4 ταινίες μυστηρίου όπου πρωταγωνιστεί η Agatha Christie - The Daily Owl
fade
71359
post-template-default,single,single-post,postid-71359,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

4 ταινίες μυστηρίου όπου πρωταγωνιστεί η Agatha Christie

Τα έργα της Agatha Christie έχουν μεταφερθεί στο σινεμά και την τηλεόραση εκατοντάδες φορές, ωστόσο λίγες είναι οι ταινίες όπου η ίδια η συγγραφέας πρωταγωνιστεί σε ιστορίες μυστηρίου. Αυτές είναι τέσσερις ταινίες που παρουσιάζουν τη ζωή της διάσημης συγγραφέα, με έμπνευση πραγματικά γεγονότα, διανθισμένα και με πολλά φανταστικά στοιχεία. 

 

 

 

 

Agatha Christie: A Life in Pictures

 

 

Η ταινία που έκανε πρεμιέρα το 2004 αφηγείται σε στιλ ντοκιμαντέρ την ιστορία της ζωής της Agatha Christie, αντλώντας αυτοβιογραφικά στοιχεία μέσα από τα βιβλία της. Η υπόθεση εστιάζει ιδιαίτερα στην εξαφάνισή της για 11 ημέρες το 1926, εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετώπιζε με τον σύζυγό της, με τον οποίο αργότερα πήρε διαζύγιο. Η Olivia Williams υποδύεται την Agatha Christie σε μεγάλη ηλικία, ενώ η πρωταγωνίστρια του Harry Potter, Bonnie Wright, πραγματοποιεί μια εμφάνιση ως νεαρή Agatha.

 

 

 

 

Agatha and the Truth of Murder 

 

 

Μια εναλλακτική εκδοχή της ζωής της αγαπημένης συγγραφέα έργων μυστηρίου παρουσιάζει η πρώτη από τις τρεις ταινίες σε σενάριο του Tom Dalton που ασχολούνται με τον λογοτεχνικό της μύθο. Η ταινία όπου πρωταγωνιστεί η Ιρλανδή ηθοποιός Ruth Bradley αφηγείται το πώς κατά τη διάρκεια της εξαφάνισης της συγγραφέα από το σπίτι της το 1926 άρχισε να ερευνά τη δολοφονία της Florence Nightingale Shore και το πώς η ανάμειξή της σε αυτή την ιστορία επηρέασε τη λογοτεχνική της καριέρα. 

 

 

 

 

Agatha and the Curse of Ishtar

 

 

Η Lyndsay Marshall (The Hours) υποδύεται την Agatha Christie σε αυτή την ταινία που παρουσιάζει μια εναλλακτική εκδοχή της πραγματικής ιστορίας της συγγραφέα, η οποία μετά το διαζύγιό της ταξιδεύει στο Ιράκ για να παρακολουθήσει μια αρχαιολογική ανασκαφή – και, βέβαια, να λύσει ένα ακόμα μυστήριο. Η ιστορία δεν είναι μεν πραγματική, ωστόσο η συγγραφέας πραγματοποίησε πολλά ταξίδια στη Μέση Ανατολή στο πλαίσιο της αγάπης της για την αρχαιολογία, ιδίως μετά τον δεύτερό της γάμο, με τον αρχαιολόγο Max Mallowan.

 

 

 

 

 

Agatha and the Midnight Murders

 

 

H Helen Baxendale παίζει την Agatha Christie στην τρίτη κατά σειρά ταινία της οποίας το σενάριο έγραψε ο Tom Dalton και διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Η συγγραφέας έχει ήδη κυκλοφορήσει 12 βιβλία με πρωταγωνιστή τον Ηρακλή Πουαρό, αποφασίζει, όμως, να “σκοτώσει” τον χαρακτήρα του, ώστε να αποκτήσει κάποιο οικονομικό όφελος τη στιγμή που έχει μείνει χωρίς κανένα εισόδημα. Τι θα συμβεί όμως στη ζωή της, με αποτέλεσμα να της αλλάξει γνώμη; 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Δέκα πράγματα που δε γνωρίζατε για την Αγκάθα Κρίστι

Oι καλύτερες κλασικές ταινίες μυστηρίου που βασίζονται στα βιβλία της Αγκάθα Κρίστι

Οι καλύτερες σειρές μυστηρίου και εγκλήματος που βασίζονται στα βιβλία της Αγκάθα Κρίστι

7 ταινίες με τον Sherlock Holmes που αξίζει να δείτε

No Comments

Post a Comment