10 πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για τις ταινίες Kill Bill - The Daily Owl
fade
65669
post-template-default,single,single-post,postid-65669,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

10 πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για τις ταινίες Kill Bill

Η ιδέα για τις ταινίες Kill Bill προέκυψε όταν ο Quentin Tarantino και η Uma Thurman έκαναν τα γυρίσματα του Pulp Fiction και μάλιστα σε ένα δεκάλεπτο είχαν καταγράψει όλα τα βασικά στοιχεία της. 

 

 

 

Mερικά χρόνια μετά, το σενάριο ήταν έτοιμο, αλλά η Thurman στο μεταξύ είχε μείνει έγκυος και έτσι αποφάσισαν να καθυστερήσουν την παραγωγή, αφού ο Tarantino ήταν σίγουρος πως εκείνη θα ήταν η ιδανική Νύφη. Ο ίδιος παραδέχτηκε πως η Νύφη θα ήταν διαφορετικός χαρακτήρας, αν δεν είχε μεσολαβήσει όλο αυτό το χρονικό διάστημα, κατά τη διάρκεια του οποίου άντλησε στοιχεία για το σενάριό του από την Thurman και την οικογένειά της.

 

Σχεδόν δυο τόνοι ψεύτικου αίματος χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων των ταινιών. Φυσικά το συγκεκριμένο αίμα δεν ήταν απλά ένα τυχαίο χρώμα, αφού ο Tarantino ήθελε “αίμα από ταινίες με Σαμουράι” και όχι απλά οποιοδήποτε αίμα. 

 

Ο ίδιος ήταν ενάντια στη χρήση ειδικών εφέ για τις ταινίες Kill Bill και έτσι μαζί με το συνεργείο και τους ηθοποιούς δούλεψαν πάνω σε παλιά τρικ και τεχνικές που χρησιμοποιούσαν στο σινεμά προ ηλεκτρονικών υπολογιστών. 

 

 

 

Mπορεί ο Tarantino να ήθελε αρχικά να γυρίσει μια ενιαία ταινία, τελικά όμως άλλαξε γνώμη και μοίρασε το υλικό του σε δυο ταινίες. Παρά τις ομοιότητές τους, η πρώτη είναι εμπνευσμένη από το ασιατικό σινεμά, και η δεύτερη από το δυτικό σινεμά και κυτίως τα γουέστερν. 

 

H Uma Thurman και η Daryl Hannah δε συμπαθιόντουσαν ιδιαίτερα κι έτσι η παραγωγή φρόντιζε να μη συναντιούνται ούτε καν στα επίσημα πάρτι της ταινίας. 

 

Αρχικά ο Tarantino ήθελε ο Pai Mei να μιλήσει κινεζικά, και η φωνή του να είναι ντουμπλαρισμένη στα αγγλικά, όπως ακριβώς συνέβαινε στις Κουνγκ Φου ταινίες των 70s. Στο μεταξύ, ο ηθοποιός που θα έπαιζε τον Pai Mei αποχώρησε, ο Tarantino σκέφτηκε να παίξει εκείνος το ρόλο και τελικά εγκατέλειψε και αυτή την ιδέα και την προηγούμενη, δίνοντας το ρόλο στον Gordon Liu. 

 

 

 

 

H θανατηφόρος τεχνική που σκάει την καρδιά υπάρχει στις ταινίες Executioners from Shaolin και Clan of the White Lotus, που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τον Tarantino. 

 

Ο Robert Rodriguez συνέθεσε το soundtrack της ταινίας έναντι του ποσού του ενός (1) δολαρίου, δίνοντας στον Tarantino την υπόσχεση ότι θα τον ξεπλήρωνε για τον κόπο του, βάζοντάς τον να σκηνοθετήσει ένα μικρό κομμάτι από την ταινία του Sin City (2005). 

 

Aρχικά ο Tarantino είχε σκεφτεί για το ρόλο του Bill τον Warren Beatty (o οποίος κάποτε ήταν ζευγάρι με την Daryl Hannah), ωστόσο εκείνος αρνήθηκε το ρόλο και τελικά τον ερμήνευσε ο David Carradine

 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

O Tarantino σκέφτεται να κάνει μια ακόμα ταινία Kill Bill

Trailer για την ταινία “Κάποτε στο Χόλιγουν” του Quentin Tarantino

Οι 10 καλύτερες μέχρι σήμερα ερμηνείες του Brad Pitt

Oι καλύτερες ερμηνείες του Leonardo DiCaprio

Θρίλερ με απρόβλεπτη πλοκή που σε καθηλώνει

No Comments

Post a Comment