10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία Captain America: The First Avenger - The Daily Owl
fade
66822
post-template-default,single,single-post,postid-66822,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία Captain America: The First Avenger

Ο Chris Evans αρνήθηκε τρεις φορές το ρόλο, όχι φυσικά επειδή δεν του άρεσε, αλλά επειδή φοβόταν ότι η ξαφνική δημοσιότητα θα είχε άσχημες συνέπειες στην προσωπική του ζωή. Τότε μεσολάβησε ο Robert Downey, Jr. και τον έπεισε να προχωρήσει στη συνεργασία με τα Marvel Studios

 

 

Στο μεταξύ, ο Evans δε χρειάστηκε καν να περάσει από οντισιόν για την ανάληψη του ρόλου, σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές του Ryan Phillippe και Alexander Skarsgård. 

 

Τα περισσότερα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν από την εταιρία LOLA, η οποία ειδικεύεται στην “ψηφιακή πλαστική χειρουργική”. Οι ειδικοί των εφέ κατάφεραν να μικρύνουν τον Chris Evans σε όλες τις διαστάσεις του, γυρίζοντας κάθε σκηνή με τον “αδύνατο Steve” τουλάχιστον 4 φορές μπροστά σε green screen. 

 

 

Ο Stanley Tucci ήθελε ανέκαθεν να υποδυθεί έναν ρόλο όπου θα είχε γερμανική προφορά κι έτσι αποφάσισε να πάρει το ρόλο του Dr. Erskine. 

 

H Hayley Atwell βάσισε την ερμηνεία της ως Peggy Carter στην Αμερικανίδα ηθοποιό Ginger Rogers, τονίζοντας ότι “μπορούσε να κάνει ό,τι και ο Captain America, φορώντας ταυτόχρονα και τακούνια”. 

 

 

 

Για το συγκεκριμένο ρόλο η παραγωγή σκεφτόταν, μεταξύ άλλων, την Keira Knightley, ενώ είχε γίνει σχετική πρόταση στην Emily Blunt, η οποία τελικά απέρριψε το ρόλο. 

 

Ο Hugo Weaving, όπου υποδύθηκε τον Red Skull, δήλωσε πως η ταινία τον αφήνει εντελώς αδιάφορο, παρότι είχε περάσει καλά στο πλατό κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Πράγματι, η ταινία (και γενικά το MCU) πρέπει να τον αφήνει εντελώς αδιάφορο, καθώς δεν επέστρεψε καν για το ρόλο του στο Avengers: Endgame. 

 

 

 

 

 

 

Δυο χαρακτήρες των X-Men, o Wolverine και ο Magneto, θα έκαναν από ένα cameo στην ταινία, καθώς ζούσαν κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ωστόσο η αρχική αυτή ιδέα της παραγωγής εγκαταλείφθηκε για λόγους πνευματικής ιδιοκτησίας. 

 

 

Για τις ανάγκες των γυρισμάτων η παραγωγή ζήτησε τη δημιουργία ασπίδων από διαφορετικά μεταξύ τους υλικά, πιο ελαφριά ή πιο βαριά ανά περίσταση, ώστε να μην υπάρξει κάποιο ατύχημα στο πλατό. Σε κάποιες σκηνές ο Chris Evans δεν πετάει καν την κανονική του ασπίδα, αλλά μιμείται τις κινήσεις πετάγματος και η υπόλοιπη εικόνα συμπληρώνεται με CGI. 

 

Το βιβλίο κόμικ που εμφανίζεται στην ταινία είναι πράγματι το πρώτο τεύχος του Captain America, που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 1942, με την εικόνα του Bucky να έχει αλλάξει, επειδή η κινηματογραφική του εκδοχή διαφέρει ηλικιακά από αυτήν του κόμικ. 

 

Διαβάστε ακόμα:

10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία Thor: Ragnarok

10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία Ant-Man

Δέκα πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία Iron Man 

To πλήρες χρονοδιάγραμμα των ταινιών της Marvel/ Disney

Δυο νέα στοιχεία δείχνουν ότι ο Thanos ίσως και να ζει

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment