10 πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για την ταινία Iron Man 3 - The Daily Owl
fade
65814
post-template-default,single,single-post,postid-65814,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

10 πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για την ταινία Iron Man 3

Το Iron Man 3 είναι η πρώτη ταινία του franchise που δε σκηνοθετεί ο Jon Favreau, ο οποίος αρνήθηκε την πρόταση που του έγινε από την Marvel και εκείνη την περίοδο αποφάσισε να σκηνοθετήσει το Magic Kingdom. Ο βασικός λόγος για τον οποίο αρνήθηκε ήταν ότι δεν τον άφηναν από την παραγωγή να κάνει ό,τι ήθελε με τον χαρακτήρα του Happy Hogan κι έτσι τελικά τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Shane Black.

 

 

 

O Shane Black (As Good As It Gets, Robocop, Die Hard) και o Drew Pearce δεν ήταν πολύ ενθουσιασμένοι στην αρχή της συνεργασίας τους για το σενάριο της ταινίας, καθώς ο πρώτος είχε τεράστια εμπειρία στο χώρο, ενώ ο δεύτερος όχι, με αποτέλεσμα ο πρώτος να αναρωτιέται γιατί του έδωσαν συνεργάτη και ο δεύτερος να διστάζει πολύ να ξεδιπλωθεί μπροστά του. Ωστόσο, η χημεία μεταξύ τους ήταν τόσο δυνατή που όχι απλά συνεργάστηκαν τέλεια, αλλά στο τέλος έγιναν και φίλοι. 

 

Αυτή είναι η πρώτη ταινία του MCU που δεν δίνει κανένα στοιχείο για επόμενη ταινία του franchise σε σκηνή μετά τους τίτλους τέλους. 

 

 

 

Επίσης, η ταινία λειτουργεί αυτοτελώς σε σχέση με τις δυο πρώτες ταινίες Iron Man, ενώ συνιστά τη συνέχεια της πρώτης ταινίας Avengers. Μετά από τα γεγονότα της συγκεκριμένης ταινίας, ο Tony Stark δεν είναι πια μόνος του και πρέπει να σταματήσει να νιώθει “βασιλιάς” των υπερηρώων. 

 

Η αγαπημένη σειρά του Happy Hogan, Downton Abbey, είναι στην πραγματικότητα μια από τις αγαπημένες σειρές του Jon Favreau. 

 

 

 

Σύμφωνα με τον παραγωγό Kevin Feige, τον χαρακτήρα του Μανδαρίνου εμπνεύστηκαν από τον Συνταγματάρχη Kurtz (Marlon Brando) της ταινίας “Αποκάλυψη Τώρα”, ωστόσο ο Black δεν ήθελε αρχικά να προχωρήσει η ταινία με αυτόν το χαρακτήρα, διότι πίστευε πως συγκεντρώνει πολλά ρατσιστικά στερεότυπα.

 

Για το ρόλο του Aldrich Killian, τον οποίο υποδύθηκε ο Guy Pearce, είχε κάνει οντισιόν και ο Jude Law, ωστόσο ο ίδιος προτιμήθηκε πολλά χρόνια αργότερα για κάποιο άλλο ρόλο στο MCU, όπως τον είδαμε στην Captain Marvel. Επίσης, ο Anthony Mackie πέρασε από οντισιόν, αλλά απορρίφθηκε τότε για να παίξει πολύ αργότερα τον Falcon. 

 

 

 

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ήταν παρόντες Κινέζοι αξιωματούχοι, καθώς στην Κίνα αποφασίστηκε να κυκλοφορήσει μια διαφορετική εκδοχή της ταινίας, όπου εμφανίστηκε και η διάσημη ηθοποιός Fan Bingbing, με επιπλέον υλικό αποκλειστικά για το κινεζικό κοινό

 

Αυτή είναι η πρώτη ταινία Iron Man όπου ο Samuel L. Jackson δεν εμφανίζεται στο ρόλο του Nick Fury. 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Δέκα πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία Avengers: Infinity War

Δέκα πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία Deadpool

Δέκα πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία Thor

Δέκα πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία Iron Man 

To πλήρες χρονοδιάγραμμα των ταινιών της Marvel/ Disney

Δυο νέα στοιχεία δείχνουν ότι ο Thanos ίσως και να ζει

Meta

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment