5 πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για τον Newt Scamander - The Daily Owl
fade
65653
post-template-default,single,single-post,postid-65653,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

5 πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για τον Newt Scamander

Κάθε ένα από τα ονόματα του Newt Scamander, όπως και το επίθετό του, συνδέονται με τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του. To όνομα Newton πήρε από τον Sir Isaac Newton, τον σημαντικό Άγγλο φυσικό και μαθηματικό, ο οποίος ως ανήσυχο πνεύμα είχε ασχοληθεί και με την αλχημεία. Το δεύτερο όνομά του, Artemis, προέρχεται φυσικά από την αρχαία ελληνική θεότητα, κόρη του Δία και της Λητώς και αδερφή του Απόλλωνα, προστάτιδα της φύσης και θεά του κυνηγιού. Το τρίτο όνομά του, Fido, προέρχεται από τη λατινική γλώσσα και σημαίνει “πιστός”, το οποίο επίσης είναι χαρακτηριστικό του Hufflepuff Newt Scamander, ενώ το επίθετό του προέρχεται από την ελληνική λέξη Σκάμανδρος. Αυτό ήταν το αρχαίο όνομα του ποταμού που βρίσκεται δίπλα στην ομηρική Τροία και θυμίζει ακουστικά τη λέξη Σαλαμάνδρα, ένα ζώο που μπορεί να καμουφλάρεται, όπως ακριβώς κάνει και ο ήρωας της Τζ.Κ. Ρόουλινγκ στις ταινίες που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

 

 

 

 

Ο Newt έχει 4 σημάδια στο αριστερό του χέρι, τα οποία προκλήθηκαν από το Murtlap που άφησε να τον δαγκώσει, καθώς ήθελε να μάθει τι ακριβώς μπορούσε να του προκαλέσει. Πριν τον Newt, κανείς μάγος, είτε ήταν μαγικοζωολόγος, είτε όχι, δεν είχε τολμήσει να πλησιάσει τέτοιο ζώο.

 

 

 

Καθώς η μητέρα του εξέτρεφε ιππόγρυπες, ο ίδιος πιθανότατα κληρονόμησε από εκείνη τα ζώα του κοπαδιού της κι έτσι ίσως ο Buckbeak να ήταν ένα ακόμα φανταστικό ζώο που είχε μεγαλώσει στη φάρμα της. Αυτό εξηγεί και την παρουσία του ονόματός του στον Χάρτη των Επιδρομέων στο βιβλίο Ο Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν, καθώς μαθαίνοντας για την επικείμενο εκτέλεση του Buckbeak, ο Newt θα έσπευσε στο Hogwarts, παρά τη μεγάλη ηλικία του, για να προσπαθήσει να τον σώσει. 

 

 

 

Όταν η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ ρωτήθηκε γιατί ο Dumbledore ανέθεσε στον Newt Scamander την αποστολή να ανακόψει την πορεία του Grindelwald και όχι π.χ. σε κάποιο έμπειρο Χρυσούχο, η συγγραφέας είπε ότι αυτό είναι όλη η υπόθεση των ταινιών των Φανταστικών Ζώων, συνεπώς ο χαρακτήρας του κρύβει πάρα πολλές εκπλήξεις για τους φανς του franchise.

 

 

 

 

Ο προστάτης του είναι “μεγάλο spoiler” για την υπόθεση των Φανταστικών Ζώων, σύμφωνα με όσα έχει πει η Ρόουλινγκ. Μια θεωρία (κλικ εδώ) θέλει τον προστάτη του να είναι το Occamy, ωστόσο τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα επίσημα από τη συγγραφέα. Ενδεχομένως να μάθουμε παραπάνω στοιχεία για αυτόν στην 3η ταινία των Φανταστικών Ζώων, της οποίας τα γυρίσματα ξεκινούν σύντομα. 

 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Θεωρία: Ο Προστάτης του Newt Scamander και τι συμβολίζει

Όλες οι ερωτήσεις που έχουμε μετά το τέλος της ταινίας Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald | To μεγάλο μυστήριο της ταινίας

Φανταστικά Ζώα 2: Τα ονόματα των πρωταγωνιστών και η σημασία τους στην υπόθεση της ταινίας

Aδελφικές σχέσεις στις ταινίες των Φανταστικών Ζώων

Meta

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment