Οι 5 ικανότητες που πρέπει να έχετε για να γίνετε Χρυσούχοι - The Daily Owl
fade
61258
post-template-default,single,single-post,postid-61258,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Οι 5 ικανότητες που πρέπει να έχετε για να γίνετε Χρυσούχοι

Αν δεν έχετε αποφασίσει ακόμα με ποιο επάγγελμα θέλετε να ασχοληθείτε ή θέλετε να κάνετε μια στροφή στην καριέρα σας, σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει μια δουλειά στο Υπουργείο Μαγείας και συγκεκριμένα στο Γραφείο Χρυσούχων, τότε με αυτές τις ικανότητες και τα ταλέντα μπορείτε να διεκδικήσετε με επιτυχία μια θέση δίπλα στον Harry Potter και τον Ron Weasley. 

 

 

 

 

 

Καλή γνώση των Φίλτρων 

 

 

Aν δε σας αρέσει το μάθημα των Μαγικών Φίλτρων, μάλλον θα δυσκολευτείτε να πάρετε τη θέση του Χρυσούχου, διότι πρωτίστως η δουλειά δε θα είναι ασφαλής για εσάς. Όπως ο Moody δεν έπινε τίποτα που δεν είχε φτιάξει ο ίδιος, έτσι και κάθε Χρυσούχος πρέπει να γνωρίζει και να αναγνωρίζει τα φίλτρα, τα δηλητήρια και, φυσικά, τα αντίδοτα, αφού με κάθε ευκαιρία οι σκοτεινές δυνάμεις ενδέχεται να προσπαθήσουν να τον δηλητηριάσουν (και αυτές οι σκοτεινές δυνάμεις δεν έχουν προκύψει από το μυαλό της Θεοπούλας, άρα είναι όντως επικίνδυνες). 

 

 

 

 

Μεταμορφώσεις

 

 

Αν δεν πάρετε καλά αποτελέσματα στις ΕΔΕΜ (Εξουθενωτικά Δύσκολες Εξετάσεις Μαγείας) στο μάθημα των Μεταμορφώσεων, δε θα μπορέσετε να γίνετε δεκτοί για θέση Χρυσούχου στο Υπουργείο. Το ζήτημα δεν είναι τυπικό, αλλά ουσιαστικό, καθώς με αυτά τα ξόρκια θα μπορείτε π.χ. να κρύβετε διάφορα αντικείμενα που δεν πρέπει να γίνονται αντιληπτά από τις σκοτεινές δυνάμεις – κι αυτό είναι ένα πολύ απλό παράδειγμα από τις δεκάδες περιπτώσεις που θα χρησιμοποιήσετε τέτοιου είδους ξόρκια στη διάρκεια της καριέρας σας. 

 

 

 

 

Αμυντικά Ξόρκια

 

 

Ένας Χρυσούχος δεν πρέπει να ξέρει μόνο να επιτίθεται αλλά, πρωτίστως, να αμύνεται, και μάλιστα με διάφορους τρόπους, ανάλογα με το ποιον ή τι έχει να αντιμετωπίσει. Έτσι, είναι εξαιρετικά χρήσιμα τόσα τα ξόρκια μνήμης, όσο και τα ξόρκια με τα οποία μπορεί ένας μάγος να εντοπίσει αντικείμενα, κ.λπ. Τουτέστιν, αν δεν “το ‘χετε” με τα ξόρκια, ακόμα και τα πιο δύσκολα, μάλλον καλύτερα να ξεκινήσετε από κάποιο άλλο τμήμα του Υπουργείου (περισσότερα εδώ). 

 

 

 

 

Πονηριά

 

 

Αν διαρκώς έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας πως τα πράγματα ίσως να μην είναι όπως φαίνονται, θα περάσετε μεν μια ολόκληρη ζωή με καχυποψία, παράλληλα όμως θα είστε πάντα έτοιμοι να εντοπίσετε τι δεν πάει καλά σε μια κατάσταση και έτσι να ξεσκεπάζετε τις σκοτεινές δυνάμεις με κάθε τρόπο. Όπως θα έλεγε και ο φίλος μας ο Moody, “Constant Vigilance”! 

 

 

 

Ικανότητες στη Μάχη 

 

 

Tίποτα από τα παραπάνω δεν έχει σημασία, αν δεν είστε έτοιμοι να ριχτείτε στη μάχη σώμα με σώμα, ραβδί με ραβδί, χωρίς να διστάζετε να κάνετε ό,τι χρειαστεί για να κρατήσετε τη θέση σας και, αντίστοιχα, για να εξαναγκάσετε τον αντίπαλο να παραδοθεί. Σε συνδυασμό με τη στρατηγική, την πονηριά και όλες τις άλλες ικανότητές σας, θα μπορέσετε σίγουρα να επιτύχετε το σκοπό σας, εφόσον περάσετε τον “μαγικό διαγωνισμό ΑΣΕΠ” και προσληφθείτε στο Υπουργείο Μαγείας. 

 

 

 

Πηγή: Screenrant

 

Διαβάστε ακόμα:

Τα δυσκολότερα ξόρκια στο χαριποτερικό σύμπαν

Τα μεγάλα μυστήρια του Τμήματος Μυστηρίου στο Υπουργείο Μαγείας

Θεωρία: Το μάτι του Mad-Eye Moody έχει σχέση με τους Κλήρους του Θανάτου

Οι πιο τρομακτικές σκηνές στις ταινίες Χάρι Πότερ

No Comments

Post a Comment