5 φορές που η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ μας σόκαρε - The Daily Owl
fade
44231
post-template-default,single,single-post,postid-44231,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

5 φορές που η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ μας σόκαρε

Μετά την περσινή αποκάλυψη ότι η Nagini, το φίδι του Lord Voldemort ήταν κάποτε άνθρωπος, θυμηθήκαμε πέντε ακόμα περιπτώσεις όπου η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ σόκαρε το κοινό της:

 

 

O Harry και ο Voldemort ήταν συγγενείς

 

 

Μάς είναι πολύ δύσκολο να φανταστούμε ανάμεσα στον Harry Potter και τον Lord Voldemort μια σκηνή όπως αυτή του Ντάλλας και του Κάκαλου στης Ελλάδος τα Παιδιά, όπου ο συμπαθής σμηνίτης λέει στον νεοφερμένο σμήναρχο τη φράση “Είμαστε συγγενείς, θείε”. Ωστόσο, κάτι τέτοιο θα μπορούσε (πάρα πολύ θεωρητικά) να έχει συμβεί, καθώς ο μαγικός κόσμος είναι εξαιρετικά μικρός και έτσι οι περισσότεροι μάγοι είναι μεταξύ τους μακρινοί συγγενείς ή, έστω, συμπέθεροι. Ο Harry και ο Voldemort είναι συγγενείς μεταξύ τους, καθώς τόσο η οικογένεια Potter όσο και η οικογένεια Gaunt είναι συγγενείς με τους αδελφούς Peverell.

 

 

 

O γάμος της Hermione με τον Ron

 

 

Η ίδια η Ρόουλινγκ παραδέχθηκε ότι δεν έπρεπε να καταλήξουν μαζί η Hermione με τον Ron και αργότερα αποκάλυψε ότι το ζευγάρι χρειάζεται να επισκεφτεί σύμβουλο γάμου (ή έστω την Τένια Μακρή), διότι μεταξύ τους υπάρχουν ανεπίλυτα ζητήματα που δυσκολεύουν την καθημερινότητά τους και έτσι η δική τους σχέση χρειάζεται λίγη δουλειά παραπάνω.

 

 

 

Οι γονείς του Neville

 

 

Μια από τις πιο σπαρακτικές ιστορίες που εντάσσονται στο έργο της Ρόουλινγκ είναι αυτή των γονιών του Neville, Alice και Frank Longbottom, οι οποίοι βασανίστηκαν τόσο πολύ από την Bellatrix Lestrange που κατέληξαν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο των μάγων St. Mungo’s. Η πορεία του Neville είχε δώσει στους φανς ελπίδες ότι, όπως και ο ίδιος ξεπέρασε τα δικά του προβλήματα και έγινε ο άνθρωπος που όλοι θαυμάσαμε, η βελτίωση στην υγεία των γονιών του θα ολοκλήρωνε την ευτυχία του. Ωστόσο, η Ρόουλινγκ δήλωσε μετά την ολοκλήρωση και της κινηματογραφικής μεταφοράς των Κλήρων του Θανάτου, πως οι γονείς του θα παρέμεναν για πάντα κλεισμένοι στο St. Mungo’s χωρίς καμία αλλαγή στην υγεία τους.

 

 

 

Οικογενειακές Ιστορίες

 

 

Κι όμως, ο Dudley δεν ήταν ο άνθρωπος χωρίς αισθήματα που πιστεύαμε τόσα χρόνια, καθώς η Ρόουλινγκ αποκάλυψε ότι τα ξαδέρφια τα βρήκαν μεταξύ τους και αντάλλαζαν οικογενειακές επισκέψεις ώστε τα παιδιά τους να παίζουν – άλλο το ότι οι μεγάλοι καθόντουσαν μέσα στην απόλυτη σιωπή κατά τη διάρκεια αυτών των επισκέψεων.

 

 

 

To απολυτήριο του Hogwarts

 

 

Θα περίμενε κανείς ότι με τον Voldemort νεκρό και με τα προβλήματα του μαγικού κόσμου επιλυμένα οι Harry και Ron θα επέστρεφαν στο Hogwarts για το σχολικό έτος 1998-1999 ώστε να δώσουν τις εξετάσεις τους και να πάρουν το απολυτήριό τους. Η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ αποφάσισε, όμως, ότι το σχολείο ήταν παρελθόν και για τους δυο και έτσι τους έδωσε δυο υπέροχες δουλειές στο Υπουργείο Μαγείας και αποφάσισε να ξαναστείλει στο σχολείο μόνο την Hermione (ok, αυτό δεν είναι σοκαριστικό, το αντίθετο ακριβώς θα ήταν). 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ επιβεβαιώνει γνωστή θεωρία για την Ερμιόνη

Μάθετε τα πάντα για τις χρονομηχανές

Πώς να γίνετε μεταμορφωμάγοι σύμφωνα με τη Τζ.Κ. Ρόουλινγκ

Οι χαριποτερικές θεωρίες που απέρριψε η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ

 

 

 

Meta

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment