10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία Iron Man - The Daily Owl
fade
63718
post-template-default,single,single-post,postid-63718,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία Iron Man

O σκηνοθέτης Jon Favreau ήθελε τον Robert Downey Jr. στον πρωταγωνιστικό ρόλο γιατί πίστευε πως το παρελθόν του ταίριαζε απόλυτα στο χαρακτήρα του Iron Man ή αλλιώς Tony Stark, ο οποίος είναι, κατά δήλωση του σκηνοθέτη, ένα “συμπαθητικό γαϊδούρι” που κερδίζει εύκολα τη συμπάθεια του κοινού. Ωστόσο, για το συγκεκριμένο ρόλο είχαν ακουστεί και τα ονόματα των Clive Owen και Sam Rockwell. 

 

Όταν ξεκίνησαν τα γυρίσματα της ταινίας το σενάριο δεν είχε ολοκληρωθεί και έτσι πολλές φορές ο πρωταγωνιστής αυτοσχεδίαζε, πράγμα που έκανε δύσκολη τη ζωή των συμπρωταγωνιστών του Gwyneth Paltrow και Jeff Bridges. 

 

 

Aρχική επιλογή του σκηνοθέτη για το ρόλο της Pepper Potts ήταν η Rachel McAdams, η οποία ωστόσο απέρριψε το ρόλο.

 

Ο Robert Downey Jr. προετοιμάστηκε για το ρόλο του κάνοντας προπόνηση πέντε ημέρες την εβδομάδα, ενώ έμαθε και πολεμικές τέχνες για να είναι στην κατάλληλη φόρμα για τις ανάγκες του ρόλου.

 

 

 

Η πρώτη στολή του Iron Man αποτελείται από 450 ξεχωριστά κομμάτια.

 

Ο ρόλος του πράκτορα Phil Coulson ήταν αρχικά πολύ μικρότερος και δεν είχε καν όνομα, στην πορεία ωστόσο η “χημεία” του Clark Gregg με το υπόλοιπο καστ του έδωσε περισσότερο κινηματογραφικό χρόνο και στη συνέχεια τον είδαμε να εμφανίζεται σε πολλές ταινίες του MCU και να πρωταγωνιστεί στη σειρά Agents of S.H.I.E.L.D.

 

Ο Paul Bettany, που ηχογράφησε τα λόγια του συστήματος υπολογιστή J.A.R.V.I.S. (Just A Rather Very Intelligent System) μόλις μέσα σε δυο ώρες, δεν ήξερε σε ποια ταινία συμμετείχε, καθώς έκανε αυτή τη δουλειά ως χάρη στον παλιό συνεργάτη του Jon Favreau.

 

 

Ο σκηνοθέτης επέλεξε να πραγματοποιηθούν τα γυρίσματα στην Καλιφόρνια, γιατί σύμφωνα με την άποψή του είναι πολλές οι ταινίες με σούπερ ήρωες που διαδραματίζονται στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ και δη στη Νέα Υόρκη. 

 

Ο Obadiah Stane (Jeff Bridges) έχει μια σκηνή όπου παίζει στο πιάνο ένα κομμάτι του Antonio Salieri, αντιζήλου του μεγάλου μουσουργού Wolfgang Amadeus Mozart και έτσι το σημείο αυτό λειτουργεί συμβολικά για τη σχέση των Stark και Stane. 

 

 

 

Σύμφωνα με το σκηνοθέτη υπήρχε τεράστια πίεση από την Marvel για να επιτύχει η ταινία, καθώς η εταιρία είχε δώσει ως εγγύηση τα δικαιώματα εκμετάλλευσης των χαρακτήρων της για να λάβει χρηματοδότηση πάνω από 500 εκ. δολάρια, ώστε να ξεκινήσει τη δημιουργία του κινηματογραφικού της σύμπαντος. Τελικά η ταινία έκανε μεγάλη επιτυχία και εγκαινίασε το MCU όπως το γνωρίζουμε σήμερα και όπως θα εξελιχθεί με τις νέες σειρές και ταινίες που αναμένουμε με αγωνία να παρακολουθήσουμε

 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

To πλήρες χρονοδιάγραμμα των ταινιών της Marvel/ Disney

O “Harry Potter” ίσως μετακομίσει στην Marvel

Πώς θα συνδέονται οι νέες σειρές της Marvel με τις ταινίες;

Δυο νέα στοιχεία δείχνουν ότι ο Thanos ίσως και να ζει

Η πρώτη φωτογραφία της Angelina Jolie από τα γυρίσματα της ταινίας The Eternals

Αυτή θα είναι η πρωταγωνίστρια της σειράς Loki μαζί με τον Tom Hiddleston

Meta

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment