7 + 1 πράγματα για το Απαγορευμένο Δάσος που δεν υπάρχουν στα βιβλία Χάρι Πότερ - The Daily Owl
fade
54185
post-template-default,single,single-post,postid-54185,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive

7 + 1 πράγματα για το Απαγορευμένο Δάσος που δεν υπάρχουν στα βιβλία Χάρι Πότερ

Τα βιβλία και οι ταινίες Χάρι Πότερ αποτελούν τις βασικές πηγές πληροφοριών για τον κόσμο της Τζ.Κ. Ρόουλινγκ, ωστόσο πολλά στοιχεία για αυτόν έχουν συμπληρωθεί από την ίδια τη συγγραφέα μέσα από συνεντεύξεις της και κείμενά της στο Pottermore. Αυτά είναι 7 + 1 πράγματα για το Απαγορευμένο Δάσος που δεν υπάρχουν στα βιβλία και τις ταινίες Χάρι Πότερ:

 

 

 

“Yπάρχουν λυκάνθρωποι εδώ;” (Απάντησέ μου)

 

 

Ναι, Draco Malfoy, υπάρχουν λυκάνθρωποι στο Απαγορευμένο Δάσος κι ας πήγαν να σε βγάλουν παράλογο στο πρώτο βιβλίο της σειράς Χάρι Πότερ. Mάλιστα, οι λυκάνθρωποι του Απαγορευμένου Δάσους προέκυψαν από την ένωση δυο λυκανθρώπων κάτω από το φως της πανσελήνου κι έτσι γεννήθηκαν λύκοι που έχουν μεν την ανθρώπινη νοημοσύνη, αλλά δεν αλλάζουν ποτέ μορφή

 

 

 

 

To Δάσος δεν αποτελεί τμήμα του Hogwarts

 

 

Στα βιβλία και τις ταινίες δεν έχει διευκρινιστεί η συγκεκριμένη λεπτομέρεια, πως το Δάσος προϋπήρχε του σχολείου και πως οι Κένταυροι, που επέμεναν πως το Δάσος δεν ανήκει στους ανθρώπους είχαν δίκιο. Επίσης, κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς υπάρχει μέσα στο Δάσος, πόσο βαθιά φτάνουν τα δέντρα και τι άλλο μπορείς να συναντήσεις, αφού ο μόνος άνθρωπος (και μισός γίγαντας παράλληλα) που κατάφερε κάπως να γνωρίζει τα κατατόπια σε αυτό ήταν ο Hagrid, ο οποίος δε χαρτογράφησε ποτέ την περιοχή.

 

 

 

 

Στο Δάσος φυτρώνουν μαύρα λουλούδια

 

 

Στο video game Harry Potter and the Goblet of Fire συναντήσαμε ένα άγνωστο είδος λουλουδιών και συγκεκριμένα μια ποικιλία που φύεται αποκλειστικά μέσα στο Δάσος και είναι μαύρη. Πέραν αυτού, δε γνωρίζουμε τίποτα άλλο για αυτό το μυστηριώδες είδος χλωρίδας.

 

 

 

 

Το Απαγορευμένο Δάσος έχει άλλο όνομα

 

 

Η ονομασία “απαγορευμένο δάσος” προέκυψε στο Hogwarts ώστε να γίνει αντιληπτό από όλους πως επρόκειτο για απαγορευμένη περιοχή (ιδίως για τους μαθητές). Η πραγματική ονομασία του είναι άλλη και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή πουθενά. 

 

 

 

 

Ο Fluffy ζούσε κάποτε στο Δάσος

 

 

Ο Hagrid είχε αγοράσει τον Fluffy από κάποιον μάγο στο Leaky Cauldron, στην πορεία όμως συνειδητοποίησε ότι ήταν ένα τεράστιο και αδάμαστο εν πολλοίς πλάσμα για να ζει κάπου εκτός της φύσης κι έτσι το άφησε στο Απαγορευμένο Δάσος, πολύ πριν ο Dumbledore το στείλει στην Ελλάδα. 

 

 

 

 

Οι μυστηριώδεις εξαφανίσεις

 

 

Στο παιχνίδι Hogwarts Mystery επιβεβαιώθηκε πως μαθητές του Hogwarts “έπεσαν θύματα” του Δάσους και εξαφανίστηκαν μετά από την προσπάθειά τους να το εξερευνήσουν. Ποιοι τους αιχμαλώτισαν και τι τους έκαναν, παραμένει ακόμα μυστήριο.

 

 

 

 

Ο καθηγητής Kettleburn ακρωτηριάστηκε στο Απαγορευμένο Δάσος

 

 

Στο τρίτο βιβλίο της σειράς Χάρι ΠότερΟ Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν, μαθαίνουμε από τον Dumbledore ότι ο καθηγητής Kettleburn, που δίδασκε το μάθημα των Μαγικών Πλασμάτων, έχασε τα πόδια του στο Απαγορευμένο Δάσος και κυκλοφορούσε με προσθετικά μέλη. 

 

 

 

 

Η πέτρα της ανάστασης

 

 

Η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ επιβεβαίωσε την υποψία ότι η πέτρα της ανάστασης χάθηκε για πάντα στο Απαγορευμένο Δάσος, αφού ένας Κένταυρος πέρασε πάνω από το σημείο όπου την είχε ρίξει ο Χάρι, ώστε να χαθούν για πάντα τα ίχνη της. 

 

 

 

Πηγή: Screenrant

 

Διαβάστε ακόμα:

7 πράγματα για το Hogwarts που δεν δείχνουν οι ταινίες Χάρι Πότερ

Άγνωστες λεπτομέρειες για το Quidditch 

Τα πιο χρήσιμα χαριποτερικά ξόρκια για τους muggles

Απόψεις που διχάζουν μέχρι σήμερα τους φανς του Harry Potter

Πώς θα έμοιαζε η ιστορία του Harry Potter αν διαδραματιζόταν στο σήμερα;

Ας μιλήσουμε ειλικρινά για τις προσθήκες στο σύμπαν της Τζ.Κ. Ρόουλινγκ

Επτά πράγματα που οι ταινίες Χάρι Πότερ δεν έδειξαν πόσο θα θέλαμε

Eπτά πράγματα για τους Malfoy που παρέλειψαν οι ταινίες Harry Potter

Meta

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment