10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία “Ο Χάρι Πότερ και το Κύπελλο της Φωτιάς” – The Daily Owl
fade
77241
post-template-default,single,single-post,postid-77241,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία “Ο Χάρι Πότερ και το Κύπελλο της Φωτιάς”

O σκηνοθέτης Mike Newell, που ήταν και ο πρώτος Βρετανός σκηνοθέτης του franchise ταινιών Χάρι Πότερ, αρνήθηκε την πρόταση του στούντιο να διασκευάσει το βιβλίο “Ο Χάρι Πότερ και το Κύπελλο της Φωτιάς” σε δυο μέρη και μάλιστα λέγεται πως ο συνάδελφός του Alfonso Cuarón (Ο Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν) ήταν αυτός που τον έπεισε να αρνηθεί.

 

 

 

 

Το στούντιο είχε προτείνει αρχικά τη σκηνοθεσία της ταινίας στον Alfonso Cuarón, ο ίδιος όμως δεν είχε τελειώσει ακόμα με το μοντάζ της ταινίας “Ο Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν” και ως σωστός επαγγελματίας αρνήθηκε.

 

 

Για το ρόλο του Cedric Diggory πέρασε από κάστινγκ και ο Henry Cavill. Όχι πως μας κακόπεσε ο Robert Pattinson, απλά θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε πώς θα ερμήνευε αυτό τον χαρακτήρα.

 

 

 

 

 

Η σχεδιάστρια κοστουμιών Jany Temime πίστευε πως το πιο σημαντικό κοστούμι της ταινίας ήταν το φόρεμα της Hermione για το Yule Ball, συγκρίνοντάς το με αυτό της Σταχτοπούτας. Το σχέδιο του φορέματος άλλαξε πολλές φορές μέχρι να αποφασιστεί το τελικό look, ενώ η Emma Watson το φόρεσε ελάχιστα, διότι φοβόταν μην του κάνει κάποια ζημιά.

 

 

Δυστυχώς σε μια από τις πρώτες σκηνές με το συγκεκριμένο φόρεμα, η ηθοποιός σκόνταψε μέσα από το φόρεμα και έπεσε στις σκάλες (προφανώς και ήταν ματιασμένη, αν μας ρωτάτε).

 

 

 

 
Για τις ανάγκες των γυρισμάτων δημιουργήθηκε ένας τεράστιος δράκος, ο οποίος μάλιστα “ανέπνεε” αληθινή φωτιά. Για να κατασκευαστεί χρησιμοποιήθηκαν τμήματα του Βασιλίσκου από την ταινία Ο Χάρι Πότερ και η Κάμαρα με τα Μυστικά
 
 
 
Αν αναρωτιέστε πού βρέθηκαν τόσα βιβλία στη βιβλιοθήκη του Dumbledore, ήρθε η ώρα να μάθετε πως πρόκειται για “ντυμένους” τηλεφωνικούς καταλόγους.
 
 
 
 
 
 
 
 
Για τις ανάγκες των γυρισμάτων κατασκευάστηκε μια τεράστια δεξαμενή που χωρούσε 500 χιλιάδες λίτρα νερό. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων τους ηθοποιούς βοηθούσαν επαγγελματίες δύτες. Ο Daniel Radcliffe χρειάστηκε να καθίσει πάνω από 40 ώρες μέσα στη δεξαμενή και μάλιστα έπαθε δυο φορές μόλυνση στο αυτί του. 
 
 
 
 

Η Katie Leung αρχικά δε σκόπευε να περάσει από οντισιόν για το ρόλο της Cho Chang, ωστόσο την έπεισε ο πατέρας της.

 

 

 

 

 

Για να προετοιμαστούν οι ηθοποιοί για το Yule Ball, έκαναν χορευτικές πρόβες για τρεις εβδομάδες. Ο Radcliffe, ωστόσο, χρειάστηκε μόλις 4 μέρες για να γυρίσει με επιτυχία όλες τις σκηνές του – στο κάτω κάτω ο Χάρι δεν έίχε και τη φήμη του Τάσου Ξιαρχό να πεις ότι έπρεπε να δείξει ένα άρτιο καλλιτεχνικά αποτέλεσμα, εξ ου και τα περισσότερα πλάνα του είναι από τη μέση και πάνω.

 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Όλα όσα σκεφτήκαμε ξαναβλέποντας την ταινία Ο Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν

Όσα σκεφτήκαμε ξαναβλέποντας την ταινία Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος

 

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment