20 σκέψεις μετά το 11ο επεισόδιο της σειράς “Σιωπηλός Δρόμος” – The Daily Owl
fade
76838
post-template-default,single,single-post,postid-76838,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

20 σκέψεις μετά το 11ο επεισόδιο της σειράς “Σιωπηλός Δρόμος”

Ακολουθούν spoilers για όσους δεν έχουν παρακολουθήσει ακόμα το 11ο επεισόδιο της σειράς του Mega, Σιωπηλός Δρόμος:

 

 

 

Καλησπέρα στην παρέα και Happy Father’s Day να ευχηθούμε στον Σπύρο Καρούζο, που συνελήφθη σετ με τον “Χ.Η.” (“Χρήσιμο Ηλίθιο”), aka, Νικήτα Γκέκα, αφότου η Μαντώ αποκάλυψε στην αστυνομία στο προηγούμενο επεισόδιο πως “το Τζέλα Δέλτα δεν είχε φουγάρα”, κοινώς, πως ο μπάρμπας της (χρόνια πολλά και πάλι, Σπύρο μας, για την ημέρα του Πατέρα – και στον Νικήτα βέβαια) είναι ένας επικίνδυνος απατεώνας που του αξίζει να περάσει τα τελευταία χρόνια της ζωής του παίζοντας πρέφα στις φυλακές Δομοκού.

 

 

Εντωμεταξύ όταν η Μαντώ αποκάλυψε στον Νάσο ό,τι συνέβαινε με τις παράνομες εξορύξεις, ο άνθρωπος πρέπει να αισθάνθηκε ότι τού έσκασε στα χέρια τουλάχιστον το νέο “σκάνδαλο Κοσκωτά”, πάνω που το έχει πάρει απόφαση πως η καριέρα του στην αστυνομία τελειώνει (εδώ βέβαια εμείς βάζουμε ένα μεγάλο ερωτηματικό).

 

 

Τι εξαιρετική ηθοποιός η Μισέλ Βάλλεϊ στο ρόλο της κυρίας Φωτεινής. Όλα τα συναισθήματα ενός ανθρώπου που έχει χάσει το μεγαλύτερο κομμάτι του εαυτού του, αλλά ακόμα ψάχνει να βρει ψήγματά του, αποτυπώνονται σε κάθε πτυχή του παιξίματός της, όσο λίγη ώρα κι αν κρατάει.

 

 

ΝΑΣΟ ΜΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΡΩΤΑΣ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ, αφού βλέπεις ότι δεν είναι καλά, θα νομίζει σε λίγο ότι είσαι ο σαλεπιτζής της γειτονιάς, όπως νόμιζε η γριά Μαρκάταινα όταν ήταν στο νοσοκομείο και είχε δει τον Λουκά.

 

 

Η Ιουλία επέστρεψε από την πενθήμερη στη Ρόδο και αφού είπε – με τον δικό της πάντα τρόπο – στην Αθηνά και την Θάλεια “εμένα μη μου τα λέτε, ξέρω τι μαλάκα παντρεύτηκα“, έτρεξε να βοηθήσει και την Μαντώ, τον “Αδέκαστο Μπάρα” της οικογένειας Καρούζου. Ντουγρού για Οσία πάει η Ιουλία, θυμηθείτε που σας το λέω.

 

 

Το μυαλό της Μαντώς σε όλη τη διάρκεια του επεισοδίου

 

 

Το “πήγαινε να δεις τι κάνει η μάνα μου” του Μιχάλη στον Βασίλη/ Ιάσονα θα μπορούσε να είναι και το κλειδί στην αποκάλυψη της πραγματικής ταυτότητας του δεύτερου, αν κι εφόσον βέβαια κρατήσει το λόγο του (ο οποίος ξέρουμε βέβαια όλοι τι βαρύτητα έχει πλέον). 

 

 

Τι καλή η Θάλεια που πήγε να δει την κυρία Φωτεινή, εντωμεταξύ είχαμε τον πόνο μας που η γυναίκα ήταν χάλια, εμφανίστηκε ο Νάσος, άρχισε να μιλάει με την Θάλεια, ξεχάσαμε τα πάντα και θέλαμε να δούμε ΜΟΝΟ ΤΟ ΓΚΟΜΕΝΙΚΟ ΝΑ ΕΚΤΥΛΙΣΣΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ – δε φταίμε, αλήθεια, είναι τόσο ταιριαστοί μαζί.

 

 

Στα Βάσανα της Θεοδοσίας (της Ελπίδας, έστω) αυτής της εβδομάδας: πλέον πρέπει να κάνει και λεπτομερή ιατρικά ανακοινωθέντα στους απαγωγείς λες και είναι ο Σκαλκέας όταν νοσηλευόταν ο Παπανδρέου στο Ωνάσειο.

 

 

Ο Μιχάλης βγάζοντας αρχικά τη μάσκα μπροστά στην Ελπίδα και κατόπιν βάζοντας τον Άλκη στο αυτοκίνητο μάς έδειξε ξεκάθαρα τη διαφορά ανάμεσα στους κανονικούς ανθρώπους (με τα λάθη και τα ελαττώματά τους) και στους κοινωνιοπαθείς (ναι Βασίλη/ Ιάσονα, για σένα λέμε). Μετά, βέβαια, που παράτησε το παιδί και πυροβόλησε στην ψύχρα τους αστυνομικούς που πήγαν να τον πιάσουν, θυμηθήκαμε ότι η πολλή παρέα με τον Βασίλη/ Ιάσονα, κάποιο κουσούρι θα του είχε αφήσει.

 

 

 

 

Η Αθηνά είπε στον Βασίλη “πού ξέρεις ότι είναι καλά η Αριστέα” όπως είπε η Ασπασία Βαρδάτσικου στη γριά Μαρκάταινα για την Χριστίνα το “πού τους γνώρισε αυτή τους άντρες”. Είχαμε μια ελπίδα πως η Αθηνά θα ψυχανεμιζόταν – σε αυτό το σημείο τουλάχιστον – πως κάτι δεν πήγαινε καλά με τον άντρα της, πάει κι αυτή, ντιπ χαϊβάνι και καλόπιστη η δόλια.

 

 

“Τους γονείς δεν τους διαλέγουμε”, είπε ο Νάσος, “τσακωνόντουσαν οι γονείς μου πριν πεθάνει η μάνα μου” είπε η Θάλεια, ακούστηκαν δυο τεράστιες αλήθειες σε μια σκηνή κι εμάς πάλι το γκομενικό μάς ένοιαζε και το αν θα φιληθούν στο τέλος (ναι συγγνώμη που έχουμε τόση αγωνία σε κάθε επεισόδιο και κάπως θέμε να βγουν κάποιοι ευτυχισμένοι από όλο αυτό το μπάχαλο).

 

 

Λέτε να καταφέρει ο Νάσος να αποδείξει – μαζί με όλα τα άλλα – πως και τη μάνα των κοριτσιών την σκότωσε ο Καρούζος; Δυο επεισόδια έμειναν, βέβαια, τι να πρωτοκάνει κι αυτός, τέλος πάντων, το υπονοούμενο το έχει πιάσει και παράλληλα ο μαστρο-Γεράσιμος, με τον οποίο συναντήθηκαν (και με τον οποίο μια μπύρα, ξαναλέμε, θα την πίναμε) πρέπει κάπως να έβαλε ψύλλους στα αυτιά της Θάλειας για τον Βασίλη (ή έτσι ελπίζουμε τουλάχιστον). 

 

 

Αθηνά μου, ο Σπύρος είναι ο μπαμπάς σου κι αυτό δεν αλλάζει. Σε αυτό το περιβάλλον μεγάλωσες, δεν είχες τη δύναμη ή/και τη θέληση να διαφοροποιηθείς αρκούντως, είσαι πολύ μεγάλη για να σου μάθουμε τώρα ατάκες του Dumbledore, ας τα διάβαζες μαζί με την Αριστέα στην ώρα τους.

 

 

Είπα Σπύρος και θυμήθηκα, συγγνώμη άνθρωπέ μου, μόλις συνελήφθης, έδωσες κατάθεση, αφέθηκες προσωρινά ελεύθερος, και το πρώτο πράμα που ρωτάς τη γυναίκα σου είναι αν διάβασε ο γιος σου Φυσική για τις πανελλαδικές; 

 

 

Καλά, στο ότι ο Σπύρος δεν έχει ανάγκη από άλλους επικριτές, κρύβεται ένα κάποιο δίκιο, ολόκληρη η Ελλάδα τον βρίζει, έχει ακριβώς όσους του αξίζουν (κι αυτό μέχρι να πάρει τα δικαιώματα προβολής και κάποιο κανάλι του εξωτερικού, οπότε θα αποκτήσει και νέους φανς).

