1η Σεπτεμβρίου: η πρώτη ημέρα στο Hogwarts! - The Daily Owl
fade
42213
post-template-default,single,single-post,postid-42213,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

1η Σεπτεμβρίου: η πρώτη ημέρα στο Hogwarts!

H πρώτη μέρα του Σεπτεμβρίου σηματοδοτεί τη νέα χρονιά στη Σχολή Hogwarts για Μαγείες και Ξόρκια. 

 

 

 

Κάθε 1η Σεπτεμβρίου, στις 11 το πρωί, αναχωρεί από την Πλατφόρμα 9 3/4 του King’s Cross το Hogwarts Express με προορισμό το μαγικό σχολείο της Μεγάλης Βρετανίας, που βρίσκεται κρυμμένο κάπου στα σκοτσέζικα Highlands.

 

 

 

 

Η πρώτη μέρα του Harry Potter, του Αγοριού που Έζησε, στο Hogwarts, ήταν η 1η Σεπτεμβρίου του 1991, σχεδόν ένα μήνα μετά τα 11α γενέθλιά του, κατά τη διάρκεια των οποίων έμαθε ότι είναι μάγος.

 

 

 

 

Έκτοτε, κάθε χρόνο ως και το 1997, κάθε 1η Σεπτεμβρίου, ο Harry Potter βρισκόταν (ή τουλάχιστον προσπαθούσε) να βρίσκεται στην Πλατφόρμα 9 3/4 λίγο πριν την ώρα αναχώρησης του Hogwarts Express.

 

 

 

 

Μετά από λίγες ώρες ταξιδιού βρισκόταν επιτέλους στο “σπίτι του”, όπως το είχε αποκαλέσει, το Hogwarts, παρέα με την οικογένεια που διάλεξε να έχει. 

 

 

 

 

Κάθε χρόνο οι συνθήκες αναχώρησης ήταν διαφορετικές – όλο και πιο σκοτεινές για τον Harry και τους φίλους του.

 

 

 

Η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ μάς ταξίδεψε με τα βιβλία της σε κάθε τέτοια αναχώρηση για το Hogwarts πριν την πτώση του Lord Voldemort.

 

 

Αλλά και ακριβώς 19 χρόνια μετά, στην αναχώρηση του μικρού Albus Severus Potter για την αγαπημένη μας Σχολή Μαγείας. 

 

 

 

Κάθε 1η Σεπτεμβρίου είναι ξεχωριστή, γιατί σηματοδοτεί μια νέα αρχή. Είναι μια “χαριποτερική Πρωτοχρονιά” για όσους αγαπούν την ιστορία του Αγοριού που Έζησε και πιστεύουν ότι η μαγεία θα σώσει τον κόσμο.

 

Happy September 1st!

 

 

Διαβάστε ακόμα:

40 πράγματα που πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι φανς του Χάρι Πότερ

7 πράγματα για το Hogwarts που δε δείχνουν οι ταινίες Χάρι Πότερ

Φαν του Χάρι Πότερ υποστηρίζει ότι εντόπισε πού ακριβώς βρίσκεται το Durmstrang Institute

Πώς θα έμοιαζαν οι ταινίες Χάρι Πότερ με Έλληνες ηθοποιούς του παλιού κινηματογράφου;

No Comments

Post a Comment