10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την "Μοντέρνα Οικογένεια" - The Daily Owl
fade
70151
post-template-default,single,single-post,postid-70151,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την “Μοντέρνα Οικογένεια”

Ο Matt LeBlanc και ο Brendan Fraser ήταν υποψήφιοι για το ρόλο του Phil Dunphy, τον οποίο τελικά ανέλαβε ο Ty Burrell. Eπίσης, οι δημιουργοί της κωμικής σειράς Modern Family σκεφτόντουσαν να δώσουν το ρόλο του Jay Pritchett στον Craig T Nelson (Parenthood), ωστόσο η τελική τους επιλογή ήταν – σοφά όπως αποδείχθηκε – ο Ed O’Neill.

 

 

 

Από τις πρώτες σεζόν της σειράς όλα τα μέλη του καστ συμφώνησαν μεταξύ τους ότι θα έθεταν υποψηφιότητα σε τυχόν τηλεοπτικά βραβεία μόνο στις κατηγορίες των Β΄ Ρόλων, καθώς ήταν όλοι μαζί μια ομάδα και δεν υπήρχε κάποιος Α΄ Ρόλος, είτε ανδρικός, είτε γυναικείος. 

 

Η σειρά διαθέτει στοιχεία mockumentary, με τους ηθοποιούς να μιλούν σε κάποιον εκτός πλάνου (και οικογένειας), καθώς με βάση την αρχική ιδέα πίσω από το Modern Family, ένας Σουηδός σκηνοθέτης, που θα έμενε στο σπίτι του Phil στο πλαίσιο ενός προγράμματος ανταλλαγής μαθητών, θα είχε την ιδέα να αποτυπώσει on camera τη ζωή των πρωταγωνιστών. 

 

 

 

 

Βέβαια, μια από τις αρχικές σκέψεις των δημιουργών της σειράς ήταν τελικά να γίνει κινούμενο σχέδιο, καθώς πίστευαν πως έτσι θα έχει μεγαλύτερη επιτυχία στα παιδιά.
 
 

O Nolan Gould που υποδύεται τον “χαζούλη” Luke είναι στην πραγματικότητα μέλος της Mensa από όταν ήταν 4 ετών.

 

 

 

 

Ο Ed O’ Neill βοηθούσε συχνά την Sofía Vergara να καταλάβει τα λόγια της και τα αστεία που δεν μπορούσε να “πιάσει” με την πρώτη επειδή τα ισπανικά είναι η μητρική της γλώσσα. Γενικότερα μιλώντας, οι πιο έμπειροι ηθοποιοί βοηθούσαν πάντα τους μικρότερους και λιγότερο έμπειρους κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, ακριβώς όπως θα συνέβαινε σε μια κανονική οικογένεια.

 

Ο Jesse Tyler Ferguson (Mitch) είχε αποκαλύψει σε μια συνέντευξη ότι ο πραγματικός του πατέρας “ξεχνούσε” διαρκώς ότι είναι γκέι κι έτσι αποφάσισαν οι σεναριογράφοι της σειράς να κάνει το ίδιο και ο τηλεοπτικός πατέρας του, Jay. 

 

 

 

Γενικότερα πολλά επεισόδια είναι εμπνευσμένα από την πραγματική ζωή (ιδίως των σεναριογράφων), ενώ συχνά βασιζόντουσαν σε ατάκες προηγούμενων επεισοδίων για να διαμορφώσουν τις επόμενες κατά σειρά περιπέτειες της Μοντέρνας Οικογένειας.

 

Η Ariel Winter ήταν μόλις 11 ετών όταν πήρε το ρόλο της Alex Dunphy και πάντα συνοδευόταν στα γυρίσματα από τη μαμά της, η οποία όμως ασκούσε διαρκώς έντονο έλεγχο πάνω στο κορίτσι, σε βαθμό που οι παραγωγοί της σειράς δεν ήθελαν ούτε να τη βλέπουν μπροστά τους. Το 2012 η Winter πέτυχε τη νομική χειραφέτηση από τη μητέρα της, για λόγους συναισθηματικής και φυσικής κακοποίησης.

 

 

 

Οι σεναριογράφοι της σειράς επέμειναν να παρουσιάζουν πολλά εφηβικά προβλήματα που στους ενήλικες μοιάζουν ασήμαντα, ακριβώς για να εξηγήσουν στα παιδιά και τους εφήβους πως τα προβλήματά τους έχουν σημασία και πως πρέπει να ζητούν βοήθεια. 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Δέκα πράγματα που δε γνωρίζατε για τη σειρά How I Met Your Mother

Δέκα πράγματα που δε γνωρίζατε για το The Big Bang Theory

 
No Comments

Post a Comment