10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία “Το Κορίτσι με το Τατουάζ” – The Daily Owl
fade
67115
post-template-default,single,single-post,postid-67115,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία “Το Κορίτσι με το Τατουάζ”

O σκηνοθέτης David Fincher είχε αρχικά στο μυαλό του για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Lisbeth Salander την Natalie Portman, η οποία αρνήθηκε την πρόταση επειδή ήταν εξαντλημένη από τα γυρίσματα της προηγούμενης ταινίας της. Τελικά αποφάσισε να δώσει το ρόλο στην Rooney Mara, αφού θεώρησε ότι η Scarlett Johansson και η Jennifer Lawrence δεν ήταν τα κατάλληλα πρόσωπα. 

 

tumblr_ohij4mrx401rmvmo1o1_r1_500

 

Πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα, ο David Fincher ήθελε να δείξει στην Rooney Mara το συναισθηματικό φορτίο που ερχόταν “πακέτο” με τον συγκεκριμένο ρόλο και της ζήτησε να βγει ένα βράδυ και να επιστρέψει σπίτι μεθυσμένη. Την επόμενη, καθώς η ίδια ήταν σε χάλια κατάσταση, τη φωτογράφησε και με το υλικό της φωτογράφησης το στούντιο πείσθηκε πέραν κάθε αμφιβολίας πως εκείνη ήταν το σωστό πρόσωπο για το ρόλο. 

 

Στο μεταξύ, μια ομάδα κριτικών κινηματογράφου είχαν ξεκινήσει μια εκστρατεία ώστε να υποδυθεί ξανά τον ρόλο της Lisbeth η Noomi Rapace, η οποία εμφανίστηκε στις σουηδικές κινηματογραφικές διασκευές των έργων του Στιγκ Λάρσον, όμως η ίδια η ηθοποιός απέκλεισε το ενδεχόμενο, πολύ απλά διότι βαριόταν πολύ να ξαναπαίξει τον ίδιο ρόλο στις ίδιες ιστορίες. 

 

Όλα τα piercings στο πρόσωπο και το σώμα της Lisbeth είναι κανονικά, καθώς η Rooney Mara αποφάσισε ότι έπρεπε να τα έχει, ώστε να αισθάνεται πως βρίσκεται μέσα στο ρόλο της, ακόμα και εκτός πλατό. 

 

 

Για το ρόλο του Mikael Blomkvist o David Fincher σκεφτόταν, πριν καταλήξει στον Daniel Craig, και τους Johnny Depp, Viggo Mortensen, Brad Pitt και George Clooney.

 

Ο Daniel Craig αναγκάστηκε να “θυσιάσει” το κορμί που είχε φτιάξει για τις ταινίες James Bond και να πάρει βάρος, καθώς έπρεπε να θυμίζει έναν “κανονικό άνθρωπο” και όχι έναν σούπερ πράκτορα με “φέτες κοιλιακούς”. 

 

 

 

 

 

Η Rooney Mara, παρότι δεν της ζητήθηκε, έκανε επίσης δίαιτα για να μοιάζει περισσότερο εξωτερικά στην Lisbeth. Τόσο πειθαρχημένη ήταν στη διατροφή της, που ο David Fincher έπρεπε να την παρακινεί να τρώει κανονικά τα βράδια που έβγαιναν με το συνεργείο για δείπνο. 

 

Σύμφωνα με τον David Fincher, οι τίτλοι αρχής της ταινίας παραπέμπουν σε μια μορφή πίσσας, η οποία αναδύεται στην επιφάνεια όπως το υποσυνείδητο και οι εφιάλτες. 

 

tumblr_omb5caa73u1s1gjfzo1_500

 

Τα γυρίσματα κράτησαν 160 μέρες, καθώς στη Σουηδία ήταν χειμώνας (και μάλιστα ένας από τους χειρότερους των τελευταίων δεκαετιών) κι έτσι δεν υπήρχε αρκετό φως καθημερινά. 

 

Μάλλον ο πιο χαρούμενος σε όλο το καστ ήταν ο Stellan Skarsgård, καθότι Σουηδός και μόνιμος κάτοικος Στοκχόλμης, ο οποίος είχε την ευκαιρία για πρώτη φορά στα 20 – τότε – χρόνια της διεθνούς καριέρας του να μπορεί να κοιμάται κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων στο κρεβάτι του σπιτιού του και όχι σε κάποιο ξενοδοχείο.

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Πέντε σκανδιναβικές σειρές εγκλήματος και μυστηρίου που πρέπει να έχεις δει

Τρία δυνατά ισπανικά θρίλερ που μπορείτε να δείτε στο Netflix

 

No Comments

Post a Comment