10 πράγματα που δε γνωρίζατε για το Homeland - The Daily Owl
fade
67673
post-template-default,single,single-post,postid-67673,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

10 πράγματα που δε γνωρίζατε για το Homeland

Αρχικά το όνομα της πρωταγωνίστριας ήταν Claire Mathison. Οι σεναριογράφοι αποφάσισαν να το αλλάξουν σε Carrie Mathison, όταν ανέλαβε το ρόλο η Claire Danes. 

 

 

 

 

Ο χαρακτήρας της Carrie διέθετε πολλά κοινά στοιχεία με αυτόν του Jack Bauer από τη σειρά 24, κι έτσι τόσο η ίδια η Claire Danes, όσο και ο τότε επικεφαλής περιεχομένου του καναλιού Showtime ήθελαν να προσθέσουν ένα στοιχείο στο χαρακτήρα της που να την καθιστά κατά περίπτωση αναξιόπιστη. Έτσι, η Claire Danes συνέστησε ο χαρακτήρας της να πάσχει από διπολική διαταραχή και η μια εκ των σεναριογράφων της σειράς, της οποίας η αδερφή πάσχει από το ίδιο ψυχικό νόσημα, μπόρεσε να προσαρμόσει ακολούθως το χαρακτήρα της. 

 

Η Danes, για να προετοιμαστεί για το ρόλο της, συναντήθηκε με πολλούς πράκτορες της CIA και μελέτησε βίντεο με ανθρώπους που πάσχουν από διπολική διαταραχή. Η ερμηνεία της ήταν τόσο πειστική, που στις πρώτες σεζόν της σειράς μια μερίδα τηλεθεατών πίστευε πως η ηθοποιός πράγματι πάσχει από διπολική διαταραχή και είχε ζητήσει από το τηλεοπτικό δίκτυο να της δοθεί αναρρωτική άδεια από τη σειρά.  

 

 

Στην αρχή της 4ης σεζόν, οι συντελεστές της σειράς έκαναν πολύωρες συναντήσεις με πρώην πρέσβεις, στρατιωτικούς, δημοσιογράφους και πράκτορες μυστικών υπηρεσιών, ώστε να μάθουν περισσότερα για τα τότε τρέχοντα θέματα εσωτερικής ασφάλειας των ΗΠΑ και να ενσωματώσουν πειστικά στοιχεία στις ιστορίες τους. Αυτό το “εργαστήρι” ονομάστηκε χαριτολογώντας “Spy Camp”, δηλαδή “Κατασκήνωση για Πράκτορες”. 

 

 

Ο Damian Lewis ανέλαβε το ρόλο του Brody τηλεφωνικά, χωρίς να περάσει από οντισιόν, ωστόσο πριν από εκείνον είχε απορρίψει τη σχετική πρόταση των δημιουργών της σειράς ο Kyle Chandler. Το ρόλο της Carrie είχαν προσφέρει οι παραγωγοί και στην Halle Berry, κι έτσι με αυτό το καστ η σειρά θα έμοιαζε πολύ διαφορετική. 

 

 

 

Αρχικά σκοπός των δημιουργών ήταν ο Brody “να βγει από τη μέση” στην 1η σεζόν, ωστόσο το τηλεοπτικό δίκτυο Showtime έπεισε τους δημιουργούς της σειράς να το καθυστερήσουν όσο αυτό ήταν εφικτό. 

 

Τον πιλότο της σειράς θα σκηνοθετούσε ο Ben Affleck, ωστόσο σε εκείνη τη φάση της ζωής του, πριν χωρίσουν με την Jennifer Garner, είχαν συμφωνήσει πως όταν δούλευε ο ένας, ο άλλος θα καθόταν σπίτι με τα παιδιά κι έτσι τελικά δεν προχώρησε η συνεργασία του με τους παραγωγούς της σειράς. 

 

O χαρακτήρας του Haqqani βασίζεται στο δίκτυο των Χακάνι, μιας τρομοκρατικής οργάνωσης που ζει και δρα στα σύνορα Πακιστάν και Αφγανιστάν.

 

 

Είναι πολλοί οι διάσημοι φανς της σειράς, οι οποίοι μάλιστα ζητούσαν από τους συντελεστές της να δουν πριν από το τηλεοπτικό κοινό τα νέα επεισόδια και ανάμεσα σε αυτούς συγκαταλέγεται ο Steven Spielberg, o Barack Obama, πολλά στελέχη της διοίκησής του, καθώς και πολλοί συνεργάτες της Hilary Clinton. 

 

 

H ιστορία των πρωταγωνιστών του Homeland δεν τελειώνει στην 8η σεζόν: υπάρχουν δυο βιβλία του Andrew Kaplan, το Carrie’s Run (2013) και το Saul’s Game (2014), με τις περιπέτειες των δυο πρωταγωνιστών που δεν συμπεριλαμβάνονται στα επεισόδια της σειράς.

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Ο Μichael Fassbender πρωταγωνιστεί σε ένα νέο κατασκοπικό θρίλερ

Little Drummer Girl: H σειρά που γυρίστηκε στην Ελλάδα και δεν πρέπει να χάσεις

Traitors: Nέο κατασκοπικό θρίλερ από τον σεναριογράφο του Boardwalk Empire

Spy: O Borat πρωταγωνιστεί στη νέα κατασκοπική σειρά του Netflix

No Comments

Post a Comment