11 φορές που ο Σνέιπ ήταν ο πιο δύσκολος καθηγητής στο Χόγκουαρτς - The Daily Owl
fade
6518
post-template-default,single,single-post,postid-6518,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

11 φορές που ο Σνέιπ ήταν ο πιο δύσκολος καθηγητής στο Χόγκουαρτς

Όπως ο Χάρι έτσι κι εμείς, πολλές φορές αμφισβητήσαμε την πίστη του Σνέιπ στον Ντάμπλντορ, αλλά ποτέ μας δεν αμφιβάλαμε για το εξής: ο επικεφαλής του Σλίθεριν είχε ένα κοφτερό σχόλιο έτοιμο για κάθε περίπτωση!

Διαβάστε παρακάτω 11 φορές που ήταν ο πιο απαιτητικός καθηγητής του Χόγκουαρτς.

 

 

tumblr_oj0kolik9f1qk8rzpo1_540

 

 

1. Ο Σνέιπ δεν ανέχεται τους ανόητους…

«Μόνο οι Μαγκλ μιλάνε για “διάβασμα της σκέψης”. Το μυαλό δεν είναι βιβλίο, να το ανοίξεις κατά βούληση και να το μελετήσεις με την ησυχία σου. Οι σκέψεις δεν είναι γραμμένες στο εσωτερικό του κρανίου για να τις βρει ο εισβολέας. Το μυαλό είναι κάτι εξαιρετικά πολύπλοκο και πολυσύνθετο, Πότερ — ή, τουλάχιστον, τα περισσότερα μυαλά.» 

Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα
 
 

2. Αν και το να γνωρίζεις πολλά μπορεί να γίνει εξίσου προσβλητικό. 

«Αυτή είναι η δεύτερη φορά που μιλήσατε χωρίς να σας ζητηθεί, δεσποινίς Γκρέιτζερ», είπε ο Σνέιπ ψυχρά. «Άλλοι πέντε βαθμοί αφαιρούνται από το Γκρίφιντορ για την ανυπόφορη ξερόλα.»

Ο Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν

 

 

tumblr_ohj4cw5tox1uir9h7o9_r1_500

 

 

3. Αμφισβητεί σοβαρά τις ικανότητες όλων των μαθητών του…

«Είσαστε όλοι εδώ για να μάθετε την ακριβή επιστήμη και την υψηλή τέχνη της κατασκευής φίλτρων… Σ’ αυτό το μάθημα δεν υπάρχουν ανόητα κουνήματα ραβδιών, πολλοί από σας θα δυσκολευτούν να πιστέψουν πως πρόκειται για μαγεία. Ακόμη, πιστεύω πως πολύ λίγοι από σας θα καταλάβουν την ομορφιά του τσουκαλιού που σιγοβράζει, το λεπτό άρωμα των ατμών του, ή τη ντελικάτη δύναμη των φίλτρων καθώς κυλούν μέσα στις ανθρώπινες φλέβες, μαγεύοντας το μυαλό κι αιχμαλωτίζοντας τις αισθήσεις… Εγώ μπορώ να σας διδάξω πώς να κλείνετε σε μπουκαλάκια τη φήμη, τη δόξα, την αγάπη, ακόμη και τον ξαφνικό θάνατο! Μπορώ δηλαδή να σας τα μάθω, αν δεν είσαστε τόσο ηλίθιοι, όσο είναι οι μαθητές που συνήθως έρχονται στην τάξη μου…»

Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος 

 

4. Πάντα κρατάει την πιο εμπνευσμένη και τσουχτερή του ατάκα για τον Χάρι

«Τότε, θα είσαι εύκολο θύμα για τον Άρχοντα του Σκότους!» τον αποστόμωσε εκείνος. «Οι ηλίθιοι που βάζουν την καρδιά τους πάνω απ’ όλα, που δεν μπορούν να ελέγξουν τα συναισθήματά τους, που ηδονίζονται από τις μελαγχολικές τους αναμνήσεις και παρασύρονται τόσο εύκολα από το θυμό τους — κοντολογίς οι αδύναμοι χαρακτήρες— δεν έχουν καμιά ελπίδα απέναντι στις δυνάμεις του! Θα διεισδύσει στο μυαλό σου με απίστευτη ευκολία, Πότερ!» 

Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα
 
 

 

tumblr_ohj4cw5tox1uir9h7o7_r1_500

 

 

5. Δεν συμπαθούσε τον μπαμπά του Χάρι, Τζέιμς, όταν πήγαιναν μαζί σχολείο… 

«Πόσο πολύ μοιάζεις με τον πατέρα σου, Πότερ», είπε ο Σνέιπ ξαφνικά με τα μάτια του να λάμπουν. «Ήταν κι εκείνος υπερβολικά αλαζόνας. Ένα μικρό ταλέντο στο γήπεδο του Κουίντιτς, τον έκανε να νομίζει πως ήταν ανώτερος από όλους μας. Κορδωνόταν όπου κι αν βρισκόταν με τους φίλους και τους θαυμαστές του… Η ομοιότητα ανάμεσά σας είναι τρομερή.»

Ο Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν

 

 

6. Ποτέ του δε συμπάθησε ιδιαίτερα και τον ίδιο τον Χάρι

«Μπορεί να έχεις την ψευδαίσθηση πως ολόκληρος ο κόσμος των μάγων είναι εντυπωσιασμένος μαζί σου», συνέχισε ο Σνέιπ, τόσο σιγανά ώστε κανείς άλλος δεν μπορούσε να τον ακούσει «αλλά εμένα δε με νοιάζει πόσες φορές θα εμφανιστεί η φωτογραφία σου στις εφημερίδες. Για μένα, Πότερ, δεν είσαι τίποτ’ άλλο παρά ένα απαίσιο παιδάκι που νομίζει πως είναι πάνω απ’ όλους τους κανόνες.»

Ο Χάρι Πότερ και το Κύπελλο της Φωτιάς
 

7. Δεν τον συμπάθησε καθόλου όμως…

«Το ίδιο κάνει, Πότερ», είπε ο Σνέιπ ψυχρά, «γιατί δεν είσαι ούτε ιδιαίτερος ούτε σημαντικός, και δεν είναι δική σου δουλειά να ανακαλύψεις τι λέει ο Σκοτεινός Άρχοντας στους Θανατοφάγους του.»

Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα
 

8. Ούτε και τους Ουέσλι τους είχε σε ιδιαίτερη εκτίμηση…

«Άλλοι δέκα βαθμοί από το Γκρίφιντορ. Δεν περίμενα τίποτα καλύτερο από εσένα, Ρόναλντ Ουέσλι, ένα αγόρι τόσο συμπαγές που δεν μπορεί να διακτινιστεί ούτε μισό εκατοστό μέσα σε ένα δωμάτιο.»

Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιψ
 

 

 

tumblr_oibolvaodm1qcqbbso2_500

 

 

9. Υπήρξαν στιγμές που ήταν λίγο αστείος. Κακός, αλλά αστείος…

«Ναι, είναι φανερό πως έξι χρόνια μαγικής εκπαίδευσης δεν πήγαν χαμένα σε σένα, Πότερ. Τα φαντάσματα είναι διάφανα.»

Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιψ
 

10. Ακόμα κι όταν προσπαθεί να βοηθήσει

«Πότερ, αν θέλω να μου ουρλιάζεις ανοησίες θα σου δώσω ένα Φίλτρο Ασυναρτησίας. Και Κράμπε, βγάλε λίγο το σκασμό. Αν ο Λονγκμπότομ πνιγεί, θα χρειαστεί μια κουραστική ποσότητα χαρτούρας και φοβάμαι πως θα πρέπει να το αναφέρω στις συστάσεις σας, αν ποτέ κάνετε αίτηση για δουλειά.»

Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα
 
 
 
tumblr_ohj4cw5tox1uir9h7o8_r2_500
 
 
 
 

11. Θα ήταν καλύτερο να συνεχίσουμε να ζούμε με τον φόβο του, τελικά…

«Όσο ηλίθιοι κι αν είναι μερικοί σε αυτή την τάξη, περιμένω τουλάχιστον ένα “Προάγεσαι” στα ΚΔΜ σας, αλλιώς θα δεχθείτε τη… δυσαρέσκειά μου.»

Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα
 
 
 
Αλίκη

Εξερευνήτρια της Χώρας των Βιβλίων, wannabe συγγραφέας και γαλλικού aliceinbookworld.blogspot.com

No Comments

Post a Comment