30 σκέψεις μετά το τελευταίο (για πάντα) επεισόδιο του Game of Thrones - The Daily Owl
fade
54565
post-template-default,single,single-post,postid-54565,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

30 σκέψεις μετά το τελευταίο (για πάντα) επεισόδιο του Game of Thrones

Mετά την εικόνα ακολουθούν spoilers για όσους δεν έχουν δει το τελευταίο επεισόδιο της 8ης σεζόν Game of Thrones

 

 

 

 

Ξεκινάει, λοιπόν, το επεισόδιο και μεταφερόμαστε στη “Σμύρνη μου, αγαπημένη”, με την απόλυτη φρίκη μέσα στο King’s Landing. Άνθρωποι καμένοι, στάχτες, ερείπια και ο Γκριζοσκώληκας να έχει καημό με “ένα μικρό ατσάλινο μαχαίρι” να κατασφάξει και τους πέντε στρατιώτες των Lannisters που απέμειναν σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

Ο Tyrion στο ρόλο της ΕΜΑΚ πραγματοποίησε τόσο τον απεγκλωβισμό, όσο και την αναγνώριση των σορών των αδελφών του, σε μια αριστουργηματική κινηματογραφικά και συναισθηματικά σκηνή. Η στιγμή που πήρε το τούβλο στα χέρια του μας έκανε για ένα δευτερόλεπτο να σκεφτούμε πως τώρα θα λύσει όντως τις διαφορές του με την Cersei, αλλά τελικά το αίμα νερό δε γίνεται, κι άμα γενεί, δεν πίνεται.

 

 

Η Daenerys, ένας συνδυασμός πλέον των Χίτλερ – Στάλιν – Σάρουμαν,  “επιμέλεια make-up, μαλλιά, Βασίλης Μπουλούμπασης”, με ένα ρούχο Fendi του ’85 (την πήγανε στο ατελιέ τη νάπα, γόνα) και γκουμουτσοκαρφίτσα Lalaounis, βγήκε μπροστά στους Ούρουκ-Χάι και ανακοίνωσε τη νέα ιμπεριαλιστική πολιτική της λjυκοσυμμαχίας της με Ντοθράκι, Άσπιλους και τη Maleficent (το 1).

 

 

 

Τη στιγμή λοιπόν εκείνη, ο Tyrion ως άλλος Σαμαράς που έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αποχώρησε από το σχήμα, χωρίς να σκεφτεί τι θα απογίνει ο Τζαννής Τζαννετάκης. Μεγάλες κοχόνες ο Tyrion, και μπράβο του. 

 

“Απελευθέρωσες τον αδερφό σου”, “Κι εσύ έκαψες μια πόλη, μωρή καριόλα”. Η Μαρία Καρχιλάκη – Greyjoy, πολεμική μας ανταποκρίτρια στο King’s Landing, επιβεβαίωσε το ακριβές περιεχόμενο του διαλόγου που λογοκρίθηκε από το ΗΒΟ. 

 

Ο Jon Snow για άλλη μια φορά έπαιξε σημαντικό ρόλο και σε αυτή τη σκηνή, παραμένοντας με το ίδιο μποτοξαρισμένο ύφος “early 00s Γιάννα Δασκαλάκη – ακόμα – Αγγελοπούλου” και επαναλαμβάνοντας με την ίδια μπάσα φωνή “Μάι κουιν, μάι κουίν”. Ακόμα και ο χαλβάς Φαρσάλων ήταν πιο άξιος να καθίσει στο Θρόνο. 

 

 

Και φτάνουμε στην ΑΠΟΛΥΤΗ στιγμή όπου η Arya υπενθυμίζει στον Jon Snow πως και στη δική τους οικογένεια (όχι μόνο στου Tyrion) υπάρχουν άνθρωποι με κοχόνες, κοινώς, ναι, έγινε Βασίλισσα η άλλη, ωστόσο ποιος θα το πει στη Sansa (insert Μαρκάταινα, “Κάρβουνο η Λόλα”).

 

Λογικά ο Jon κατάφερε να περάσει από τον έλεγχο του δράκου με Blood ID. 

 

 

 

Kαι κάπως έτσι η Dany βρέθηκε επιτέλους μέσα στην Αίθουσα του Θρόνου, φτάνοντας είκοσι μόλις εκατοστά από το να παλουκώσει τον ποπουδίνο της σε αυτόν, ύστερα από 8 σεζόν αγωνίας και λαχτάρας και ένα εκατομμύριο νεκρούς. Παρά ταύτα, κι ενώ από τις (literally) 520 προφητείες του Game of Thrones, δεν έχει βγει καμία, ο Pyat Pree, ο καραφλός Νίκος Χορταρέας του Essos ήταν ο μόνος που είχε κάνει σωστή πρόβλεψη στο 100%. Maria Papapetros, Pyat Pree, oι γονείς σας. 

