10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία The Mummy - The Daily Owl
fade
69135
post-template-default,single,single-post,postid-69135,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία The Mummy

Η εταιρία Universal σκόπευε να δημιουργήσει το δικό της φανταστικό σύμπαν τρόμου με τίτλο Dark Universe, ξεκινώντας με την ταινία του 2017 Η Μούμια. Ωστόσο, η ταινία δεν είχε την αναμενόμενη εισπρακτική επιτυχία και έτσι μέχρι στιγμής η εταιρία συνεχίζει το πρότζεκτ με πολύ αργά βήματα.

 

 

Σύμφωνα με πηγές του στούντιο παραγωγής, ο υπερβολικός έλεγχος του πρωταγωνιστή Tom Cruise στο σετ και η επιβολή της άποψής του στα θέματα του μοντάζ και του μάρκετινγκ άλλαξαν σε μεγάλο βαθμό το στυλ της ταινίας, όπως το είχαν συλλάβει αρχικά ο σκηνοθέτης και οι παραγωγοί. 

 

Κατά τη διάρκεια της παραγωγής της ταινίας οι συντελεστές σκεφτόντουσαν να εμφανίσουν τον Dracula του Luke Evans από την ταινία Dracula Untold, ώστε να εγκαινιαστεί με αυτό τον τρόπο το Dark Universe, ωστόσο στην πορεία η ιδέα εγκαταλείφθηκε. 

 

 

Ο σκηνοθέτης του ΙΤ Andy Muschietti είχε αναλάβει τη σκηνοθεσία της ταινίας, ωστόσο σταμάτησε τη συνεργασία του με το στούντιο λόγω δημιουργικών διαφορών. 

 

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη Alex Kurtzman, η ταινία δεν διαθέτει post credits σκηνή γιατί “αυτός είναι ο τομέας της Marvel”. 

 

O Tom Cruise είναι μεγάλος φαν της σειράς Peaky Blinders και έτσι ζήτησε προσωπικά να περάσει από οντισιόν για την Μούμια η Annabelle Wallis, η οποία τελικά πήρε το ρόλο της Jenny.

 

 

Για το ρόλο του Henry είχαν περάσει από οντισιόν πολύ μεγάλα ονόματα του Hollywood, οπως οι Javier Bardem, Joseph Gordon-Levitt, Tom Hardy και Eddie Redmayne. Τελικά ο ρόλος ανατέθηκε στον Russell Crowe, ενώ η εταιρία πρότεινε στον Bardem να υποδυθεί μελλοντικά το Τέρας του Φρανκενστάιν. 

 

O Jake Johnson (New Girl) ήταν ενθουσιασμένος που θα δούλευε μαζί με τον Tom Cruise, γνωρίζοντας μεταξύ άλλων πως ο ίδιος δε χρησιμοποιεί κασκαντέρ για τις σκηνές δράσης του. Έτσι, ο Johnson δεν είχε διαβάσει πόσο δύσκολες ήταν οι σκηνές στις οποίες έπρεπε να συμμετέχει και πέρασε μια δύσκολη ψυχολοφικά περίοδο μέχρι ο συμπρωταγωνιστής του να του παραχωρήσει το προσωπικό του γυμναστήριο επί 4,5 μήνες, ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα και με ασφάλεια. 

 

 

Ο σχεδιασμός της Μούμιας άλλαξε στην πορεία καθώς αρχικά έμοιαζε πολύ με τον χαρακτήρα που εμφανίζεται στην ταινία X-Men: Απόκαλιψ (2016).

 

Μερικές από τις ταινίες που ίσως μελλοντικά αποτελέσουν, μαζί με την Μούμια, το νέο Dark Universe (και για την ακρίβεια το 3ο reboot του) είναι οι Renfield (για τον υπηρέτη του Κόμη Δράκουλα), Dark Army, The Invisible Woman και Frankenstein.

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Πέντε “κρυμμένες” ταινίες τρόμου του Netflix που αξίζει να δείτε

Οι νέες ταινίες τρόμου που θα δούμε φέτος το καλοκαίρι

Οι 4 πιο τρομακτικές ταινίες που μπορείτε να δείτε στο Netflix 

Ταινίες με στοιχειωμένα σπίτια για μεγάλες ανατριχίλες

Οι καλύτερες ταινίες τρόμου της δεκαετίας

No Comments

Post a Comment