10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία “Ο Ιντιάνα Τζόουνς και το Βασίλειο του Κρυστάλλινου Κρανίου” – The Daily Owl
fade
71810
post-template-default,single,single-post,postid-71810,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία “Ο Ιντιάνα Τζόουνς και το Βασίλειο του Κρυστάλλινου Κρανίου”

Ο σκηνοθέτης Steven Spielberg αποφάσισε να βάλει ξανά στο πρόγραμμά του μια ακόμα ταινία Indiana Jones όταν το 2000, 11 χρόνια μετά την ταινία “Ο Ιντιάνα Τζόουνς και η Τελευταία Σταυροφορία” ο γιος του τον ρώτησε πότε είχε σκοπό να κυκλοφορήσει τις δυο τελευταίες ταινίες της πενταλογίας.

 

 

 

Βέβαια, τίποτα δεν είχε συμβεί ως το 2006 και ο Spielberg άρχισε να αναζητά τον σεναριογράφο της ταινίας Ο Ιντιάνα Τζόουνς και το Βασίλειο του Κρυστάλλινου Κρανίου όταν ο Harrison Ford δήλωσε πως αν η ταινία δεν κυκλοφορούσε ως το 2008, τότε θα έπρεπε συνολικά να εγκαταλειφθεί η ιδέα ενός sequel – με δυο λόγια, και ο Spielberg φοβέρα θέλει.

 

Αρχικά η ιδέα ήταν ο πρωταγωνιστής να έρχεται αντιμέτωπος με τους Ναζί που θα προσπαθούσαν να επιστρέψουν στο προσκήνιο, όμως ο Spielberg άλλαξε γνώμη στην πορεία καθόσον στο μεταξύ είχε δημιουργήσει την Λίστα του Σίντλερ. Ο George Lucas είχε την άποψη ότι έπρεπε να παρουσιαστεί η δεκαετία του 1950 στο sequel και, όταν έμαθε ότι ο Ιωσήφ Στάλιν ενδιαφερόταν για τα κρυστάλλινα κρανία, αποφασίστηκε πως οι villains της ταινίας θα ήταν οι Σοβιετικοί. 

 

 

Για λόγους ασφαλείας οι υπεύθυνοι των Paramount Studios δεν ήθελαν ο Ford να χρησιμοποιήσει για τα γυρίσματα ένα κανονικό λάσο και επέμεναν να δημιουργηθεί με CGI. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο ηθοποιός θεώρησε ότι αυτή η άποψη ήταν “γελοία”.

 

Ο πρωταγωνιστής ήταν αυτός που έπεισε τον σεναριογράφο David Koepp να συμπεριλάβει περισσότερα αστεία για την ηλικία του Ιντιάνα, ώστε να καταπολεμηθεί με κάποιο τρόπο η “αμερικανική παράνοια απέναντι στο γήρας”, ενώ αρνήθηκε να βάψει τα μαλλιά του για το ρόλο. 

 

Όταν οι σχεδιαστές των κοστουμιών πήραν τα μέτρα του Harrison Ford για να δημιουργήσουν τη στολή του διαπίστωσαν ότι αυτά δεν είχαν αλλάξει από το 1989, την τελευταία φορά που υποδύθηκε τον Ιντιάνα Τζόουνς στο σινεμά. Αν μας διαβάζει ο Harrison – που μας διαβάζει, το ξέρουμε – ας μας γράψει σε σχόλιο τι κάνει και παραμένει τόσο fit!

 

 

Επίσης, ο Ford χρειάστηκε κασκαντέρ σε πολύ λίγες σκηνές, πρώτον διότι πλέον τα τεχνολογικά μέσα για τα stunts είναι πολύ πιο ασφαλή σε σχέση με το 1989 και δεύτερον επειδή πίστευε πως έτσι θα ήταν καλύτερη η ερμηνεία του.

 

Μερικές εβδομάδες μετά την έναρξη των γυρισμάτων, ο Ford είδε μια ξανθιά γυναίκα στο πλατό και ρώτησε ποια ήταν. Δεν είχε αναγνωρίσει τη συμπρωταγωνίστριά του Cate Blanchett, καθώς δεν την είχε δει ποτέ χωρίς το κοστούμι και τη μαύρη περούκα της, αφού είχαν συναντηθεί για πρώτη φορά στη ζωή τους στο σετ.

 

 

Ο Sean Connery αρνήθηκε την πρόταση να επιστρέψει στο συγκεκριμένο franchise γιατί βαριόταν να ξαναγυρίσει στην ενεργό δράση μετά από τόσα χρόνια συνταξιοδότησης (μεταξύ μας, δεν είχε και άδικο), ενώ ο John Rhys-Davies αρνήθηκε να κάνει το cameo που του ζητήθηκε γιατί θεώρησε ότι μια τέτοια εμφάνιση θα υποβάθμιζε το χαρακτήρα του Sallah. 

 

O χαρακτήρας που υποδύεται ο Shia LaBoeuf, Mutt Williams, πήρε το όνομά του από τον συνθέτη John Williams. 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

8 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία “Ο Ιντιάνα Τζόουνς και οι Κυνηγοί της Χαμένης Κιβωτού”

9 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία “Ο Ιντιάνα Τζόουνς και η Τελευταία Σταυροφορία”

No Comments

Post a Comment