Τα 5 χειρότερα επεισόδια του Game of Thrones - The Daily Owl
fade
54998
post-template-default,single,single-post,postid-54998,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Τα 5 χειρότερα επεισόδια του Game of Thrones

H 8η και τελευταία σεζόν Game of Thrones συνολικά απογοήτευσε το τηλεοπτικό κοινό, κυρίως εξαιτίας της βεβιασμένης ανάπτυξης των χαρακτήρων και των γεγονότων που κατέληξαν στον επίλογο της σειράς του HBO. Για πολλά χρόνια θα συζητάμε ποια ήταν τελικά τα καλύτερα και ποια τα χειρότερα επεισόδια της σειράς, ωστόσο στο Rotten Tomatoes η απάντηση για τα 5 χειρότερα με βάση τις βαθμολογίες των χρηστών είναι η παρακάτω:

 

 

 

The Long Night (74%)

 

 

H μεγάλη μάχη των ζωντανών με τους νεκρούς ήταν ένα από τα στοιχεία της τελευταίας σεζόν που “χτιζόταν” εδώ και χρόνια, με δεδομένο ότι ήδη η πρώτη σκηνή της πρώτης σεζόν τούς παρουσιάζει ως τον μεγαλύτερο κίνδυνο του Westeros. Το πρόβλημα δεν ήταν πως περιμέναμε αυτή η μάχη να είναι η τελευταία μεγάλη της σεζόν και απογοητευτήκαμε επειδή συμπεριλήφθηκε στο τρίτο επεισόδιο. Το πρόβλημα ήταν πως η σκοτεινή φωτογραφία ολόκληρου του επεισοδίου έκανε δύσκολη την παρακολούθηση, με αποτέλεσμα ο τηλεθεατής να χάνει πολλές λεπτομέρειες και, κυρίως, το συναίσθημα του επεισοδίου. Ένα στοιχείο που παρουσιάστηκε επιτυχημένα στο συγκεκριμένο επεισόδιο ήταν η ματαιότητα που ένιωσαν οι πρωταγωνιστές όταν ο στρατός των Wights είχε κυριολεκτικά τον απέθαντο, ενώ η θεαματική σκηνή της Arya Stark με τον Βασιλιά της Νύχτας είναι σίγουρα, μαζί με την προηγηθείσα σκηνή της βιβλιοθήκης, στις καλύτερες του επεισοδίου. Συνολικά όμως, το 3ο επεισόδιο της 8ης σεζόν (περισσότερα εδώ) απογοήτευσε διότι είχαν δημιουργηθεί υψηλότατες προσδοκίες για αυτό.

 

 

 

The Last of the Starks (58%)

 

 

Ειλικρινά, δε μας νοιάζει το ξεχασμένο κύπελλο του καφέ μπροστά από την Daenerys. Μάς νοιάζουν όμως (σε τυχαία σειρά) η ατυχής διατύπωση του διαλόγου Sansa – Hound, η σκηνή στο Weirwood Tree όπου δεν μας έδειξαν πώς ο Bran ανακοίνωσε την πραγματική ταυτότητα του Jon στις ξαδέρφες του, η σκηνή που ο Jaime παρατάει την Brienne κι εκείνη κλαίει, ο θάνατος του Rhaegal από το χέρι της “αλλήθωρης ύαινας” (συγγνώμη, αλλά έτσι παρουσιάστηκε τελικά στη σειρά ο “σούπερ κακός” Euron Greyjoy), το γεγονός ότι από ολόκληρο στόλο έπιασαν μόνο την Missandei, καθώς και η οριακά γκροτέσκα αντίδραση της Daenerys στο θέαμα του αποκεφαλισμού της προηγούμενης – πάνω στην οποία αντίδραση “πάτησαν” οι δημιουργοί για να μας δείξουν ότι στο επόμενο επεισόδιο θα γίνει, πολύ απλά, της μουρλής. Ήταν ένα επεισόδιο φτιαγμένο τσαπατσούλικα, οι σκηνές του οποίου “ξεχείλωσαν” χωρίς λόγο.

