5 μαθήματα του Albus Dumbledore που μας κάνουν πιο δυνατούς - The Daily Owl
fade
66659
post-template-default,single,single-post,postid-66659,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

5 μαθήματα του Albus Dumbledore που μας κάνουν πιο δυνατούς

Η περίοδος που διανύουμε είναι μια από τις πιο δύσκολες, αν όχι η πιο δύσκολη, των τελευταίων δεκαετιών, σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο. Οι εξελίξεις τρέχουν καθημερινά και η αβεβαιότητα για το αύριο μάς δημιουργεί τεράστιο άγχος. Το Hogwarts, όμως, είναι πάντα το “πνευματικό μας σπίτι” στο οποίο είμαστε πάντα ευπρόσδεκτοι (ακόμα και σε καιρό καραντίνας και απαγόρευσης κυκλοφορίας) και ο Albus Dumbledore, ο μάγος του οποίου τα μαθήματα ζωής θα μας κάνουν πάντα πιο δυνατούς, όσες δυσκολίες κι αν βρίσκονται μπροστά μας. 

 

 

 

 

Πολλές φορές οι εξελίξεις και οι περιστάσεις απαιτούν από όλους μας να σταθούμε στο ύψος τους – κι αυτό συνεπάγεται διαφορετικό βαθμό δυσκολίας για τον καθένα. Όσο κι αν το αποφεύγουμε, κάποια στιγμή εκ των πραγμάτων θα αναγκαστούμε να επιλέξουμε ανάμεσα στο δύσκολο δρόμο της αρετής και τον εύκολο δρόμο της κακίας, ακριβώς όπως είχε συμβεί και με τον μυθικό Ηρακλή. Κι αυτή η επιλογή μας θα επηρεάσει πολλούς ακόμα ανθρώπους, καθώς και τη συλλογική προσπάθεια να ξεπεράσουμε τα κοινά μας προβλήματα. 

 

 

 

 

Καθένας μας μπορεί να διαθέτει ικανότητες που, αν τις χρησιμοποιήσει, μπορεί να επιτύχει κάτι πολύ σπουδαίο. Οι επιλογές μας, όμως, είναι αυτό που μας καθορίζει ως ανθρώπους, αυτό που δείχνει ποιοι πραγματικά είμαστε, ειδικά σε δύσκολες εποχές όπως αυτή που διανύουμε στην παρούσα φάση. 

 

 

 

Dreams

 

Πάντα, εξάλλου, όσες δυσκολίες κι αν περνάμε, μπορούμε να ονειρευόμαστε, να κρατάμε την ελπίδα ζωντανή, να σκεφτόμαστε το αύριο, και ρεαλιστικά, για το κοινό καλό, και μέσα από τα όνειρά μας, για να μη στερέψει μέσα μας η δημιουργικότητα και η καλοσύνη. Κάποτε θα τελειώσουν όλα αυτά, και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ξαναφτιάξουμε τη ζωή μας από την αρχή. 

 

 

 

 

Βέβαια, δεν πρέπει να ζούμε μόνο στα όνειρα και τις καταστάσεις που περιμένουμε να συμβούν στο μέλλον, γιατί τότε είναι που θα χάσουμε τα ‘πατήματά μας’ ως άνθρωποι στον πραγματικό κόσμο και δε θα μπορούμε να διαχειριστούμε οποιαδήποτε νέα εξέλιξη στην κατάστασή μας. 

 

 

 

 

Δεν έχει σημασία από πού προερχόμαστε, πού πηγαίνουμε, τι πιστεύουμε, τι χρώμα έχει το δέρμα μας: όλοι μαζί θα συνεργαστούμε, βρίσκοντας τα κοινά μας στοιχεία, επιδιώκοντας το κοινό καλό. Θα τα καταφέρουμε, αρκεί να δουλέψουμε όλοι μαζί.

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Θεωρία: Ο Dumbledore έλεγε ψέματα για τη μονομαχία με τον Grindelwald

Τι είναι ο δεσμός αίματος και πώς μπορεί να καταστραφεί;

Έρχονται μεγάλες αποκαλύψεις για την οικογένεια Dumbledore

Γιατί ο Grindelwald λέει ψέματα για τον Credence;

H Tζ.Κ. Ρόουλινγκ είχε δώσει στοιχεία για τον Aurelius 2 χρόνια πριν

Όσα στοιχεία γνωρίζουμε ως τώρα για την 3η ταινία των Φανταστικών Ζώων

No Comments

Post a Comment