10 ξεχωριστές βιβλιοθήκες που σίγουρα θα λατρέψεις - The Daily Owl
fade
18581
post-template-default,single,single-post,postid-18581,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive

10 ξεχωριστές βιβλιοθήκες που σίγουρα θα λατρέψεις

 

Μέχρι τώρα, έχουμε μιλήσει πολλές φορές για βιβλία. Καιρός να μιλήσουμε και για τα πολυαγαπημένα έπιπλα που… φιλοξενούν τους αγαπημένους συντρόφους μας από χαρτί. Γιατί μπορεί (σχεδόν) κάθε σπίτι να διαθέτει μια βιβλιοθήκη – μικρή ή μεγάλη, ξύλινη ή μεταλλική, πολύχρωμη ή όχι – αλλά υπάρχουν και κάποιες που κάθε βιβλιόφιλος που σέβεται τον εαυτό του θα πέθαινε να έχει!

 

 creative-bookshelves-107__700creative-bookshelf-design-ideas-25__700

  1. Η βιβλιοθήκη – δέντρο

Η φύση στο σαλόνι σου. Μπορείς να επιλέξεις είτε το κλασικό δέντρο με τα απλωμένα κλαδιά (υπάρχουν διάφορες άλλες παραλλαγές του συγκεκριμένου σχεδίου) ή ένα πιο… σύνθετο, που και περισσότερο αποθηκευτικό χώρο θα σου προσφέρει και πιο εντυπωσιακό (κατά την ταπεινή μου άποψη) είναι.

creative-bookshelf-design-ideas-28__700

  1. Η βιβλιοθήκη – Kinder έκπληξη

Όταν οι πόρτες του επίπλου είναι κλειστές, θυμίζει σεμνό αν και εντυπωσιακό διακοσμητικό ντουλάπι. Όταν όμως ανοίγουν, ένας ολόκληρος καινούριος κόσμος αποκαλύπτεται μπροστά στα έκθαμβα μάτια σου. Extra bonus, η λιγότερη σκόνη που πιάνουν τα ράφια της!

creative-bookshelf-25__700 

  1. Η βιβλιοθήκη – πολυθρόνα

Το όνειρο κάθε βιβλιόφιλου – και γενικότερα αναγνώστη! Δεν χρειάζεται να μετακινηθείς ούτε ένα τόσο δα εκατοστό από την άνεση της πολυθρόνας σου, προκειμένου να ψάξεις το αγαπημένο σου βιβλίο. Απλώνεις χέρι, διαλέγεις, απολαμβάνεις. Σατανικά χρήσιμο!

creative-bookshelf-211__700 

  1. Η βιβλιοθήκη – πιάνο

Ιδανική για τους αναγνώστες με ευαισθησίες και… καλλιτεχνική φύση! Εντυπωσιακή και διαθέτοντας αρκετό χώρο για βιβλία –κι όχι μόνο, αυτή η βιβλιοθήκη αποκλείεται να μην τραβήξει αμέσως το μάτι οποιουδήποτε.

 Amazing-book-shelf

  1. Η βιβλιοθήκη – ρομπότ

Ή ανθρωπάκι. Το design της δεν είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο ή εντυπωσιακό, αλλά και τη δουλειά της την κάνει μια χαρά, και πρωτότυπη είναι. Ευκαιρία να δημιουργήσεις την δική σου βιβλιοθηκο-οικογένεια!

 creative-bookshelf-18__700

  1. Η βιβλιοθήκη – σούπερ ήρωας

Η ιδανική επιλογή για τους λάτρεις των κόμιξ (και ιδιαίτερα του Batman, ξεκάθαρα!) Είναι βέβαια αρκετά μικρή για να χωρέσει τα αγαπημένα σου βιβλία αλλά, μεταξύ μας τώρα, η συγκεκριμένη περισσότερο διακοσμητικό χαρακτήρα έχει, παρά αποθηκευτικό.  Ας είναι!

 1dc54b46138bd8591a6a29e3fa45b93b 

  1. Η βιβλιοθήκη – υπενθύμιση 1

«Μην ξεχάσεις να διαβάσεις!» Αυτό θα μπορούσε να σου φωνάζει η εν λόγω βιβλιοθήκη. Εξαιρετικά μίνιμαλ αλλά αρκούντως εντυπωσιακή, είναι μία από τις αγαπημένες των βιβλιόφιλων (αν αναλογιστεί κανείς σε πόσα ποστ περί βιβλίων την έχει πάρει το μάτι μας κατά καιρούς!)

 4035d35c579e8eba7082833d688187f8

  1. Η βιβλιοθήκη – υπενθύμιση 2

«Μην ξεχάσεις να διαβάσεις!» ξανά. Εδώ το μήνυμα γίνεται ακόμα πιο συγκεκριμένο, αφού συμπληρώνει «τη βιβλιοθήκη σου.» Η βιβλιοθήκη αυτή ουσιαστικά αποτελείται από τετράγωνα κουτιά-γράμματα του αλφαβήτου, που τοποθετούνται έτσι ώστε να σχηματίζουν τη συγκεκριμένη φράση. Επιπλέον, χωράει πολλά πολλά βιβλία. Δες πώς φαίνεται όταν τη γεμίσεις εντελώς!

c40c1187263b2b6aa4f0d53fc59548d8

  1. Η βιβλιοθήκη – φλιτζάνια

Η συγκεκριμένη βιβλιοθήκη συνδυάζει δύο από τις αγάπες των περισσότερων βιβλιόφιλων: εκείνες της ανάγνωσης και του καφέ/τσαγιού. Σχετικά μικρή αλλά πολύ χαριτωμένη, συναντάται συχνά και σε παιδικά δωμάτια. Μάλλον λόγω των χρωματιστών ραφιών της.

 creative-bookshelf-design-ideas-24__700

  1. Η βιβλιοθήκη – χάρτης

Εντάξει, εντυπωσιακή το λιγότερο! Η συγκεκριμένη βιβλιοθήκη προφανώς δημιουργήθηκε στις ΗΠΑ (ή μήπως όχι;!) Βέβαια, για να λέμε την αλήθεια, το σχήμα της χώρας αυτής προσφέρεται ούτως ή άλλως για μια βιβλιοθήκη που έχει ταυτόχρονα και πολυ-αποθηκευτικό ρόλο. 50 πολιτείες είναι αυτές, τι στο καλό!

Chrissa Vasileiou

Geminis, bookworm, coffee lover, storyteller... Aν δεν έχεις βρει ακόμα το παραμύθι που σε αντιπροσωπεύει, δημιούργησε το δικό σου!

No Comments

Post a Comment