Τρεις λόγοι για να δείτε απόψε την ταινία “Serpico” – The Daily Owl
fade
76637
post-template-default,single,single-post,postid-76637,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Τρεις λόγοι για να δείτε απόψε την ταινία “Serpico”

Ok, αυτό το κείμενο θα μπορούσε να ξεκινάει μόνο με τις λέξεις Al Pacino – και να τελειώνει με αυτές – δηλαδή να γράφαμε τρεις φορές το όνομα του ηθοποιού και να σάς είχαμε καλύψει τους 3 λόγους για να δείτε απόψε στις 22:00 στο Mega την ταινία Serpico (ή αν έχετε άλλα σχέδια για απόψε, να τη δείτε κάποια άλλη στιγμή), αλλά επειδή θέλουμε να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, ακολουθούν τρεις λόγοι για να δείτε την neo-noir αστυνομική ταινία σε σκηνοθεσία του Sydney Lumet που έκανε πρεμιέρα το 1973.

 

 

 

 

 

Η υπόθεση

Ο Al Pacino υποδύεται τον Frank Serpico, έναν αστυνομικό που ζει και δουλεύει στη Νέα Υόρκη και – μαζί με τον αστυνόμο Θεοχάρη και τον Νάσο Οικονομίδη από τον Σιωπηλό Δρόμο – είναι ένας από τους ελάχιστους (για να μην πούμε ο μόνος) “τίμιος μπάτσος”, που κάνει τη δουλειά του σωστά, χωρίς να λαδώνεται. Όταν ο Serpico αποφασίσει να καταγγείλει δημόσια τη διαφθορά στο αστυνομικό σώμα, θα συσταθεί μια ειδική επιτροπή για να διερευνήσει τους ισχυρισμούς του και παράλληλα, φυσικά, θα δημιουργήσει πολλούς φανερούς και κρυφούς εχθρούς. Η υπόθεση βασίζεται σε αληθινή ιστορία, την οποία αξίζει να ψάξετε στη Wikipedia μόλις δείτε την ταινία.

 
 
 
 
 

 

 

 

Ο Sydney Lumet

Ο σκηνοθέτης της ταινίας Sydney Lumet υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους Αμερικανούς σκηνοθέτες, καθώς μεταξύ άλλων βρίσκεται πίσω από αριστουργήματα όπως τα 12 Angry Men, Dog Day Afternoon, Murder on the Orient Express και The Verdict. Ε τι άλλο να σας πούμε πια για να πεισθείτε – εκτός του ότι θα δείτε την υπέροχη Νέα Υόρκη των 70s; Α, ναι, η μουσική της ταινίας ανήκει στον Μίκη Θεοδωράκη. 

 

 

 

 

Η διαχρονικότητα

Το Serpico κυκλοφόρησε σε μια εποχή όπου στις ΗΠΑ είχαν ξεσπάσει τεράστια σκάνδαλα διαφθοράς (ενδεικτικά, λίγο μετά την πρεμιέρα της ταινίας αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο Watergate) και η κοινή γνώμη είχε αρχίσει να αμφισβητεί έντονα τις καλές προθέσεις των πολιτικών με τεράστια εξουσία στα χέρια τους. Μια νέα γενιά κινηματογραφικών (και μη) ηρώων προέκυψε σε εκείνο το ιστορικό πλαίσιο, όπου οι απανταχού “Δαβίδ” με την ακέραια ηθική ύψωναν το ανάστημά τους απέναντι στους “Γολιάθ” του βαθιά διαβρωμένου συστήματος.

 

 

 

 

 

 

Κι επειδή το γυρίσαμε λίγο στα “μπαμπινιώτικα”, ας πούμε ξανά τις λέξεις “Al” και “Pacino” και δείτε στο trailer πόσο κούκλος ήταν (και) τότε. Όχι, δείτε λίγο:

 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Δέκα γκανγκστερικές ταινίες εγκλήματος που πρέπει να έχεις δει

 

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment