10 πράγματα που δε γνωρίζατε για τους Guardians of the Galaxy - The Daily Owl
fade
68156
post-template-default,single,single-post,postid-68156,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

10 πράγματα που δε γνωρίζατε για τους Guardians of the Galaxy

Ο σκηνοθέτης των ταινιών Guardians of the Galaxy, James Gunn, αρχικά δεν ήθελε να καλέσει τον Chris Pratt για οντισιόν, τον έπεισε όμως ο βοηθός του και έτσι σχεδόν αμέσως μόλις εμφανίστηκε μπροστά του ο ηθοποιός τού προσέφερε το ρόλο του Peter Quill (τονίζοντας αργότερα πως θα του τον ανέθετε ακόμα κι αν δεν προλάβαινε να χάσει κιλά και να γυμναστεί όσο χρειαζόταν). 

 

 

Πριν, βέβαια, ανατεθεί ο ρόλος στον Pratt είχαν περάσει από οντισιόν και ο Joel Edgerton, Eddie Redmayne, James Marsden και John Krasinski. 

 

Oι επιρροές του Pratt για την ερμηνεία του Star-Lord ήτν μεταξύ άλλων ο Han Solo και ο Marty McFly. 

 

Η Olivia Wilde απέρριψε το ρόλο της Gamora, ενώ από οντισιόν για τον ίδιο πέρασε και η Gina Carano. Επίσης, η Gal Gadot σκεφτόταν να αναλάβει το ρόλο της Nebula, στο μεταξύ όμως αποφάσισε να συνεργαστεί με την Warner Bros. και να γίνει η νέα Wonder Woman. 

 

 

O James Gunn επιβεβαίωσε τον Μάιο του 2013 πως σκεφτόταν να προσφέρει κάποιο ρόλο στον Alan Rickman και τον Hugh Laurie. 

 

Το διαστημόπλοιο του Quill ονομάστηκε Milano από την ηθοποιό του Charmed Alyssa Milano, η οποία ήταν ο παιδικός έρωτας του σκηνοθέτη James Gunn. 

 

Ο Vin Diesel ηχογράφησε για την 1η ταινία τη φωνή του Groot πάνω από 1000 φορές, ενώ η φράση “Ι am Groot” ειπώθηκε στα κινεζικά, τα πορτογαλικά, τα ρωσικά, τα γερμανικά, τα ισπανικά και τα γαλλικά, ώστε η φωνή του ηθοποιοί να χρησιμοποιηθεί στις μεταγλωττισμένες εκδοχές της ταινίας. 

 

 

Στο τέλος των γυρισμάτων της 1ης ταινίας ο Chris Pratt έκλεψε το κοστούμι του Star-Lord για να μπορεί να το φοράει καθώς επισκεπτόταν παιδιά που νοσηλευόταν σε νοσοκομεία και ήθελαν να συναντήσουν τον χαρακτήρα από κοντά. 

 

Όλα τα ακουστικά της Sony για το Walkman του Quill που χρησιμοποιήθηκαν για την 1η ταινία ήταν ακατάλληλα για χρήση στη 2η, ενώ δεν υπήρχαν άλλα διαθέσιμα σετ πουθενά. Ο υπεύθυνος για τα διακοσμητικά και τα props ήρθε τότε σε επαφή με την Sony και η εταιρία δημιούργησε έξι ολοκαίνουργια σετ μόνο για τις ανάγκες της ταινίας. 

 

 

Στην 1η ταινία το makeup του Drax έπαιρνε 3,5 ώρες για να ολοκληρωθεί, ενώ ο Dave Bautista έπρεπε να παραμένει όρθιος σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας. Στη 2η ταινία ο χρόνος ολοκλήρωσης είχε πέσει στα 90 λεπτά, ωστόσο ο Bautista έπρεπε να κάθεται μετά το γύρισμα στη σάουνα, ώστε να καταφέρει να απομακρύνει όλο το makeup. Και πάλι, τυχερός ήταν ο Bautista στο θέμα της προετοιμασίας για τα γυρίσματα, αν σκεφτεί κανείς πως η Karen Gillan, για να μεταμορφωθεί σε Nebula, στην 1η ταινία χρειαζόταν 5 ώρες, ενώ στη 2η ο χρόνος είχε πέσει στις 2,5 ώρες και η ίδια είχε χρειαστεί να ξυρίσει μόνο το μισό κεφάλι της. 

 

Διαβάστε ακόμα:

10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία Avengers

10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία Spiderman: Homecoming

10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία Iron Man

Νέες ημερομηνίες πρεμιέρας για τις ταινίες της Marvel λόγω COVID-19

Όλες οι ταινίες και σειρές της Marvel σε χρονολογική σειρά

Πώς θα συνδέονται οι νέες σειρές της Marvel με τις ταινίες;

 

 

 

 
No Comments

Post a Comment