 

 

Συγγνώμη βρε Βασίλη/ Ιάσονά μου, τι το κράτησες το κρακ στο υπόγειο αφού δεν κάνεις πια χρήση, μπρελόκ που σου έφερε η θειά σου από εκδρομή στην Πράγα ήταν και το είχες για ενθύμιο;

 

 

 

 

 

 

Και το βραβείο του Πιο Άτυχου Ανθρώπου που Βρέθηκε Στο Πιο Λάθος Μέρος την Πιο Λάθος Ώρα απονέμεται στον Πέτρο, που είδε τον Βασίλη/ Ιάσονα να χτυπιέται στο γκαράζ λες και τον σκηνοθετεί ο Καραθάνος στην Επίδαυρο και μετά, βέβαια, ήταν ήσυχος πως δε θα μπορούσε να του κάνει τίποτα κακό. Εντωμεταξύ όση ώρα μιλούσε ο Βασίλης/ Ιάσονας στον Πέτρο ήταν λες και ακούγαμε τη φωνή του Σπύρου Καρούζου (κατά τα άλλα δεν ήθελε να γίνει “σαν αυτούς” και έγινε τρισχειρότερο). 

 

 

Γιατί να σε υποστηρίξει Βασίλη/ Ιάσονά μου ο πρώην άντρας της νυν σου, τι του είσαι, της γούνας του μανίκι; Μη χειρότερα, πάει κι ο άνθρωπος, τον έφαγε, τι σιχασιά μαζεμένη ήταν αυτή που νιώσαμε για τον Βασίλη σε αυτό το επεισόδιο.

 

 

 

 

Τίμια η προσπάθεια του Μιχάλη να ξεφύγει από τα χέρια της αστυνομίας και να κοπανήσει τον Οικονομίδη με όσες λαβές έμαθε στους Καταδρομείς, δεν υπολόγισε όμως εκείνη τη στιγμή πως με τα νεύρα του Νάσου μπορούσες να ηλεκτροδοτήσεις μια μικρή πόλη.

 

 

Τα ίδια νεύρα φάνηκε να έχει στο trailer και ο Βασίλης/ Ιάσονας, αυτό όμως είναι μια άλλη ιστορία, που θα δούμε σε λίγες ημέρες.

 

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

20 σκέψεις μετά το 10ο επεισόδιο της σειράς “Σιωπηλός Δρόμος”

20 σκέψεις μετά το 9ο επεισόδιο της σειράς “Σιωπηλός Δρόμος”

20 σκέψεις μετά το 8ο επεισόδιο της σειράς “Σιωπηλός Δρόμος”

20 σκέψεις μετά το 7ο επεισόδιο της σειράς Σιωπηλός Δρόμος

20 σκέψεις μετά το 60 επεισόδιο της σειράς Σιωπηλός Δρόμος

20 σκέψεις μετά το 50 επεισόδιο της σειράς Σιωπηλός Δρόμος

20 σκέψεις μετά το 40 επεισόδιο της σειράς Σιωπηλός Δρόμος

20 σκέψεις μετά το 3ο επεισόδιο της σειράς Σιωπηλός Δρόμος

20 σκέψεις μετά το 2ο επεισόδιο της σειράς Σιωπηλός Δρόμος

20 σκέψεις μετά το 1ο επεισόδιο της σειράς Σιωπηλός Δρόμος

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

4 Comments
 • LadyC

  Τα είπες όλα, εξαιρετικός σχολιασμός once again που λέμε και στο χωριό μου. Μια εμπειρία από μόνη της η ανάγνωση του κειμένου μετά την εμπειρία του επεισοδίου…και τι επεισοδιάρα! Μου κάτσαν τα πατατάκια στο λαιμό. Η Κυριακή είναι μακριά για την επόμενη εμπειρία, Χριστέ μου τι να κάνω, να πανικοβληθώ;!
  Ευχαριστώ και καλό βράδυ!! ^^)

  June 20, 2021 at 10:56 pm Reply
  • Meta

   Εγώ ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια!
   Εξαιρετικό επεισόδιο για ακόμα μια φορά και το βλέμμα του Βασίλη στο τέλος
   τα είπε όλα για τη συνέχεια. Θα χρειαστούμε πολύ Εβιάν στο επόμενο,
   έχω ήδη ειδοποιήσει την Μαρούσκα να κάνει κουμάντο!

   June 21, 2021 at 9:16 am Reply
 • Αλικη

  Χαχ δεν ειδα το επεισόδιο λόγω θερμοπληξίας την ίδια μέρα..αλλά γέλασα πάλι τόσο με το άρθρο.ευχαριστω!

  June 22, 2021 at 3:27 pm Reply
  • Meta

   Ωχ, περαστικά σας και γρήγορα να είναι!
   Εμείς ευχαριστούμε, για τα καλά σας λόγια <3

   June 22, 2021 at 3:31 pm Reply

Post a Comment