των λουλουδιών στον κόσμο του Χάρι Πότερ

Επτά μυστικά που κρύβουν τα μαγικά ραβδιά του Χάρι Πότερ

Πέντε χαριποτερικές θεωρίες που απέρριψε η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ

Όλοι οι χαρακτήρες του Χάρι Πότερ που η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ σκέφτηκε να σκοτώσει

 

 

Meta

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment