10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία Star Trek (2009) - The Daily Owl
fade
66783
post-template-default,single,single-post,postid-66783,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία Star Trek (2009)

Ο Simon Pegg δεν πέρασε από ακρόαση για να αναλάβει το ρόλο του Scotty, απλώς έλαβε ένα email από τον σκηνοθέτη J.J. Abrams, ο οποίος του ζητούσε να αναλάβει το ρόλο Κατά δήλωσή του, ο Pegg θα μπορούσε να το έχει κάνει ακόμα και χωρίς αμοιβή ή ακόμα και πληρώνοντας ο ίδιος τον Abrams.

 

 

 

 

Σύμφωνα με τον Karl Urban, η παραγωγή και τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε συνθήκες άκρας, σχεδόν παρανοϊκής μυστικότητας. Οι ηθοποιοί, μεταξύ άλλων, δεν επιτρεπόταν ούτε να φορούν τα κοστούμια τους εκτός πλατό, ενώ ο Simon Pegg διάβαζε το σενάριο με τις σκηνές του έχοντας για παρέα έναν υπάλληλο της εταιρίας security που βρισκόταν στο στούντιο. 

 

 

Αρχικά ο Αμερικανοκορεάτης John Cho είχε αμφιβολίες για το αν έπρεπε να παίξει τον Αμερικανογιαπωνέζο Hikaru Sulu, ωστόσο ο George Takei που υποδύθηκε τον Sulu στη σειρά Σταρ Τρεκ (1966) τον ενθάρρυνε να εκπροσωπήσει ολόκληρη την Ασία μέσα από το ρόλο του. 

 

 

 

Ο J. J. Abrams αποφάσισε να κολλήσουν με κόλλα τα δάχτυλα του Zachary Quinto, ώστε να επιτύχει τον τέλειο χαιρετισμό των Βάλκαν. 

 

Όταν ο Chris Pine ανέλαβε το ρόλο του Captain James T. Kirk, έστειλε ένα γράμμα στον William Shatner, ο οποίος υποδύθηκε τον Kirk στη σειρά Σταρ Τρεκ, και ζήτησε την έγκρισή του, την οποία και έλαβε. 

 

Ο Leonard Nimoy, όταν τον επισκέφτηκε ο J. J. Abrams μαζί με τους παραγωγούς της ταινίας, ήταν πολύ επιφυλακτικός μέχρι να καταλάβει πόσο είχε επηρεάσει τους επισκέπτες του σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους και τι σήμαινε για εκείνους. Κατόπιν, όταν του έγινε η πρόταση να επιστρέψει στο ρόλο του Spock, αισθάνθηκε περίεργα, γιατί, από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 ως τότε, είχε απορρίψει πολλές σχετικές προτάσεις για άλλα τηλεοπτικά και κινηματογραφικά πρότζεκτ του Σταρ Τρεκ. 

 

 

 

Ο Μatt Damon, μόλις έμαθε ότι ο J. J. Abrams ετοιμάζει ταινία Σταρ Τρεκ, του ζήτησε να υποδυθεί τον Kirk, ωστόσο ο σκηνοθέτης αρνήθηκε ευγενικά, διότι ο Damon ήταν “πολύ μεγάλος” για αυτό το ρόλο. 

 

Η Zoe Saldana δέχτηκε να υποδυθεί την Uhura παρότι δεν είχε δει ποτέ στη ζωή της την τηλεοπτική σειρά Σταρ Τρεκ. Ωστόσο, ζήτησε βοήθεια και καθοδήγηση από την – τεράστια φαν της σειράς – μητέρα της. 

 

Η Majel Barrett, σύζυγος του δημιουργού του Σταρ Τρεκ, Gene Roddenberry, δάνεισε τη φωνή της στον υπολογιστή του Enterprise, πράγμα που είχε ξανακάνει και σε άλλες ταινίες Σταρ Τρεκ. Κατάφερε να ολοκληρώσει τις εκφωνήσεις της για την ταινία δυο εβδομάδες πριν το θάνατό της τον Δεκέμβριο του 2008. 

 

 

Ο Zachary Quintο αισθανόταν “γεννημένος για να παίξει τον Spock”. Μόλις άφησε τα μαλλιά του να μακρύνουν για τις ανάγκες του ρόλου και ξύρισε τα φρύδια του, αισθάνθηκε πανέτοιμος, και ταυτόχρονα σαν να ήταν ξανά “12 χρονών σπασίκλας”. 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Δείτε τη νέα εντυπωσιακή αφίσα της ταινίας Wonder Woman 1984

Επτά πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία Wonder Woman

No Comments

Post a Comment