 

Ο Tyrion, ως άλλη καλή πεθερά, φρόντισε να βάλει λόγια στο γαμπρό, έστω και την τελευταία στιγμή. Ένας γάμος διαλύθηκε, μια ήπειρος σώθηκε. 

 

 

Η Dany έφαγε τη μαχαιριά τη στιγμή της απόλυτης ευτυχίας. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΘΕΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ. 

 

Τέτοια νίλα σε Αίθουσα του Θρόνου δεν είχε πάθει ούτε η Ναυπλιώτου στην ομότιτλη σειρά του MEGA.

 

Το μοιρολόι του δράκου ήταν ανώτερο και από αυτό της Καίτης Αμπάβη στον Αστραπόγιαννο. 

 

 

 

Φήμες που θέλουν τον λιωμένο Θρόνο να καλουπώνεται σε βραχιόλια από την Αθηνά Οικονομάκου για τα ALLOVER ελέγχονται ως αναληθείς. 

 

Η στιγμή που ο Drogon θρηνεί και κατόπιν μεταφέρει το άψυχο κορμί της Daenerys.

 

Kαι περνάμε στο Dragonpit όπου έχει συσταθεί κάτι ανάμεσα σε Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και Κριτική Επιτροπή στο GNTM. 

 

Ο Tyrion ως άλλη Υπολοχαγός Νατάσα (Αρσένη) oύτε είχε ιδέα αν θα δικαζόταν ή αν θα τον εκτελούσε εν ψυχρώ ο Γκριζοσκώληκας, παρά ταύτα τα έφερε από δω, τα έφερε από κει και όσα συλλογιζόταν δυο μήνες στο κελί 33 – για να μη σαλτάρει-  έπιασαν τόπο, αφού τελευταία στιγμή γλίτωσε το κεφάλι του και κέρδισε μια θέση στο κυβερνητικό σχήμα.

 

Edmure Tully, ο Βασίλης Λεβέντης των Επτά Βασιλείων που πήγε να ζητήσει οικουμενική κυβέρνηση ξεκινώντας από τους αγώνες του για τη δημοκρατία, για να ακούσει την ανιψιά του να τού λέει “θείε, κάτσε κάτω, αλλιώς θα σου πάρω Uber;”.

 

 

 

TARLY – ΨΥΧΑΡΑ – ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΑΣΟΚΑΡΑ. Ο μόνος άνθρωπος που πράγματι ήθελε να σπάσει ο τροχός με τον οποίο μας είχε πρήξει η Daenerys και να φέρει τη δημοκρατία στον τόπο ήταν ο Sam, o Νίκος Αλιβιζάτος του Westeros, που έσπειρε το σπόρο της επερχόμενης Εθνοσυνέλευσης για την (πολύ) μελλοντική αλλαγή του πολιτεύματος. 

 

Robin Arryn, o Neville Longbottom της σειράς, που από εκεί που το παιχνίδι του στο Vale ήταν να κάνει φουσκίτσες με τα σάλια του, και χότεψε εξωτερικά και σοβαρεύτηκε περισσότερο κι από εγνωσμένου κύρους άρχοντες όπως ο Edmure. 

 

Κι εκεί που περιμέναμε ότι θα φτάναμε στην 3η διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης, ο Tyrion Λαλιώτης μετά από μια ομιλία για τη σημασία της ιστορίας και της συλλογικής μνήμης (σαν το αντίστοιχο “Πρόεδρος Κινήματος Άκης Τσοχατζόπουλος, Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης”), πρότεινε για Σταρ Westeros τον Bran τον Broken. 

 

 

Σ’ αυτό το σημείο να θυμηθούμε όλοι πως όταν του έδωσαν το Winterfell δεν το ήθελε, γιατί ήταν “το Κοράκι με τα Τρία Μάτια”, ενώ όταν του έδωσαν τα Βασίλεια ήταν απλά Τετάρτη. 

 

H Sansa σε ρόλο “Καπετάν Μιχάλη” διεκδίκησε την ανεξαρτησία του Βορρά και την πήρε. Δεν υποκλίθηκε ούτε στον αδερφό της, που στην τελική, όπως θα έλεγε και η Μαίρη Φειδά (μάνα Σίσσυς), “αδερφός της είναι, πρέπει να τον πάρει, είναι κι αρχιτέκτονας”.

