10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία “Ο Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν” – The Daily Owl
fade
68330
post-template-default,single,single-post,postid-68330,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία “Ο Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν”

O βραβευμένος, πλέον, με Όσκαρ σκηνοθέτης της ταινίας “Ο Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν“, Alfonso Cuarón, δεν είχε διαβάσει τα βιβλία Χάρι Πότερ, ούτε είχε δει τις δυο πρώτες ταινίες, όταν του έγινε η πρόταση από τους παραγωγούς να αναλάβει τη σκηνοθεσία, ωστόσο ο καλός του φίλος και συνάδελφος Guillermo del Toro τον έπεισε να πει το “ναι” χωρίς κανένα δισταγμό.

 

 

 

 

Ο Alfonso Cuarón ήθελε να γνωριστεί καλύτερα με τους τρεις μικρούς πρωταγωνιστές της ταινίας κι έτσι τούς ανέθεσε να γράψουν μια έκθεση για τον χαρακτήρα που υποδυόταν καθένας. Η Emma Watson έγραψε 16 σελίδες, όπως θα έκανε και η Hermione, o Daniel Radcliffe μια σελίδα, όπως θα έκανε ο Harry, και ο Rupert Grint δεν έγραψε τίποτα, ακριβώς όπως θα έκανε ο Ron

 

O Sir Ian McKellen δεν ήθελε να αναλάβει το ρόλο του Dumbledore μετά το θάνατο του Richard Harris για δυο λόγους. Πρώτον δεν ήθελε, μετά τον Gandalf, να παίξει έναν ακόμα λογοτεχνικό και κινηματογραφικό θρύλο και δεύτερον ο εκλιπών Richard Harris τόν θεωρούσε “απαίσιο ηθοποιό” και έτσι θεωρούσε πως δε θα τιμούσε τη μνήμη του. 

 

 

Ο Alfonso Cuarón είχε την ιδέα οι τρεις βασικοί πρωταγωνιστές να φορούν καθημερινά ρούχα, αντί για τις επίσημες ενδυμασίες του Hogwarts, ώστε να μπορούν να εκφράζουν καλύτερα τις προσωπικότητες των ηρώων της Τζ.Κ. Ρόουλινγκ, ενώ είχε δώσει οδηγίες στους υπόλοιπους μαθητές να φορούν τις στολές τους όπως ήθελαν, π.χ. με χαλαρές τις γραβάτες, για να είναι πιο ρεαλιστικό το αποτέλεσμα. 

 

Στη σκηνή που οι Παράφρονες πλησίαζαν το Hogwarts Express, ο σκηνοθέτης ήθελε η βροχή να μετατρέπεται σε πάγο (ice), ωστόσο οι υπεύθυνοι των εφέ είχαν ακούσει “eyes”, δηλαδή “μάτια” κι έτσι μόλις είδε ο Cuarón τα σχέδιά τους, να πέφτουν “μάτια” από τον ουρανό, φρίκαρε και τους ζήτησε να γίνει αμέσως η αλλαγή. 

 

 

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που έκανε ο Alfonso Cuarón στην ταινία αυτή ήταν να “ενοποιήσει” τους χώρους του Hogwarts, εντός και εκτός του κάστρου, ώστε να φαίνεται π.χ. πως έξω από τη Μεγάλη Αίθουσα υπάρχουν οι σκάλες και στο πλάι τους ο Κοιτώνας Gryffindor κ.ο.κ.

 

O David Thewlis υπήρξε η πρώτη επιλογή του Alfonso Cuarón για το ρόλο του Lupin. O Ian Hart, που είχε υποδυθεί στην πρώτη ταινία τον καθηγητή Quirrell, είχε παρακινήσει τον συνάδελφό του να αναλάβει το ρόλο του Remus Lupin, λέγοντάς του πως “είναι ο καλύτερος χαρακτήρας του βιβλίου”. 

 

n9

 

Τα τατουάζ στο σώμα του Sirius Black είναι εμπνευσμένα από ρωσικές συμμορίες των φυλακών και συμβολίζουν το φόβο και το σεβασμό.

 

 

 

 

 

 

Όταν οι εικονογράφοι Miraphora Mina και Eduardo Lima σχεδίασαν τον Χάρτη των Επιδρομέων, αποφάσισαν να κάνουν κάτι πιο πρωτότυπο από έναν τυλιγμένο σε ρολό πάπυρο και να απεικονίσουν τα επίπεδα του Hogwarts πάνω στα επίπεδα του ίδιου του χάρτη, τον οποίο “έλουσαν” με καφέ, για να δείξει χρησιμοποιημένος. 

 

n13

 

 

O Gary Oldman αποφάσισε να δεχτεί την πρόταση για το ρόλο του Sirius γιατί χρειαζόταν δουλειά, καθώς βρισκόταν ήδη ένα χρόνο εκτός στούντιο. Ο ίδιος εμπνεύστηκε πολύ από το σκηνοθέτη για να διαμορφώσει το χαρακτήρα του Sirius στη μεγάλη οθόνη, ενώ τον παρομοίασε με τον John Lennon. 

 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Όλα όσα σκεφτήκαμε ξαναβλέποντας την ταινία Ο Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν

7 πράγματα που δε γνωρίζατε για τις φυλακές του Αζκαμπάν

Πώς ο Lucius Malfoy γλίτωσε δυο φορές τη φυλάκιση στο Αζκαμπάν

7 ερωτήματα που έχουμε ακόμα και σήμερα για τους Θανατοφάγους

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment