10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία "Δίδυμοι Μπελάδες" - The Daily Owl
fade
69832
post-template-default,single,single-post,postid-69832,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία “Δίδυμοι Μπελάδες”

H σκηνοθέτης της ταινίας “Δίδυμοι Μπελάδες” Nancy Meyers (The Holiday) έψαχνε για μια “μικρή Diane Keaton” για το ρόλο των διδύμων Hallie και Annie. Ανάμεσα στις ηθοποιούς που πέρασαν από οντισιόν για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ήταν οι Scarlett Johansson και η Mara Wilson (Matilda). Τελικά η ίδια επέλεξε την Lindsay Lohan όταν είδε την οντισιόν της σε μια βιντεοκασέτα και σκέφτηκε ότι κάτι στην παρουσία της σε “ηλεκτρίζει”. 

 

 

Για να πραγματοποιήσει την οντισιόν, βέβαια, η Lohan έκανε κοπάνα από το σχολείο, παριστάνοντας ότι ήταν άρρωστη, πράγμα που φυσικά της βγήκε σε καλό, καθώς έγινε διάσημη από το κινηματογραφικό της ντεμπούτο. 

 

Η ταινία αποτελεί remake της ομότιτλης παραγωγής του 1961, σε σκηνοθεσία David Swift. Mάλιστα, η ηθοποιός Joanna Barnes εμφανίστηκε και στις δυο ταινίες, σε ρόλους που σχετίζονται μεταξύ τους. 

 

 

Τα ονόματα των διδύμων ανήκουν στις κόρες της Meyers και του παραγωγού της ταινίας, Charles Shyer.

 

Κάθε σκηνή με τα δίδυμα έπρεπε να γυριστεί δυο φορές, ώστε η Lohan να αλλάξει θέσεις και να ερμηνεύσει και τους δυο ρόλους, με τη βοήθεια ενός κρυφού ακουστικού που έπαιζε τα λόγια που είχε ήδη ερμηνεύσει. Με τούτα και με κείνα, τα γυρίσματα κράτησαν πάνω από 8 μήνες. 

 

 

Η συγκινητική σκηνή με την Chessy και την Annie γυρίστηκε όχι δέκα, όχι είκοσι, αλλά εβδομήντα τρεις φορές, μέχρι να γίνουν όλα τέλεια (μετά πώς να μη διαρκέσουν πάνω από 8 μήνες τα γυρίσματα). 

 

Η Meyers είχε αποφασίσει να κόψει μια σκηνή όπου η Hallie συναντούσε την Βασίλισσα Ελισάβετ έξω από το παλάτι του Buckingham, καθώς πίστευε πως καθυστερούσε το ρυθμό της ταινίας.

 

Όλο το Lohan-αίικο κάνει από μια σύντομη εμφάνιση στην ταινία: στη σκηνή του αεροδρομίου φαίνεται η μητέρα της Lindsay μαζί με τα αδέρφια της Dakota, Michael και Aliana. 

 

 

Το σπίτι του Λονδίνου βάφτηκε σε αυτό το ζεστό πορτοκαλί χρώμα γιατί θύμιζε τα φυσικά μαλλιά της Lohan και ο ελληνικής καταγωγής σχεδιαστής παραγωγής Dean Tavoularis ήθελε το περιβάλλον να μοιάζει οικείο στο χαρακτήρα της πρωταγωνίστριας. 

 

To The Parent Trap είναι μια ασυνήθιστη ταινία της Disney, καθώς μεταξύ άλλων δείχνει μια μητέρα να καπνίζει και να μεθάει, δυο πράγματα που η εταιρία αποφεύγει να συμπεριλαμβάνει στις παραγωγές της. 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Δέκα πράγματα που δε γνωρίζατε για την Χιονάτη

Δέκα πράγματα που δε γνωρίζατε για την πριγκίπισσα Belle

10 πράγματα που δε γνωρίζατε για τη Σταχτοπούτα

Μάθε ποιος κακός της Disney είσαι με βάση το ζώδιό σου

10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την Maleficent

 
Meta

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment