10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία Thor: Ragnarok – The Daily Owl
fade
65958
post-template-default,single,single-post,postid-65958,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία Thor: Ragnarok

Σύμφωνα με το σκηνοθέτη Taika Waititi, σχεδόν το 80% της ταινίας Thor: Ragnarok αποτελεί προϊόν αυτοσχεδιασμού, πράγμα που αποδεικνύει ότι πολλές φορές ο αυθορμητισμός ακόμα και στα blockbusters αποδίδει δημιουργικά. Ένα από τα στοιχεία του χαρακτήρα του Thor που ήθελε πάρα πολύ να τονίσει ο σκηνοθέτης – και φυσικά τα κατάφερε τέλεια – ήταν η αστεία πλευρά του, η οποία παραβλέπεται σε αρκετές ταινίες του MCU

 

 

Ο Anthony Hopkins είχε αποφασίσει να μην επιστρέψει ξανά σε ταινία της Marvel ως Odin, ωστόσο μετά που διάβασε το σενάριο, άλλαξε γνώμη. Βέβαια, ο αρχικός κινηματογραφικός χρόνος του χαρακτήρα ήταν πολλαπλάσιος από αυτόν που είδαμε τελικά στην ταινία, με το σκηνοθέτη να αποφασίζει τη δραστική μείωση των σκηνών με τον Odin στην τελική κόπια της ταινίας, όταν είδε πως το κοινό στο οποίο είχαν παίξει δοκιμαστικά τα πλάνα δεν είχε ευχαριστηθεί ιδιαίτερα με το περιεχόμενό τους.

 

Αυτή είναι η πρώτη φορά στο MCU που δανείζει τη φωνή του στον Hulk ο Mark Ruffalo και όχι ο Lou Ferrigno (The Incredible Hulk, Avengers. Avengers: Age of Ultron). 

 

 

 

Η Cate Blanchett αποφάσισε να υποδυθεί την Hela για να κάνει το χατίρι των παιδιών της, που είναι μεγάλοι φανς του franchise. Ο μεγάλος γιος της, βέβαια, είχε σκεφτεί πως αυτή η επιλογή θα ήταν ευεργετική για την καριέρα της.

 

Αρχικά για το ρόλο της Hela, η οποία είναι και η πρώτη γυναίκα villain του MCU, οι παραγωγοί είχαν σκεφτεί την Charlize Theron. 

 

To τραγούδι που ακούγεται στο trailer είναι το Immigrant Song των Led Zeppelin, το οποίο επιλέχθηκε ειδικά επειδή αναφέρεται στη νορβηγική μυθολογία και την Βαλχάλα. 

 

 

Η ερμηνεία της Tessa Thompson ως Valkyrie βασίστηκε στο ρόλο της Sarah Connor, στην ταινία Terminator 2: Judgment Day (1991). Η ίδια από τότε που συνεργάστηκε στην ταινία αυτή με τον Chris Hemsworth έχει πάψει να τον αποκαλεί με το όνομά του, αλλά τον φωνάζει “υψηλότατο”. 

 

Ο Kenneth Branagh αποφάσισε να μη σκηνοθετήσει μια ακόμα ταινία με πρωταγωνιστή τον Thor διότι εκείνη την περίοδο δούλευε πάνω στο πρότζεκ του “Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές”.

 

2.500 κοστούμια σχεδιάστηκαν και φτιάχτηκαν για τις ανάγκες της ταινίας, με αυτά του Grandmaster, της Valkyrie και της Hela να είναι, βέβαια, τα πιο εντυπωσιακά. 

 

 

 

Aragorn είναι το όνομα του φτερωτού αλόγου της Valkyrie, σύμφωνα με τα κόμικς της Marvel. Είναι εντυπωσιακό ότι δυο ακόμα πρωταγωνιστές του Thor Ragnarok, η Cate Blanchett και ο Karl Urban, είχαν παίξει στις ταινίες The Lord of the Rings, στους ρόλους των Galadriel και Eomer αντίστοιχα.

 

Διαβάστε ακόμα:

Δέκα πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για την ταινία Thor

10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία Ant-Man

Δέκα πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία Iron Man 

To πλήρες χρονοδιάγραμμα των ταινιών της Marvel/ Disney

Δυο νέα στοιχεία δείχνουν ότι ο Thanos ίσως και να ζει

No Comments

Post a Comment