 

Η Arya ξεκίνησε κοριτσάκι από το Winterfell, κατέβηκε στο King’s Landing, πήγε στο Essos, τελείωσε την τοπική CIA, νίκησε τον Night King , και όλα αυτά, για να καταλήξει Ευτύχης Μπλέτσας.

 

 

Η Yara είχε πάρα πολλά νεύρα, γιατί μετά το θάνατο της Khaleesi δε μπορεί να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα, δηλαδή τα Pyke νούμερο 1 LGBTQ προορισμό στον γνωστό κόσμο. 

 

Εξαιρετικό το νέο Μικρό Συμβούλιο του Bran, με τον Ser Davos στο ρόλο του Γιώργου Ανωμερίτη, τον Ser Broon ως Άκη Τσοχατζόπουλο (στα 90s) των Έξι Βασιλείων και τους Brienne και Sam μόνους εκσυγχρονιστές σε ένα όργανο σχεδιασμένο για προεδρικούς. 

 

 

Η Brienne, πρώτη γυναίκα Ιππότης και επικεφαλής της Βασιλικής Φρουράς, πριν γράψει τη δική της ιστορία, συμπλήρωσε τη λευκή σελίδα του Jaime Lannister, σώζοντας την υστεροφημία του, ενώ θα μπορούσε, έτσι όπως την είχε αφήσει, να βγει σε τηλεφωνική γραμμή στην Αννίτα, ξεκινώντας με τη φράση “ο εραστής μου με παράτησε για την αδερφή του”.

 

 

H Catelyn Stark έβλεπε από κει ψηλά τα παιδιά της στη σκηνή του αποχαιρετισμού τους, όπως ακριβώς ήθελε να τα καμαρώσει: τον Bran Βασιλιά, την Sansa Βασίλισσα, την Arya travel blogger και τον Jon εξόριστο στο Τείχος. Λίγο πιο κει ο Γκριζοσκώληκας σάλπαρε για το Naath, όπου θα ανοίξει την πρώτη εταιρία σεκιουριτάδων στο Essos. 

 

Τελικά ο Jon Snow πήρε ακριβώς αυτό που του άξιζε (και βαθιά μέσα του ήθελε), να συνεχίσει για πάντα το ελεύθερο κάμπινγκ στην Ικαρία.

 

Ποιος δεν φαντάζεται τον Jon και τον Tormund να τρέχουν (με τον Χουντάλα να ανεμίζει) παρέα με τον Ghost πάνω στους πάγους και το παχιό το χιόνι και να φωνάζουν “IT’S AMAZIIIINGGG, IT’S FANTASTIC”!!!!

 

 

 

Ο ήρωας που πήρε πρώτος χαμπάρι την ύπαρξη των Λευκών Οδοιπόρων, ο πρώτος στη γραμμή διαδοχής του Θρόνου, ο άνθρωπος που ήταν ικανός να ενώσει ολόκληρο το Βασίλειο, ήταν τελικά ο μεγαλύτερος Μαμούχαλος (πρώτος στο όνομά του) στην ιστορία του Westeros, του Pentos, του Sothoryos και κάθε άλλης νέας ηπείρου που τυχόν ανακαλύψει μελλοντικά η ξαδέρφη του η Arya. 

 

Διαβάστε ακόμα:

Το στοιχείο της 1ης σεζόν Game of Thrones που έδειχνε εξαρχής ποιος θα καθόταν στο Σιδερένιο Θρόνο

Λεπτομέρειες που ίσως δεν παρατηρήσατε στο τελευταίο επεισόδιο του Game of Thrones

20 σκέψεις μετά το 5ο επεισόδιο της τελευταίας σεζόν Game of Thrones

20 σκέψεις μετά το 4ο επεισόδιο της τελευταίας σεζόν Game of Thrones

20 σκέψεις μετά το 3ο επεισόδιο της τελευταίας σεζόν Game of Thrones

20 σκέψεις μετά το 2ο επεισόδιο της τελευταίας σεζόν Game of Thrones

20 σκέψεις μετά το πρώτο επεισόδιο της τελευταίας σεζόν Game of Thrones

 

DimMerlin

Ο Μάγος της Διπλανής Πόρτας | Stories are my Homeland | Minister for Magic at Cap Cap | Βρίσκω χαμένους ήρωες παραμυθιών | Γυρίζω και στο Μέρλιν

No Comments

Post a Comment