 

 

 

Unbowed, Unbent, Unbroken (54%)

 

 

To 6o επεισόδιο της 5ης σεζόν της σειράς ήταν, μέχρι πρόσφατα, αυτό με τη χαμηλότερη βαθμολογία στο Rotten Tomatoes (και στην πλειοψηφία των websites με παρόμοιο αντικείμενο), αφού όχι μόνο δίνει έμφαση στα γεγονότα που συμβαίνουν στο Dorne (από τα πιο αδικημένα storylines της σειράς), με χαρακτήρες που χτίστηκαν για να εκληφθούν απλά ως αντιπαθητικοί (και εντελώς διαστρεβλωμένοι σε σχέση με τη λογοτεχνική τους βερσιόν), αλλά περιλαμβάνει και τη σκηνή του βιασμού της Sansa από τον Ramsay Bolton, της οποίας η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε, αν μη τι άλλο, με τρόπο τεμπέλικο και ατελέσφορο σε σχέση με τις μετέπειτα εξελίξεις της σειράς (οι οποίες θα συνέβαιναν ανεξαρτήτως του βιασμού, δηλαδή η Sansa με τον Theon θα δραπέτευαν έτσι κι αλλιώς, όπως είχαν έρθει τα πράγματα). Σε εκείνο το σημείο αποδείχθηκε πως το shock value της σειράς δεν είναι πάντα το μεγάλο της ατού, όπως στρεβλά υποστήριζε μια μερίδα του κοινού.

 

 

 

The Iron Throne (49%)

 

 

Πίσω στην κανονική ροή του προγράμματός μας (δηλαδή στην τελευταία σεζόν) με το τελευταίο για πάντα επεισόδιο της σειράς, που αναπόφευκτα παρουσίασε τα γεγονότα με τρόπο βεβιασμένο και διεκπεραιωτικό – αν εξαιρέσουμε μερικές σκηνές, όπως αυτή που ο Tyrion ανακαλύπτει τις σορούς των αδελφών του ή η σκηνή όπου η Dany έχει γίνει ο δράκος. Προφανέστατα και δεν θα επιλέξουμε εμείς ποιος θα καθίσει στο Σιδερένιο Θρόνο ή – ελλείψει θρόνου – ποιος θα γίνει βασιλιάς, αλλά η έλλειψη βάθους ανάπτυξης γεγονότων και χαρακτήρων ολόκληρης της σεζόν καταδίκασε το συγκεκριμένο επεισόδιο πριν καν προβληθεί. 

 

 

 

 

The Bells (48%)

 

 

Για το ζήτημα αυτό υπάρχει διχασμός ανάμεσα στους φανς της σειράς, αφού η μια πλευρά υποστηρίζει πως η Daenerys θα γινόταν “έτσι κι αλλιώς” Τρελή Βασίλισσα, ενώ η άλλη πλευρά θεωρεί πως η προοικονομία δεν είναι δεσμευτική για τον συγγραφέα ή τους σεναριογράφους και δημιουργούς της σειράς. Με δεδομένο ότι αν η σεζόν διέθετε παραπάνω επεισόδια, η ιστορία της Daenerys θα ήταν πιο πλήρης και η μετάβασή της σε κατάσταση μανίας θα είχε δικαιολογηθεί πληρέστερα από ό,τι συνέβη με το συγκεκριμένο επεισόδιο, θα ξαναπούμε ότι το The Bells έδειξε μεν τη φρίκη του πολέμου από την πλευρά του άμαχου πληθυσμού, αλλά τόσο η πορεία της Daenerys, όσο και ο θάνατος των Cersei και Jaime (και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο επήλθε) θα αποτελούν για πάντα πηγή διχασμού και διαφωνιών ανάμεσα στους φανς της σειράς

 

 

Πηγή: Screenrant

 

Διαβάστε ακόμα:

Έτσι σκότωσε η Arya τον Βασιλιά της Νύχτας σύμφωνα με το σενάριο της σειράς Game of Thrones

To φινάλε του Game of Thrones και η Arya Stark

Ο μόνος που ήθελε να “σπάσει ο τροχός” στο Game of Thrones ήταν ο Sam Tarly

Οι 20 καλύτερες στιγμές της τελευταίας σεζόν Game of Thrones

Όλες οι ερωτήσεις που έχουμε μετά το φινάλε του Game of Thrones

Όλες οι σεζόν του Game of Thrones σε κατάταξη

No Comments

Post a Comment