10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία "Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας" - The Daily Owl
fade
63671
post-template-default,single,single-post,postid-63671,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία “Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας”

Η εταιρία Nestlé παραχώρησε 1.850 σοκολάτες στην παραγωγή της ταινίας!

 

Το εργοστάσιο σοκολάτας σχεδιάστηκε ώστε να θυμίζει τόσο το Ηνωμένο Βασίλειο, όσο και τις ΗΠΑ. Η αρχιτεκτονική του, οι δρόμοι και οι προφορές των ηθοποιών είναι βρετανικές, ενώ τα κοστούμια και η ορολογία είναι αμερικανικές. 

 

charliephotoset

 

O ηθοποιός Deep Roy έπαιξε κάθε Oompa Loompa, επαναλαμβάνοντας τις ίδιες κινήσεις εκατοντάδες φορές, ώστε τα πλάνα του να υποστούν περαιτέρω ψηφιακή επεξεργασία, για να παραχθεί το εντυπωσιακό αποτέλεσμα που είδαμε στο σινεμά. Η αμοιβή του για αυτό τον πολλαπλό ρόλο έφτασε τελικά το ένα εκατομμύριο δολάρια – ωστόσο η φωνή με την οποία τραγουδούν τα συμπαθή πλάσματα ανήκει στον Danny Elfman. 

 

Σαράντα σκίουροι εκπαιδεύτηκαν για τη σκηνή όπου επιτίθενται στην Veruca Salt, την οποία υποδύεθται η Julia Winter. 

 

H AnnaSophia Robb (Violet Beauregarde) υπέφερε εξαιτίας του συνεχιζόμενου μασήματος τσιχλόφουσκας, καθώς είχαν πιαστεί τα σαγόνια της. 

 

bleh

 

O συγγραφέας Roald Dahl εμπνεύστηκε τους χαρακτήρες των κακομαθημένων παιδιών Augustus, Veruca, Violet και Mike από τα παιδιά που συναντούσε στην καθημερινότητά του και τα οποία αντιπαθούσε βαθιά. 

 

Όταν ήταν παιδί ο Johnny Depp είχε εμφανίσει αλλεργία στη σοκολάτα!

 

ccf1

 

Η Liz Smith (Grandma Georgina) δήλωσε σε συνέντευξή της ότι αποφάσισε να παίξει το συγκεκριμένο ρόλο γιατί αυτή η γιαγιά έδινε ένα φιλί στον Johnny Depp. 

 

Ο ρόλος του Grandpa Joe είχε προσφερθεί το 2003 στον Gregory Peck, αλλά ο ίδιος πέθανε πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα της ταινίας. Παρότι είχε απαντήσει στην παραγωγή ότι θα το σκεφτόταν, η οικογένειά του διαβεβαίωσε τα μέσα ενημέρωσης μετά το θάνατό του ότι ήθελε πολύ να αναλάβει το συγκεκριμένο ρόλο και δεν ήθελε να πει το “ναι” αμέσως για να μη θεωρηθεί πως το έκανε για τα χρήματα. 

 

ccf7

 

Ο Gene Wilder, που είχε πρωταγωνιστήσει στην ταινία Willy Wonka & the Chocolate Factory του 1971, είχε κατηγορήσει την παραγωγή της ταινίας του 2005 ότι ο μόνος λόγος για τον οποίο έκανε αυτό το remake ήταν τα χρήματα. Τότε ο Johnny Depp δήλωσε πως δεν επρόκειτο για remake της παλαιότερης ταινίας, αλλά για νέα διασκευή του βιβλίου. 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Πέντε dark ταινίες φαντασίας που αξίζουν το χρόνο σας

Yποτιμημένες ταινίες φαντασίας των 80s

Οι καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες με πρωταγωνιστή τον Άγιο Βασίλη

Άγνωστες λεπτομέρειες για την ταινία της Disney “Η Πεντάμορφη και το Τέρας”

Meta

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment