10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία “Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών” – The Daily Owl
fade
67290
post-template-default,single,single-post,postid-67290,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία “Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών”

Ο σεναριογράφος Tom Schulman (Honey, I Shrunk the Kids) έγραψε 4 εκδοχές του σεναρίου, το οποίο βασίζεται στις προσωπικές εμπειρίες που είχε στο λύκειο Montgomery Bell Academy, με τους περισσότερους χαρακτήρες της ταινίας να έχουν βασιστεί σε υπαρκτά πρόσωπα, καθηγητές και συμμαθητές του. 

 

 

Αρχικά οι παραγωγοί σκεφτόταν ότι θα ταίριαζε η ταινία να ήταν μιούζικαλ – ευτυχώς, όμως, άλλαξαν γρήγορα γνώμη.

 

Το ρόλο του John Keating, που υποδύθηκε μοναδικά ο Robin Williams, είχε αναλάβει αρχικά ο Liam Neeson, ο οποίος όμως αποχώρησε από το πρότζεκτ μαζί με τον αρχικό σκηνοθέτη της ταινίας, Jeff Kanew. Για τον ίδιο ρόλο είχαν ενδιαφερθεί, ακόμα, ο Dustin Hoffman (που θα αναλάμβανε μαζί και τη σκηνοθεσία) και ο Bill Murray, τελικά όμως το στούντιο επέλεξε τον Williams. 

 

Ο Williams ήθελε πολύ να παίξει αυτό το ρόλο, γιατί πάντα ονειρευόταν να έχει τέτοιους καθηγητές στη σχολική και μετέπειτα ζωή του. Ο σεναριογράφος της ταινίας είχε πράγματι δυο τέτοιους καθηγητές στη ζωή του, και πάνω τους βάσισε το χαρακτήρα του πρωταγωνιστή. Ο ένας καθηγητής του έκανε, μάλιστα, μαθήματα πάνω στα θρανία, ενώ έβαζε τους μαθητές του να συμπεριφέρονται με εκκεντρικό τρόπο την ώρα του μαθήματος διότι, κατά δήλωσή του, έτσι τον διασκέδαζαν. 

 

 

O σκηνοθέτης Peter Weir ήθελε να έρθουν κοντά οι νεαροί πρωταγωνιστές κι έτσι αποφάσισε να τους βάλει να μένουν όλοι μαζί. Επίσης, για να μπουν στο πνεύμα της εποχής, ο Weir έβαζε τους νεαρούς ηθοποιούς να βλέπουν ταινίες των 50s, να ακούνε τη μουσική της εποχής, κ.ο.κ., ενώ αποφάσισε να γυρίσει όλες τις σκηνές με χρονολογική σειρά, για να φανεί πως σταδιακά αναπτύχθηκαν οι σχέσεις ανάμεσα στους πρωταγωνιστές. 

 

Στο αρχικό σενάριο ο καθηγητής John Keating θα έπασχε από λευχαιμία, ωστόσο αυτό το κομμάτι της υπόθεσης κόπηκε, ώστε να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στους μαθητές του. 

 

 

Αρχικά ο Robin Williams, που περνούσε μια δύσκολη προσωπική φάση της ζωής του την περίοδο των γυρισμάτων, ερμήνευε τον Keating με έναν άβολο, “ξύλινο” τρόπο, κι έτσι ο σκηνοθέτης τού ζήτησε να αυτοσχεδιάσει. 

 

Ο Williams ‘λύθηκε’ αμέσως μετά από αυτή τη σκηνοθετική οδηγία και έτσι το 15% από τα λόγια του Keating σε όλη την ταινία αποτελούν προϊόν αυτοσχεδιασμού του. 

 

 

 

 

 

 

Τα γυρίσματα της ταινίας δεν έγιναν, τελικά, στην Georgia των ΗΠΑ, όπως ήταν το αρχικό πλάνο, αλλά στο (πολύ βορειότερο και με βαρύ χειμώνα) Delaware, διότι οι σκηνές με το τεχνητό χιόνι στην Georgia θα ήταν πολύ ακριβές.

 

 

Για το ρόλο του Neil Perry, τον οποίο τελικά υποδύθηκε ο Robert Sean Leonard, είχε ενδιαφερθεί ο River Phoenix, που βρισκόταν τότε στο απόγειο της καριέρας του. 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία P.S. I Love You

Πέντε “σκοτεινές” ρομαντικές ταινίες που πρέπει να έχεις δει

Δέκα ρομαντικές κωμωδίες των 90s που αξίζει να βλέπεις ξανά και ξανά

Πέντε indie ταινίες που μπορείς να stream-άρεις στο Netflix

No Comments

Post a Comment