10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία Twilight - The Daily Owl
fade
66979
post-template-default,single,single-post,postid-66979,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία Twilight

Πριν ξεκινήσει το casting της ταινίας Twilight, ο Robert Pattinson δε γνώριζε καν την ύπαρξη του βιβλίου της Stephenie Meyer και αποφάσισε να πάει στην οντισιόν μόνο και μόνο επειδή του άρεσε η ερμηνεία της Kristen Stewart στην ταινία Ταξίδι στην άγρια φύση (2007).

 

 

 

Μόλις ο Pattinson ανέλαβε επίσημα το ρόλο, μετακόμισε στο Oregon και ξεκίνησε να κάνει καθημερινά πέντε ώρες γυμναστική, μαθαίνοντας παραλλήλως να παίζει baseball. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του για την ταινία, όπου έπαιξε και τον πρώτο του ρόλο με αμερικανική προφορά, φρόντισε να πάρει και δίπλωμα οδήγησης!

 

Για λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη των γυρισμάτων, ο Pattinson αποφάσισε να μπει μόνος του σε κοινωνικό αποκλεισμό, ώστε να προσεγγίσει καλύτερα την ψυχολογία του Edward

 

 

Ωστόσο, η πρώτη επιλογή της συγγραφέα Stephenie Meyer για το ρόλο του Edward ήταν ο Henry Cavill, ο οποίος όμως ήταν ήδη 25 ετών όταν είχε ξεκινήσει η παραγωγή της ταινίας και έτσι δε θα μπορούσε να υποδυθεί έναν χαρακτήρα που έπρεπε να μοιάζει λίγο πιο κοντά στην εφηβεία.

 

Για το ρόλο της Bella Swann στις αρχικές επιλογές των συντελεστών συγκαταλέγονταν οι Jennifer Lawrence, Michelle Trachtenberg και Lily Collins.

 

Η Kristen Stewart έκλεισε τα 18 κατά τη διάρκεια της παραγωγής, και το δώρο που της έκαναν ήταν μια τούρτα και μια νύχτα εξαντλητικών γυρισμάτων. 

 

 

Η Stephenie Meyer, προκειμένου να παραμείνει το σενάριο πιστό στο βιβλίο, ασχοήθηκε πολύ ενεργά με τη διαδικασία παραγωγής, δίνοντας συμβουλές για οτιδήποτε θεωρούσε πως έπρεπε να αλλάξει στα γυρίσματα. 

 

H Nikki Reed άρχισε να ηχογραφεί κρυφά τα τραγούδια που έπαιζε ο Robert Pattinson στην κιθάρα του και τραγουδούσε και έτσι oι παραγωγοί αποφάσισαν να τα συμπεριλάβουν στο soundtrack.

 

 

 

Στην ταινία ακούγεται και ένα κομμάτι των Radiohead, το οποίο όμως δεν συμπεριλήφθηκε στο επίσημο soundtrack. 

 

H ταινία κυκλοφόρησε σε DVD το 2009 και ήταν, προφανέστατα, το πρώτο σε πωλήσεις στις ΗΠΑ.

 

 

Διαβάστε ακόμα:

10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία Pretty Woman

Δέκα πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία Το Ημερολόγιο

Ρομαντικές κωμωδίες των 90s που βλέπουμε ξανά και ξανά

Holiday in the Wild: H ρομαντική κωμωδία που μας ταξιδεύει στην Αφρική

Πέντε εφηβικές ταινίες των 90s που πρέπει να έχεις δει

No Comments

Post a Comment