10 πράγματα που δε γνωρίζατε για τον Πήτερ Παν - The Daily Owl
fade
69767
post-template-default,single,single-post,postid-69767,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

10 πράγματα που δε γνωρίζατε για τον Πήτερ Παν

O Walt Disney αγάπησε την ιστορία του Peter Pan από όταν ήταν μικρός, έχοντας παρακολουθήσει την Maude Adams να υποδύεται το Αγόρι που Δε Μεγάλωνε Ποτέ στο θέατρο. Αργότερα, ο ίδιος έπαιξε τον Peter Pan σε μια σχολική παράσταση και κατά δήλωσή του κανένας άλλος ηθοποιός δεν ταυτίστηκε τόσο με το συγκεκριμένο ρόλο όσο εκείνος. 

 

Η πρεμιέρα της ταινίας Peter Pan καθυστέρησε, παρότι ο Disney φιλοδοξούσε αυτή να είναι η 2η κατά σειρά μεγάλου μήκους animated ταινία της εταιρίας, εν μέρει και εξαιτίας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

 

 

Βέβαια, το τελικό αποτέλεσμα της ταινίας Peter Pan, που κυκλοφόρησε το 1953, δεν είχε ενθουσιάσει τον Disney, καθώς πίστευε πως ο πρωταγωνιστής παρουσιαζόταν ψυχρός και, ούτε λίγο ούτε πολύ, αχώνευτος. Βέβαια, παράλληλα πίστευε πως ο J.M. Barrie, που δημιούργησε τον χαρακτήρα του Peter Pan, θα ενθουσιαζόταν με αυτό το δημιουργικό αποτέλεσμα. 

 

O J.M. Barrie άντλησε έμπνευση για τη δημιουργία του Peter Pan από τον αρχαίο Έλληνα κατεργάρη θεό Πάνα και τον γιο της φίλης του Sylvia Llewelyn-Davies, που ονομαζόταν Peter. 

 

 

 

 

Η Wendy είναι η “Αλίκη”, κοινώς, η Kathryn Beaumont, που δάνεισε τη φωνή της στην ταινία Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, έπαιζε την Wendy Darling στην ταινία και μάλιστα οι σχεδιαστές του χαρακτήρα της Wendy βασίστηκαν πολύ στην εξωτερική της εμφάνιση.

 

H Marylin Monroe δεν ήταν τελικά η έμπνευση πίσω από την Τίνκερμπελ, καθώς το μοντέλο για το σχεδιασμό του χαρακτήρα ήταν η ηθοποιός Margaret Kerry.  

 

Οι σχεδιαστές της ταινίας βάσισαν τα σκίτσα τους σε μια live action ταινία που γυρίστηκε από την Disney μόλις ολοκληρώθηκαν οι εγγραφές των διαλόγων και των τραγουδιών. Η ταινία δεν προοριζόταν, φυσικά, για δημόσια προβολή, αλλά μόνο ως σημείο αναφοράς των σχεδιαστών. 

 

 

To τραγούδι The Second Star to the Right είχε γραφτεί αρχικά για την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, με διαφορετικό τίτλο.

 

 

 

 

 

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας Bobby Driscoll έφυγε από τη ζωή μόλις στα 31 του χρόνια, από καρδιακή ανεπάρκεια, μετά από πολύχρονη μάχη με εξαρτησιογόνες ουσίες.

 

Μεγάλος φαν του Peter Pan ήταν ο J.R.R. Tolkien, ο οποίος μάλιστα επηρεάστηκε από το χαρακτήρα όταν δημιουργούσε τα Ξωτικά στο λογοτεχνικό έργο του.

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Τα αγαπημένα μας ζευγάρια της Disney σε κατάταξη

Δέκα πράγματα που δε γνωρίζατε για την Ursula

Επτά πράγματα που δε γνωρίζατε για το Tangled

Aladdin: Επτά πράγματα που δε γνωρίζατε για το Τζίνι

Οι Έλληνες ηθοποιοί που έπαιξαν σε μεταγλωττισμένες ταινίες της Disney

 

 

No Comments

Post a Comment