10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία Braveheart - The Daily Owl
fade
67301
post-template-default,single,single-post,postid-67301,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία Braveheart

Ο Mel Gibson ήταν μεγάλος για να υποδυθεί τον William Wallace, ωστόσο για να του αναθέσει τη σκηνοθεσία της ταινίας η Paramount, έπρεπε να δεχτεί και το συγκεκριμένο όρο του στούντιο.

 

 

Το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων της ταινίας δεν έγινε στη Σκωτία, αλλά στην Ιρλανδία. 

 

Η σκηνή όπου οι Σκωτσέζοι επιδεικνύουν τα οπίσθιά τους στους Άγγλους αντιπάλους τους είναι προϊόν φαντασίας, και σύμφωνα με τον Mel Gibson, έπρεπε να συμπεριληφθεί στην ταινία, καθώς τής έλειπαν κωμικά σημεία, κι αλλιώς “θα ήταν ανυπόφορη”. 

 

 

Οι Σκωτσέζοι δεν φορούσαν φούστες μέχρι τις αρχές του 14ου αιώνα, αλλά κρίθηκε σκόπιμο να είναι μέρος των κοστουμιών της ταινίας. 

 

 

Τα περισσότερα άλογα που χρησιμοποιήθηκαν στις σκηνές των μαχών ήταν ψεύτικα, ζύγιζαν περίπου 90 κιλά το καθένα και είχαν δικό τους κινητήρα, ώστε να μπορούν να πιάνουν ταχύτητες 30 μιλίων ανά ώρα.

 

Μετά το τέλος των γυρισμάτων, ένας οργανισμός που ασχολείται με τα δικαιώματα των ζώων κατηγόρησε την παραγωγή ότι είπε ψέματα για τα άλογα, και έπρεπε να δουν τα making of videos για να πεισθούν για το αντίθετο. 

 

 

Το όνομα της γυναίκας του Wallace ήταν Marion και όχι Murron, ωστόσο αποφασίστηκε να αλλάξει για τις ανάγκες της ταινίας, ώστε το κοινό να μην τη μπερδεύει με την Marian του Ρομπέν ωτων Δασών. 

 

Αρκετοί απόγονοι του William Wallace πήραν μέρος ως κομπάρσοι στην ταινία και συνήθως πλαισίωναν τον ίδιο τον Gibson στις διάφορες σκηνές του.

 

Οι στρατιώτες και των δυο πλευρών, Σκωτσέζων και Άγγλων, είναι στην πραγματικότητα Ιρλανδοί έφεδροι, οι οποίοι άλλαζαν κοστούμια κατά περίπτωση.

 

 

O πραγματικός Braveheart ήταν ο Βασιλιάς της Σκωτίας Robert, και όχι ο William Wallace. Σύμφωνα με το μύθο, μετά το θάνατο του Robert the Bruce, όπως ονομαζόταν, ο καλός του φίλος Sir James Douglas είχε πάρει μαζί του την καρδιά του βασιλιά στη μάχη και κλαίγοντας είχε πει τη φράση “Lead on brave heart, I’ll follow”.

 

Διαβάστε ακόμα:

The Last Duel: Η νέα ταινία του Adam Driver μάς ταξιδεύει στη Γαλλία του Μεσαίωνα

Tαινίες που διαδραματίζονται τον Μεσαίωνα

Radioactive: H Rosamund Pike υποδύεται την Marie Curie στη νέα κινηματογραφική βιογραφία της

Το “Έγκλημα στον Νείλο” έρχεται ξανά στο σινεμά

The Northman: H νέα ταινία εποχής από τον δημιουργό του The Lighthouse

No Comments

Post a Comment