10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία Χόμπιτ: Η Ερημιά του Νοσφιστή - The Daily Owl
fade
65366
post-template-default,single,single-post,postid-65366,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία Χόμπιτ: Η Ερημιά του Νοσφιστή

Ο Martin Freeman δεν έπρεπε να έχει καθόλου τρίχες στο πρόσωπο και έτσι ξυριζόταν καθημερινά, ωστόσο το απόγευμα πάντα εμφανιζόταν η γνωστή “σκιά” στο πρόσωπό του, η οποία είχε ένα μπλε εφέ στην κάμερα κι έτσι πριν από τα απογευματινά και βραδινά γυρίσματα, ο ηθοποιός έβαζε πάνω στα μάγουλά του πορτοκαλί κρέμα, ώστε να εξουδετερώνεται το μπλε εφέ (κοινώς, κόντεψαν οι άνθρωποι να γίνουν Beauty Youtubers για να βγουν σωστά τα γυρίσματα). 

 

 

12

 

Ο Orlando Bloom δε χρειάστηκε κασκαντέρ, καθώς είχε αποφασίσει να γυρίσει μόνος του όλες τις σκηνές του Legolas, όσο επικίνδυνες κι αν ήταν.

 

 

g1

 

Ο Benedict Cumberbatch, που δάνεισε τη φωνή του στον Νοσφιστή και τον Νεκρομάντη, είχε την ιδέα να ηχογραφήσουν το λόγο του Νεκρομάντη ανάποδα και μετά να τον παίξουν κανονικά, ώστε να ακουστεί πιο επικίνδυνος και δαιμονικός.  

 

 

 

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Cumberbatch για το ρόλο του δράκου, ο ίδιος επισκεπτόταν τον ζωολογικό κήπο του Λονδίνου και μελετούσε τα ιγκουάνα, προσπαθώντας να βρει μια “γέφυρα ανάμεσα στον άνθρωπο και το ερπετό”, επιδιώκοντας η φωνή να τού βγει ξηρή και βαθιά. Στο τέλος κάθε γυρίσματος, ο Cumberbatch, από την υπερπροσπάθεια να βγει σωστά η φωνή του χαρακτήρα, μάτωνε τις φωνητικές του χορδές. 

 

Εκτός από τη φωνή του Cumberbatch, ο ηθοποιός, μέσα από ένα ειδικό σύστημα απεικόνισης, έδωσε και τη δική του κίνηση στον δράκο, ιδίως στο πρόσωπο, τα χέρια και το πάνω μέρος του σώματός του. Παραλίγο, βέβαια, αυτό να μη συμβεί ποτέ, καθώς αν τελικά σκηνοθετούσε την ταινία ο Guillermo del Toro, το συγκεκριμένο ρόλο του Νοσφιστή θα αναλάμβανε ο Ron Pearlman.

 

Ο Lee Pace που υποδύεται τον πατέρα του Legolas, Βασιλιά Thranduil, είναι στην πραγματικότητα δυο χρόνια μικρότερος από τον Orlando Bloom. 

 

13

 

Αρχικά για το ρόλο του Thranduil είχε επιλεγεί ο Doug Jones, ο ηθοποιός που βρίσκεται πίσω από σχεδόν όλα τα τέρατα των πιο σημαντικών ταινιών φαντασίας των τελευταίων ετών. Ωστόσο, ο Peter Jackson εκτιμούσε πάρα πολύ τον Lee Pace, ειδικά μετά την ταινία του “The Fall”, κι έτσι αποφάσισε να δώσει το ρόλο σε αυτόν. 

 

 

 

 

 

 

Σύμφωνα με τον ίδιο το σκηνοθέτη, η απεικόνιση του Sauron σε αυτή την ταινία είναι πολύ πιο κοντά σε αυτή του Tolkien, παρά στην κινηματογραφική απόδοση που ο ίδιος επέλεξε στην τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. 

 

 

28

 

O ρόλος της Tauriel, την οποία υποδύθηκε η Evangeline Lilly, δημιουργήθηκε ειδικά για την ταινία και δεν υπάρχει τέτοιος χαρακτήρας στα βιβλία. Το όνομα Tauriel σημαίνει “Κόρη του Δάσους” στη γλώσσα των ξωτικών, Σίνταριν. H Lily, μεγάλη φαν του έργου του Tolkien από μικρή, στο πλαίσιο προετοιμασίας της για το ρόλο, έκανε πολεμικές τέχνες και μελετούσε τη γλώσσα των ξωτικών.

 

 

Εικονογράφηση του Alan Lee

 

Ο εικονογράφος των βιβλίων του Tolkien Alan Lee εμφανίζεται στην ταινία ως ένας από τους μουσικούς, κι αυτή είναι η δεύτερη κατά σειρά εμφάνισή του στις ταινίες του Peter Jackson, καθώς είχε κάνει ένα cameo και στην ταινία του 2001 Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών: Η συντροφιά του δαχτυλιδιού.

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Κρυμμένα μυστικά στις ταινίες

Δέκα πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία Χόμπιτ: Ένα Αναπάντεχο Ταξίδι

Αυτό είναι το πλήρες καστ της νέας τηλεοπτικής σειράς – prequel του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

H ηθοποιός που θα υποδυθεί τη νεαρή Galandriel στη νέα σειρά Lord of the Rings

H Πτώση του Νούμενορ: Το δεύτερο προπατορικό αμάρτημα

Ο σκηνοθέτης του Jurassic World στο τηλεοπτικό prequel του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment