10 πράγματα που δε γνωρίζατε για το Stranger Things - The Daily Owl
fade
69259
post-template-default,single,single-post,postid-69259,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

10 πράγματα που δε γνωρίζατε για το Stranger Things

Η υπόθεση της σειράς Stranger Things βασίζεται σε θεωρίες συνωμοσίας που σχετίζονται με ένα πείραμα της αμερικανικής κυβέρνησης με τίτλο Montauk Project. Μάλιστα, πολλές από τις εμπειρίες της Eleven στο εργαστήριο του Hawkins έχουν ληφθεί αυτούσιες από τις διάφορες μαρτυρίες που έχουν καταγραφεί σε σχέση με το πείραμα που αφορούσε σε μεθόδους ψυχολογικού πολέμου. 

 

 

 

Σύμφωνα με το αρχικό σενάριο, η υπόθεση θα διαδραματιζόταν στο Long Island και όχι στην Indiana, ωστόσο η τοποθεσία άλλαξε επειδή οι συνθήκες γυρισμάτων κατά τη διάρκεια του χειμώνα θα ήταν πολύ δύσκολες. Μαζί με την τοποθεσία, άλλαξε και ο τίτλος, και από Montauk έγινε Stranger Things, όταν οι δημιουργοί της σειράς αγόρασαν ένα αντίτυπο του βιβλίου του Stephen King Firestarter και ξεκίνησαν να σκέφτονται εναλλακτικούς τίτλους. 

 

Παραλίγο, βέβαια, να μη δούμε ποτέ το Stranger Things στις οθόνες μας, μιας και πάνω από 12 τηλεοπτικά δίκτυα είχαν απορρίψει την πρόταση των δημιουργών της σειράς, μέχρι που το Netflix αποφάσισε να τους δώσει μια ευκαιρία. 

 

 

Συνολικά 1213 παιδιά πέρασαν από οντισιόν για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Οι δημιουργοί της σειράς, αδελφοί Duffer και η casting director Carmen Cuba είχαν ζητήσει από τους συμμετέχοντες στην ακρόαση να διαβάσουν σκηνές από τον πιλότο της σειράς, αλλά και από την ταινία Stand By Me. O Gaten Matarazzo πήρε αμέσως μετά την ακρόασή του το ρόλο του Dustin, καθώς εντυπωσίασε με τη μία τους συντελεστές της σειράς. 

 

Ο Stephen King, πριν ακόμα αναλάβει το ρόλο της Eleven η Millie Bobby Brown, είχε εξάρει τις υποκριτικές της ικανότητες στο Intruders. 

 

 

Aρχικά οι αδελφοί Duffer ήθελαν να κάνουν μια σειρά ανθολογίας που να ξεκινάει με τη νοσταλγία της δεκαετίας του ’80 και να συνεχίζεται ως τα 10s. Aν αυτή η ιδέα προχωρούσε, θα λέγαμε αντίο στους μικρούς πρωταγωνιστές της σειράς μετά την 1η σεζόν, ωστόσο οι δημιουργοί της σειράς συνειδητοποίησαν τι είχαν στα χέρια τους και αποφάσισαν να αλλάξουν τη δομή της. 

 

 

 

 

 

 

Η χαρακτηριστική γραμματοσειρά της τηλεοπτικής σειράς δημιουργήθηκε με βάση το έργο του σχεδιαστή Richard Greenberg, που βρίσκεται πίσω από τίτλους όπως το Alien, τα Goonies και ο Superman. 

 

 

To Upside Down ονομάζεται Nether, ωστόσο στα γυρίσματα της σειράς επικράτησε η περιφραστική ονομασία του.

 

Το πλατύγυρο καπέλο του σερίφη Hopper ήταν μια ιδέα του ίδιου του David Harbour, ως φόρος τιμής στον χαρακτήρα του Indiana Jones. 

 

 

H Millie Bobby Brown έβαλε τα κλάματα όταν έμαθε πως έπρεπε για τις ανάγκες του ρόλου να κόψει πολύ κοντά τα μαλλιά της και οι αδελφοί Duffer για να την πείσουν ότι το αποτέλεσμα θα της αρέσει τής έδειξαν πλάνα της Charlize Theron από την ταινία Mad Max: Fury Road. 

 

 

Πηγή: MentalFloss

 

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί η Erica ήταν το καλύτερο πράγμα που συνέβη στην 3η σεζόν Stranger Things

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment